MO17 levert vier helften vol inzet

U bevindt zich hier:
/ MO17 levert vier helften vol inzet

Zaterdag 14 mei was het zover, weer eens een wedstrijd op Zundertse bodem na vijf weken. De tegenstander, MZC’11, blijkt op papier een erg goede ploeg met al vele overwinningen. Een pittige kluif staat dus op de planning voor de oranjehemden. Een duidelijke boodschap dus voor de meiden: met zijn alle erg hard werken en er als een team staan wat plezier uitstraalt. Na een goede warming up, wat Instagram boomerangs, regelen van een drinkpauze en een halve banaan voor Bloem (dankjewel Loes), kan de bal gaan rollen.

De Moer start gelijk fel en dat lijkt al te belonen. Minke duikt de vrije ruimte in, maar de aanval wordt helaas niet optimaal benut. Echter is de toon gezet en de tweede actie over de rechterflank met de snelle spits wordt weer in gang gezet. Ook deze actie wordt niet beloond. MZC’11 daarentegen benut wel de eerste mogelijkheid die zij krijgen. De opbouw wordt verstoord en de spits komt oog in oog te staan met Debby. Debby houdt de bal krachtig, maar de rebound die volgt verdwijnt in de netten. De achterstand gaat niet in de koude kleren zitten bij de Moer en al snel wordt het publiek beloond met mooie acties van de oranjehemden, maar ook van MZC’11.

Na een kwartier valt een ongelukkig tegengoal, waardoor de stand naar 0-2 veranderd. Ondanks de twee tegengoals, verricht de verdediging uitstekend werk. Lynn en Jess houden het centraal dicht, waar Suze en Liz de zijkanten verdedigen. De aansluiting wordt vaak gevonden en acties worden zo opgezet. Zo ontvangt Gaby de bal vanuit de verdediging en speelt de bal in op spits Kim, die behendig opendraait en een steekpass geeft op Minke. De bal wordt maar rakelings overgeschoten. Ondanks de achterstand zit de Moer in een goede flow en ruikt het daardoor kansen.

Ook na de drinkpauze volgen de mogelijkheden, maar na 30 minuten spelen lijken de meiden bevangen te zijn door het warme weer. In tien minuten tijd moet het vier tegendoelpunten incasseren, waardoor de stand veranderd naar 0-6. MZC’11 heeft veel baat aan hun snelle rechtsbuiten die keer op keer belangrijk is in de acties waardoor de bal in het Zundertse net verdwijnt. Met een 0-6 achterstand klonk het fluitsignaal en gingen we de rust in.

De oranjehemden mochten aftrappen en gelijk wordt er weer gecombineerd. Quinty ontvangt de bal en kan de bal van eigen helft naar de helft van de tegenstander krijgen. Een steekpass volgt en Minke rent door op de keeper. Het leek wel vrijdag de 13e voor de spits, want de bal ging er maar niet in. Zo’n vijf minuten later heeft de snelle rechtsvoor van MZC’11 wat meer geluk. De bal passeert Liz, de keepster voor de tweede helft, waardoor het scorebord op 0-7 springt. Kort hierna wordt Jess op de snelle spits gezet van MZC’11 en de verdedigster geeft ze geen meter meer. Met de goede aansluiting van het middenveld, bestaande uit Guusje, Quinty, Joy en Maud blijven er acties ontstaan en worden de spitsen vaak op pad gestuurd.

Het blijft 0-7 tot de drinkpauze en aanvoerster Jess geeft aan een goede peptalk te willen voor de vierde helft (het tweede deel van de tweede helft), omdat we in de tweede helft (het tweede deel van de eerste helft) even een ‘off’ moment hadden. Met alle dertien hardwerkende meiden en supporters Loes en Esmée wordt afgesproken dat we alles geven om de vierde helft te winnen en doen we nog een keer onze vertrouwde yell. Vele acties, verdedigend en aanvallend, volgen en door het hele team wordt veel inzet en wilskracht getoond. Met man en macht wordt er gewerkt om de nul te houden de laatste twintig minuten, maar drie minuten voor tijd viel toch de 0-8. De oranjehemden hadden zeker een goal verdiend voor het harde werken, maar het mocht helaas niet zo zijn.

MZC’11 is niet alleen op papier, maar ook op het Zunderts gras een betere ploeg. Moerse Boys kon zich echter wel meten met de inzet en wilskracht, maar ook in teamspirit. Iedere speelster heeft stuk voor stuk, met elkaar, gewerkt tot de 80e minuut en daar mogen we trots op zijn. Volgende week treffen we DSE. Gaan de punten dan mee naar Zundert?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp