MO17 laat twee gezichten zien en speelt gelijk

U bevindt zich hier:
/ MO17 laat twee gezichten zien en speelt gelijk

Afgelopen dinsdag speelde Moerse Boys MO17 een puike wedstrijd tegen Bavel MO17. De Bavelsen trokken uiteindelijk aan het langste eind (1-2), maar de Moer had zeker een resultaat verdiend. Tegen TSC moest dat in het Hemelvaartweekend dan gebeuren. In Oosterhout werd in het Paasweekend met 2-4 aan het langste eind getrokken. Helemaal vanzelf ging dat niet, dus de Moer was gewaarschuwd.

Onder een lekker zomers zonnetje trapte de Moer en TSC af op het warme kunstgrasveld van Akkermolen. De opening van de wedstrijd is voor de oranjehemden. Minke stuurt Nynke op avontuur en laatstgenoemde spurt richting de goal. De bal rolt gevaarlijk voorlangs en Maud komt net tekort om de Moer al binnen luttele minuten op voorsprong te zetten. Eenzelfde soort aanvalsopzet oogt in de eerste tien minuten vaker gevaarlijk, maar net zo vaak eindigt de bal naast het doel. Ook Joy krijgt nog een goede mogelijkheid wanneer ze bal van haar bewaakster onderschept, maar schuin voor de goal is de inzet iets te gehaast.

TSC lijkt er na tien minuten voetballen en schepje bovenop te doen en Moerse Boys heeft daar zo snel geen antwoord op. Sterker nog, tot aan de rust is TSC de baas op het veld. Als eerste krijgen verdedigers Emely, Lynn en Isa het steeds drukker. Myrthe geldt als slot op de deur en in haar functie weet ze in eerste instantie nog veel doelgevaar te voorkomen. Naarmate de eerste helft vordert lukt het TSC steeds vaker om ook echt voor de goal van Lieke te komen. Met enkele puike reddingen houdt Lieke nog enige tijd knap haar doel schoon. Zo lijkt ze haast een magneet in haar handschoenen te hebben. Toch kan ook Lieke niet voorkomen dat de gasten in de laatste tien minuten voor rust tweemaal het doel treffen. Vlak voor rust zorgt Quinty nog voor wat Klein-Zunderts gevaar door te kijken wat er bij de TSC-goalie te halen valt wanneer zij de bal aan de voet heeft. Een harde bal tegen Quinty is vervolgens het resultaat. Dat oogt even spannend, maar helaas levert het geen doelpunt op (maar gelukkig kan Quinty wel verder spelen!).

Een 0-2 achterstand bij rust dus. Op zich is dat niet de grootste ramp. De manier waarop daarentegen wel. De elf oranjehemden werken stuk voor stuk keihard onder warme omstandigheden. De opdracht is om dat ook meer als één team te gaan doen in plaats van elf individuen. Nieuwe ronde nieuwe kansen dus in de tweede helft. Maar wel een 0-2 achterstand, helaas.

Al snel in de tweede helft lijkt Moerse Boys ook een stuk beter voor de dag te komen. Het spel speelt zich grotendeels af op vijandelijke helft, maar de Moer heeft wel moeite om door de fysiek sterke verdediging van TSC te spelen. Via een vrije trap mag specialiste Lieke aanleggen, maar haar poging beland in de keepershandschoenen van TSC. Niet veel later mag ook Maud, die in het tweede bedrijf het oranjewitte doel verdedigt, in actie komen. Met een puike redding weet ze de schade beperkt te houden. De Moer is op zoek naar een doelpunt, maar moet tegelijkertijd oppassen dat TSC niet verder weg kruipt. Onder andere Debby zit op het middenveld steeds scherp op haar tegenstander en gaat geen duel uit de weg. Jill volgt in de verdediging het goede voorbeeld van Debby en is zo een plaaggeest voor haar directe tegenstander. Moerse Boys profiteert van de strijdlust van deze twee heldinnen.

Het harde werken van Jill, Debby en Moerse Boys wordt uiteindelijk ook beloond in de 53e minuut. Een puike steekbal van Julie zorgt ervoor dat Joy oog in oog met de TSC-doelvrouw komt. De spits blijft ijzig kalm en schuift de bal rustig in het hoekje. De spanning is weer terug! Op het uur probeert Minke van afstand de stand gelijk te trekken op aangeven van Isa, maar de keepster heeft een prima redding in huis. Aan de overkant is het dan juist wel raak. Een snelle uitbraak van TSC zorgt ervoor dat de marge weer naar twee gaat, 1-3.

Moerse Boys heeft dan niks meer te verliezen en dat lijkt de ploeg steeds meer te beseffen. Toch lukt het maar niet om echt een goede schietkans te creëren. Tot aan de 16 gaat het allemaal prima, maar daarna weet de ploeg zich geen raad meer, zo lijkt het. Met name over links, waar Minke flink van zich af bijt in de tweede helft, komt veel gevaar. Eenmaal komt Nynke bij een prima voorzet van Minke net niet goed bij de bal om de aansluitingstreffer te maken. De marge blijft dus bij twee in het voordeel van TSC.

Zo lijkt TSC er met de volle buit vandoor te gaan. Moerse Boys blijft echter zoeken naar de recept om een doelpunt te maken. Vijf minuten voor tijd lukt dat ook eindelijk. Lieke opent de bal van rechts naar links, waar Minke de bal opvangt. Een heerlijke slalom langs twee verdedigers van de linkspoot wordt gevolgd door een voorzet vlak voor het goal langs. Joy staat op de juist plek en de 2-3 is een feit. Met nog vijf minuten te gaan ruikt de Moer bloed en gaat het nog volle bak voor de gelijkmaker. Eén minuut voor tijd lijkt die er ook te komen. Minke stuurt Joy weg. In een twee-tegen-één situatie ziet Joy dat collegaspits Nynke er beter voor staat en dus wordt Nynke ook aan het werk gezet. Oog in oog met de TSC-goalie is de kans jammerlijk genoeg niet aan Nynke besteed. TSC weet de bal te ruimen en de kans op de gelijkmaker is weg…

… zo lijkt het. It ain’t over ‘till it’s over. Met de 80 minuten al op de klok lijkt de tijd wel verstreken. En toch… Minke heeft een gevaarlijk bal over de verdediging waar Nynke en Joy gretig op af rennen. De bal valt uiteindelijk goed voor Nynke en opnieuw heeft zij de kans oog in oog met de keepster. Opnieuw lijkt de keepster te winnen, maar vanuit de rebound lukt het Nynke toch om de 3-3 aan te tekenen (en deze goal is gefilmd!). Vreugde alom bij de oranjehemden!

Snel na de aftrap klinkt het laatste fluitsignaal. Een gelijkspel is over de hele wedstrijd gezien een juiste afspiegeling van de krachtverhouding. Uiteindelijk is het een wedstrijd boordevol leermomenten en die stopt de MO17 weer bij in haar tasje met ervaring. Op naar volgende week om te laten zien wat ervan geleerd is. Uit bij Unitas’30 in Etten-Leur wordt om 16:00 uur afgetrapt. Tot dan!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp