MO17 krijgt niet wat het verdiend

U bevindt zich hier:
/ MO17 krijgt niet wat het verdiend

Na het derbyverlies van vorige week kreeg de MO17 de kans om zich deze week weer te herpakken. Dat beloofde een zware opdracht te worden. MOC’17 MO17-1, in het najaar speelde deze ploeg één klasse hoger dan de Moer, maakte de reis naar de Akkermolen. De meiden waren tijdig op de hoogte gebracht dat het wel eens een zware kluif kon worden en de messen werden dus geslepen. Na een gedegen warming-up kon de strijd beginnen.

Om stipt 13:00 uur werd er afgetrapt op het Klein-Zundertse kunstgrasveld. MOC’17 meldt zich meteen op de helft van de Moer. Als tegenreactie meldt de Moer zich meteen op de vijandelijke helft. Aan aanval over vele schijven vindt geen doel, maar het geeft wel een duidelijk signaal af. De Moer trekt deze middag als team ten strijde en dat zorgt voor vrolijke gezichten langs het veld. MOC’17 is een sterke ploeg met speelster die net wat sneller en net wat handiger zijn met een bal, maar de Moer laat zien dat het met een flinke portie strijdlust iedereen moeilijk kan maken. In de beginfase kan de licht geblesseerde Gaby een paar schoten van afstand naast haar doel kijken. Veel verder als dat komen de gasten nog niet. Dat is, net als vorige week, te danken aan de achterhoede. Debby laat zien dit seizoen duidelijk stappen voorwaarts te hebben gemaakt. Meerdere malen stapt ze goed voor haar tegenstander en zorgt ze er zo voor dat haar ploeg weer in balbezit komt. Aan de andere kant heeft Liz het lastig tegen haar snelle tegenstander. Ze weet haar wel continue goed onder druk te zetten en dat zorgt ervoor dat er nauwelijks doorkomen aan is. Suze en Loes hebben centraal in de verdediging de touwtjes in handen. Op het middenveld strijdt Maud voor elke meter en zorgt ze samen met Liz dat de rechterflank goed bezet wordt.

Voorin weet Kim regelmatig de verdediging goed onder druk te zetten wat ook vaak balbezit oplevert. De Moer merkt dat er kansen liggen en verstopt zich niet. Zodra het op de helft van MOC’17 is, oogt het dreigend maar het lukt niet om tot echt gevaarlijke situaties te komen. Aan de andere kant is het dan wel raak na 25 minuten. De aanvalster heeft een heerlijke actie in huis en laat Gaby met een hard schot kansloos, 0-1. Zaak is voor de Moer om de koppies omhoog te houden en dat lukt. Sterker nog, de MO17 krijgt twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen. Allereerst is het uitblinker Quinty die een fijne steekbal geeft op Joy. Joy staat oog in oog met de doelvrouw maar de verdediging weet het haar nog lastig te maken. Ze vindt niet de ruimte om verwoestend uit te halen waardoor de kans verkeken is. Een paar minuten later krijgt Kim de kans. MO15-speelster Anne heeft al regelmatig laten zien een uitstekende voetbalster te zijn en ook vandaag doet ze dat weer dunnetjes over. De linksbuiten heeft een piekfijne voorzet in huis op Kim. In haar stoutste dromen was de bal vervolgens snoeihard in de kruising beland, maar helaas werd deze droom geen werkelijkheid. Extra zuur is het dan ook dat dat het voor rust nog 0-2 wordt.

In de rust wordt er aangegeven dat de Moer op dezelfde voet verder moet gaan en dat er dan nog van alles mogelijk is. Dat is niet aan dovemans oren gericht, want Moerse Boys MO17 laat zich in de tweede helft alleen maar meer zien. Na twee minuten zet Lynn, die ook bezig is aan een ijzersterke wedstrijd, een actie in op de linkerflank. Met flink wat doorzettingsvermogen baant ze zich een weg richting vijandelijk doel. Het schot gaat helaas net voorlangs, maar de toon is direct gezet. Lynn heeft nog enkele goede acties in huis, maar een doelpunt zit er helaas niet in. Jess vangt voor de verdediging elke bal op en zorgt ervoor dat de MO17 kan blijven aanvallen. Joy en Anne combineren goed in de zestien, maar vinden niet de ruimte voor het schot. Op het middenveld speelt Hamdi, ook speelster van de MO15, een goede tweede helft. Ze laat zien moeiteloos mee te kunnen wat een groot compliment waard is.

Moerse Boys krijgt tegen het uur nog een grote kans om de aansluitingstreffer te maken. Opnieuw heeft Anne een goede voorzet in huis. Quinty lijkt de bal voor het intikken te hebben, maar tussen twee verdedigsters in kan ze niet bij de bal komen. Wel houdt ze een pijnlijke enkel over, maar gelukkig kan ze de strijd vervolgen. Extra zuur is het wel dat de aanval die volgt wel een doelpunt oplevert. De Moer kijkt zodoende tegen een 0-3 achterstand aan.

Wat volgt in de overige 20 minuten is enkel bewonderingswaardig te noemen. Moerse Boys blijft vol energie de strijd aangaan en tot de laatste seconde strijdt het voor wat het waard is. In de 65e minuut krijgt het nog één levensgrote kans. Quinty heeft opnieuw een heerlijke steekbal in huis. Anne schiet helaas in de één-op-één situatie die volgt recht op de keeper. Een doelpunt was wel het minste wat de oranje witten vandaag verdienden, maar het mocht helaas niet zo zijn. Ook het slotoffensief met Maud in spits zorgde niet voor de (beloofde) doelpunten.

Een typisch gevalletje “je krijgt niet altijd wat je verdiend”. Echter kan de MO17 trots in de spiegel kijken want het speelde een sterke wedstrijd waar zeker meer in zat. Wanneer deze lijn met de inzet, teamspirit, beleving en uiteraard plezier doorgetrokken wordt, gaan die (doel)punten vanzelf wel komen! Komende zaterdag is daar de eerste kans op, uit naar ST FC de Westhoek’20/ZSC’62 MO17. Aftrap is al om 10:00 in Zeeland, op tijd naar bed dus vrijdag! 😉

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp