MO17 kopje onder tegen Madese Boys

U bevindt zich hier:
/ MO17 kopje onder tegen Madese Boys

Evenals vorige week zaterdag was het ook deze zaterdag weer heerlijk weer om te voetballen. Aan de oranjeheldinnen was het de taak om de prima wedstrijd van vorige week een vervolg te geven. Thuis tegen Madese Boys MO17 kon de ploeg laten zien dat het die goede vorm ook weet door te zetten. Een kleine herinnering naar de vorige ontmoeting met Madese Boys, inmiddels een ruime 2 jaar geleden, zette de meiden wat dat betreft op scherp. 10-1 in het voordeel van de roodwitten moest het deze keer niet worden.

Onder aanvoering van captain Bloem stapte Moerse Boys MO17 ruim op tijd het kunstgrasveld op om de wedstrijd aan te vangen. Waar het regelmatig aftasten is aan het begin van de wedstrijd, was daar in dit geval geen tijd voor. Madese Boys krijgt direct een levensgrote kans, maar weet deze niet te verzilveren. Nog geen minuut later kan Quinty namens de Moer de score openen maar ook haar poging is niet doeltreffend. In de derde minuut is het opnieuw bijna raak. Ditmaal is het Bloem die een te korte terugspeelbal onderschept en door kan lopen richting de Madese doelvrouw. Met de razendsnelle laatste vrouw in de rug gaat Bloem iets te vroeg voor haar kans en kan ze het de goalie niet lastig genoeg maken. De volgende kans is voor de gasten en die is wel raak.

Met nog 75 minuten op de klok en al enkele kansen in de broekzak, gaat de Moer op zoek naar de gelijkmaker. Echter moet het in deze fase wel de overhand aan Madese Boys laten. De MO17 is steeds te snel de bal kwijt om echt in haar spel te komen. Minke de Bruijn, de Klein-Zundertse doelvrouw van de eerste helft, weet echter de schade minimaal te houden. Door vakkundig uit te komen weet ze zo het meeste gevaar in de kiem te smoren. Ook de defensie voor de neus van Minke, had het druk in deze periode. Debby liet dan ook zien de vrouw in vorm te zijn en keer op keer voor haar tegenstander te kruipen om er met de bal uit te komen. Een moment in de 26e minuut, waarbij Debby op een cruciaal moment de bal onderschept, bewijst nog maar eens haar goede vorm.

Toen de wedstrijd haar tiende minuut inging, trok Moerse Boys de stand gelijk. Anne gaat op avontuur en weet een gaatje te vinden om uit te halen. Een vlammend schot, door Minke Snepvangers ook wel ‘screamer’ genoemd, zet de stand weer op 1-1. Moerse Boys krijgt langzaamaan wat meer vertrouwen. Bloem en Guusje combineren goed op de rechterflank waarbij Guusje veelal de diepte zoekt. Een poging van afstand van Guusje mist helaas net het doel. Op de linkerflank is het Anne die het gevaar sticht en veelal met voorzetten die op de zestien vallen Quinty weet te bereiken. Moerse Boys is op zoek naar de voorsprong, maar moet ook oppassen voor de sterke fases van de gasten.

Mede door de goede coaching van Suze weet de oranjewitte defensie het doel schoon te houden in het restant van de eerste helft. Aan de andere kant weet Moerse Boys er zelfs met de voorsprong vandoor te gaan. Joy maakt de bal goed vrij en weet Quinty te bereiken. Quinty maakt vervolgens de actie en verschalkt de keepster met een inzet in de verre hoek. De MO17 pakt de voorsprong en het had niet veel gescheeld of deze was voor rust nog verder uitgebreid. Anne heeft nog een vlammend schot op goal, maar deze weet de Madese goalie onschadelijk te maken. Onder druk van de voorhoede werkt Made ook nog bijna de bal in eigen goal. Helaas voor de Moer wordt dit momentum niet beloond en wordt de rust bereikt met een 2-1 voorsprong.

In de rust wordt aangegeven dat de wedstrijd bij lange na nog niet gespeeld is. Verwacht wordt dat Madese Boys er nog een schepje boven op zal doen voor de tweede helft. Met enkele verse speelsters stapt Moerse Boys gewaarschuwd het veld weer op. De eerste aanvallende actie is dan ook voor de Moer, wanneer Minke de Bruijn een prima actie in huis heeft. Daarna pakt Madese Boys het initiatief om dat vervolgens het grootste deel van de tweede helft ook in handen te houden. Emely weet nog met een beestachtige verdedigende actie de voorsprong voor de Moer te houden, maar ook zij kan in het vervolg niet voorkomen dat de gasten na een kwartier in de tweede helft de wedstrijd hebben omgedraaid. De Moer is simpelweg niet scherp genoeg. Ook doelvrouw Bloem, die luidruchtig haar teamgenoten aan coacht, kan niet voorkomen dat Made op voorsprong komt. Op het uur komen de gasten zelfs op 2-4 en de Moer wacht een lastige opgave om nog een resultaat te halen.

De MO17 heeft het lastig maar probeert zich kranig te verweren. Lynn en Liz zetten hun beste verdedigende beentje voor om de weg naar Bloem te versperren. Met de vele verdedigende acties van het tweetal en van Emely en Debby, lukt het om de marge op twee te houden. Zo rond de 65e minuut weet Moerse Boys weer wat meer van zich af te bijten. Middenvelders Maud, Suze en Minke Snepvangers moeten in deze tweede helft flink wat meters maken omdat het spel veel op en neer golft. Ook spits Kim maakt vele meters om haar teamgenoten te helpen met het verdedigende werk. Een zware taak, maar het levert de Moer wel enkele speldenprikjes op. Middenvelder Minke weet aanvaller Minke te bereiken met een mooie steekpass. Minke heeft vervolgens een prima voorzet in huis die net voorbij aan Kim gaat, maar wel voor de voeten van Hamdi beland. Met een mooie lob probeert Hamdi de doelvrouw te verschalken, maar haar poging mist net het doel. Ook Anne maakt nog een mooie loopactie, maar een doelpunt is de oranjehemden niet meer gegund.

Waar de Moer geen doelpunt meer maakt, doet Made dat wel. Het moge gezegd worden dat het eenprachtige goal is. Met grote overtuiging werkt de spits snoeihard af in de kruising en zo geeft zij Bloem het nakijken. Een mooi slotakkoord van de wedstrijd voor Made, want de wedstrijd is direct na deze goal afgelopen. Moerse Boys stapt met een 2-5 nederlaag van het veld.

Over de hele wedstrijd gezien valt er weinig af te dingen op de uitslag. Uiteraard is het wel jammer, want er was zeker iets te halen voor de MO17 deze zaterdag. Het mooie van voetbal is echter dat er dan snel weer een herkansing komt, zo ook nu. Volgende week neemt de MO17 het op tegen GDC MO17 in Eethen. Een week goed trainen en dan gaan we er volgende week weer voor, vamos!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp