MO17 komt zwakke eerste helft niet meer te boven

U bevindt zich hier:
/ MO17 komt zwakke eerste helft niet meer te boven

De eerste fase loopt op zijn einde. Voor Moerse Boys MO17 wacht enkel nog de lange trip naar Vlissingen. Een tocht van maar liefst 97 kilometer enkele reis. Voor een jeugdwedstrijd is dat (naar onze mening natuurlijk) toch echt iets te ver. Genoeg clubs worden voorbij gereden deze zaterdag en dat is toch zonde.

Om 10:45 stapt de MO17 in de auto om twee uur later aan de aftrap te staan voor de krachtmeting met Walcheren MO17. De gastvrouwen staan twee plekjes boven de Moer, maar met maar één puntje verschil kunnen de ploegen ook nog stuivertje wisselen op de ranglijst. Dat is dan ook de inzet deze middag, maar al vrij snel loopt de MO17 achter de feiten aan in Zeeland. Of het de lange autorit, het lange gras, de koude wind of het EXTREME steigeren onder leiding van Isa was, laten we even in het midden. De Moer begint niet scherp en heeft daar de gehele eerste helft last van. Na 4 minuten ligt de bal al in het netje voor de 1-0 en dat was niet de eerste kans die Walcheren kreeg. Vlak na het openingsdoelpunt stuurt Julie Joy diep, maar een poging levert het niet op. Het blijkt een korte opleving te zijn, want tien minuten later krijgt de Moer ook de 2-0 om de oren en een zware middag lijkt in het verschiet te liggen.

Aanvallend gezien lukt het de Moer maar nauwelijks om iets te creëren. Joy noteert na twintig minuten de eerste oranjewitte poging en ook Debby probeert het tweemaal van afstand maar voor gevaar zorgt het nauwelijks. Een goede een-twee tussen Jill en Joy levert vervolgens ook niks op. Moerse Boys staat daarvoor te veel als 11 eilandjes op het veld. Te weinig communicatie, te weinig felheid en dat resulteert in een 3-0 achterstand in de 25e minuut.

De oranjehemden mogen Jessie meermaals bedanken dat de schade na een half uur slechts 3-0 is. De achterhoede met Maud, Lynn, Inthe en Emely wordt aardig op de proef gesteld. Want ondanks dat Moerse Boys haar gebruikelijke niveau niet haalt, mag ook gezegd worden dat Walcheren een prima ploeg heeft met enkele felle spitsen en handige middenveldsters. Een taaie kluif dus. Vlak voor rust weet Moerse Boys nog wel iets terug te doen. Quinty stuurt Nynke diep en Nynke weet de 3-1 aan te tekenen.

Niet lang na de 3-1 is het tijd voor de rust. Ondanks een matige eerste helft, is er nog genoeg tijd om iets aan de achterstand te doen. Met frisse krachten in de ploeg, de lekkere druiven van Maud in de maag en het voornemen om van de 11 eilandjes een geheel te maken, stapt Moerse Boys het veld weer op. Dat voornemen lijkt aardig goed uit te komen, want de Moer weet direct gevaar te stichten. Maud stuurt Nynke diep. Nynke blijft opnieuw goed rustig, maar de keepster weet dit keer letterlijk een voet te steken voor de scoringsplannen van Nynke. Niet veel later mag Lieke aanleggen voor een corner. Corners zorgen dit seizoen voor flink wat gevaar en dat laat Lieke nu ook zien. Met een scherp aangesneden bal lijkt de bal in een keer binnen te draaien, maar opnieuw is de goalie een sta-in-de-weg. Uit de kluts proberen Jill en Joy de bal nog binnen te krijgen maar het geluk zit niet aan de oranje zijde.

De tweede helft is wat evenwichtiger als de eerste helft. Moerse Boys komt beter voor de dag en het lukt om Walcheren meer weerstand te bieden. Minke gooit samen met Myrthe de deur achterin goed op slot en de grote kansen voor de gastvrouwen worden een stuk schaarser. Uit een corner wordt Walcheren nog wel eenmaal gevaarlijk, maar Yinthe staat precies op de juiste plek om de bal uit het doel te houden. Het loont dus toch om bij de palen te staan!

Het net wordt deze middag nog een keer gebold en het doelpunt mag gerust een beauty genoemd worden. Nynke krijgt hard een bal tegen haar hoofd, maar stuurt zo ook Lieke diepe. Lieke blijft rustig en krult de bal over de Zeeuwse goalie in het goal. De 3-2 zou je zeggen en de opmaat voor een spannend slot zou je zeggen. Dat was even buiten het onderonsje tussen grensrechter en scheidsrechter gerekend. De assist van Nynke wordt gespeeld op het moment dat Lieke buitenspel staat en dus gaat het feest niet door. Tot overmaat van ramp moet Nynke het strijdtoneel ook nog verlaten na de klap, maar gelukkig lijkt die schade verder mee te vallen.

De angel lijkt wel uit de wedstrijd te zijn en na 80 minuten wordt er voor het laatst gefloten. Al bij al een terechte overwinning voor Walcheren. Moerse Boys was, om echt aanspraak te maken op een resultaat, een te lange tijd niet bij de les. Dat de ploeg zich in de tweede helft echter meer dan prima herstelt is het positieve wat we meenemen naar fase 2. De “Gouden Weken” zitten er dus op, op naar fase 2! Het programma is nog niet bekend, maar kijk komend weekend even in voetbal.nl waar u op zaterdag 28 oktober moet zijn om Moerse Boys MO17 in actie te zien. Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp