MO17 kent een middag vol geluksmomenten

U bevindt zich hier:
/ MO17 kent een middag vol geluksmomenten

Moerse Boys MO17 heeft afgelopen zaterdag uitstekende zaken gedaan in de race om het kampioenschap van de 3e fase. Een herhaling van de eerdere 8-0 overwinning tegen RSV werd het niet, maar de ploeg vertrok wel met 3 punten uit Rucphen. Het goede nieuws uit Nispen, waar titelconcurrent De Fendert met 1-0 verloor, zorgde daarnaast voor veel vreugde. Met nog 2 wedstrijden te gaan ligt Moerse Boys MO17 zowaar op pole position voor de titel.

“Kijk eerst naar jezelf” is een bekende uitspraak voor dit soort gevallen. Ook voor de MO17 gaat dit nu goed op. De ploeg moest er namelijk voor zorgen dat het zich niet liet verrassen door RSV. Zoals gezegd waren een week eerder de kaarten overduidelijk in het voordeel van de oranjehemden geschud. Deze week bleek RSV wat feller van zich af te bijten. Dat liet zich vooral zien in het feit dat Jessie als eerste in actie moest komen van de twee doelvrouwen op het veld. Dit deed ze uitstekend, waarna vervolgens de Moer de aanval zocht. Quinty heeft een uitmuntende steekbal in huis op Anne, die oog in oog met de RSV-goalie niet rustig genoeg blijft. Moerse Boys hoeft uiteindelijk niet lang te wachten op de voorsprong wanneer het die in minuut 12 letterlijk in de schoot geworpen krijgt. Een Rucphense speelster maakt onder druk van Minke de Bruijn een actie richting eigen doel en rondt deze vervolgens keurig af in het hoekje. Een doodse stilte valt over het veld en de verbazing is baas bij iedereen, zeker bij de speelster in kwestie. Een bijzondere voorsprong, laten we het daar op houden.

Moerse Boys krijgt hierna een aantal kansen om de voorsprong te verdubbelen. Joy en Minke de Bruijn weten de kansen niet af te ronden en zo blijft de marge dus minimaal, terwijl Moerse Boys bij tijd en wijle voetbal laat zien om je vingers bij af te likken. Na minuut twintig veranderd de situatie wat, wanneer RSV een penalty cadeau krijgt. Maud wordt gezien als dader wanneer ze de bal tegen de arm geschoten krijgt. Gelukkig voor Maud en haar ploeggenoten wordt de pingel overtuigend over het doel van Jessie geschoten en haalt Moerse Boys opgelucht adem. Na deze situatie ligt de overhand bij RSV. De verdediging, gevormd door Emely, Debby, Liz en Minke Snepvangers, geeft geen krimp en zorgt ervoor dat de Moer de voorsprong behoud.

Met de helpende hand van MO15-speelster Nynke (grote dank!!) lukt het Moerse Boys om vlak voor rust de voorsprong te verdubbelen. Een heerlijk doelpunt waarbij een combinatie van goed voetbal en keihard werken aan de basis staat. De immer hardwerkende Quinty en Maud zetten goed druk op de rechterflank, waarna Quinty de bal veroverd. Na een prima een-twee met Minke de Bruijn levert Quinty een uitstekende voorzet af aan Joy. Met een loopactie naar de eerste paal gevolgd door een keiharde knal in de korte bovenhoek is de sterke doelvrouw van RSV geklopt. Dat is nog eens met een lekker gevoel de rust in gaan.

Vanwege het warme weer is de rust meer dan welkom. Moerse Boys maakt het vooral zichzelf moeilijk door onzuiver en onrustig met het balbezit om te gaan. De opdracht is om dat in de tweede helft beter te gaan doen. RSV ruikt echter bloed en de gastvrouwen zetten Moerse Boys goed onder druk. Het gevolg is dat het veld groot wordt en hier hebben vooral de middenvelders het maar druk mee. Guusje, Bloem, Maud en Quinty moeten veel meters maken, maar als echte heldinnen maken zij die ook. Onder toeziend oog van vele supporters krijgt Moerse Boys nog één grote kans. Na goed samenspel van Quinty en Minke de Bruijn komt de bal voor de voeten van Nynke. Met een vlammend schot raakt de talentvolle Nynke keihard de paal. Wat speldenprikjes over en weer zorgt verder voor weinig opwinding richting het eindsignaal. Moerse Boys MO17 weet zo drie punten bij te schrijven.

Nadat het nieuws uit Nispen in Ruchpen was neergedaald, was er opnieuw een klein juichmomentje te bekennen. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Moerse Boys het in eigen hand om uiteindelijk met de schaal in handen te staan. Zover is het echter nog lang niet want met NSV en Chaam staan er nog twee pittige wedstrijden op het programma. “Kijk eerst naar jezelf”, te beginnen komende zaterdag in Nispen. Om 13:30 trapt Moerse Boys af tegen NSV. Lukt het de MO17 om de eerste finale tot een goed einde te brengen? Komt dat zien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp