MO17 kan gaan bouwen in fase 2!

U bevindt zich hier:
/ MO17 kan gaan bouwen in fase 2!

Terwijl de herfst nu toch echt zijn intrede heeft gedaan, is fase 2 gestart. Zoals bekend plakt de MO17 dit seizoen thema’s aan de fase. De kennismaking en de gouden weken zijn reeds achter de rug. Fase 2 is de “bouwfase”. De bedoeling is om stapje voor stapje steeds beter als team te gaan voetballen. Zo kunnen we gaan bouwen aan een sterke Moerse Boys MO17!

In de tweede fase komen de jonge oranjeheldinnen opnieuw uit in de 1e klasse. Een 6e plaats in fase 1 bleek genoeg voor klassebehoud en dus wacht opnieuw een zevental pittige wedstrijden. Met de goede basis die is gelegd in de eerste fase, waarbij de Moer vooral liet zien een lastig te verslaan collectief te zijn wanneer het de beste versie van zichzelf gaf, is een mooie basis om verder op te bouwen. De eerste test daarvoor is thuis tegen Groen Wit. De ploeg uit Princenhage is overtuigend kampioen geworden in fase 1 met maarliefst 57 gemaakte doelpunten en stoot daardoor terecht door naar de 1e klasse. Voor de Moer is het een mooie test om te kijken waar de ploeg staat.

Om 14:45 wordt er afgetrapt op zuur en winderig, maar immer mooi sportpark Akkermolen. Gelijk neemt Groen Wit de touwtjes in handen en laat het zien dat het een goede ploeg heeft. Met enkele behendige middenveldsters en spitsen heeft de Moer haar handen vol om het gevaar te voorkomen. Laatste vrouw Lynn heeft het druk, maar maakt een uiterste degelijke indruk als slot op de deur. Samen met Inthe, die zin had om te gaan verdedigen deze zaterdag, probeert de Moer om de boel op slot te gooien. Dat lukt redelijk, maar kansloos is Groen Wit zeker niet. Op de flanken heeft Groen Wit twee sneltreinen staan waardoor Isa en Yinthe de handjes vol hebben. Vol energie gaat het duo de strijdt aan om ervoor te zorgen dat Groen Wit maar niet kan scoren. Dat de gasten 57 keer gescoord hebben in 6 wedstrijden laten ze immers niet zien. Flinke kansen worden gemist en anders heeft Jessie een puike reactie in huis.

Het moge duidelijk zijn dat Groen Wit de baas is op het veld. Moerse Boys heeft het lastig en dat komt met name omdat het de bal maar lastig in de ploeg kan houden. Spitsen Jill en Nynke werken hard, maar kunnen nauwelijks in stelling worden gebracht. Ook de goede rushes van de beresterke Quinty leveren maar amper echte doelkansen op. Keer op keer moet de MO17 in de achteruit wanneer de gasten weer een nieuwe aanval opzetten. Halfspeelsters Debby en Lieke maken zodoende veel meters, maar een beloning voor het harde werken blijft uit. Sterker nog, op het half uur komen de Groenwitten op voorsprong en daar valt vrij weinig aan af te dingen. Moerse Boys lijkt de rust te gaan halen met deze minimale achterstand, maar net voor het sluiten van de markt valt ongelukkig de 0-2 in het Klein-Zundertse doel.

Met de achterstand in het achterhoofd, zet de Moer in de rust het een en ander om. Vijf nieuwe, verse krachten betreden het veld en Maud gaat, tot haar eigen verbazing, centraal op het middenveld spelen. Daarnaast is de boodschap toch vooral om te proberen de bal wat langer in de ploeg te houden. Dat laatste lijkt goed te lukken. Het lukt Joy om voorin balbezit te houden zodat de oranjewitten wat op kunnen schuiven. Daar heeft de hele ploeg baat bij en zo af en toe wordt er een klein speldenprikje uitgedeeld. Eenmaal weet Joy ook het net te laten bollen, maar helaas is dat vanuit buitenspelpositie.

De Moer komt wat meer in goede doen het tweede bedrijf, maar het blijft oppassen voor de kwaliteiten van Groen Wit. Emely en Minke volgen echter het goede voorbeeld dat het duo Inthe en Lynn in de eerste helft gegeven hebben en spelen centraal achterin een sterke helft. Emely gaat geen duel uit de weg en Minke legt veel energie (inclusief slidings!) in haar spel. Yinthe en Myrthe zetten de zijkanten zo goed mogelijk dicht en Maud draagt als verdedigende middenveldster hier ook haar steentje aan bij. Mocht Groen Wit toch door de Klein-Zundertse defensie heen breken, dan is daar altijd Jessie nog, die de laatste weken in een prima vorm verkeert.

Terwijl de wedstrijd naar het einde hobbelt, krijgt Moerse Boys nog een grote kans om de aansluiting te vinden. Een combinatie tussen Julie en Joy zorgt ervoor dat Jill diep kan worden gestuurd. De snelle Jill gooit de bal voor het doel, maar ondanks het mistasten van de Bredase goalie kunnen Nynke en Joy het niet laten bollen. Jammer, maar wellicht was een doelpunt voor vandaag ook wel iets te veel gevraagd.

Eind goed, al goed. Na 80 minuten wordt er voor het laatst gefloten en begint de MO17 met een nederlaag aan de tweede fase. Een wedstrijd die laat zien dat de ploeg altijd het beste van zichzelf moet vragen om overeind te blijven in de 1e klasse. Daarnaast laat deze wedstrijd ook zien dat er nog genoeg te bouwen valt in deze “bouwfase”. In het eerste weekend van november wacht de MO17 een nieuwe hoogtepunt in dit seizoen. Want, jawel, de ploeg speelt haar eerste uitwedstrijd in Brabant van dit seizoen! Het is wel op de grens met Zuid-Holland, maar toch echt nog in Brabant. Uit bij Kogelvangers gaat de ploeg op jacht naar de eerste punten in de tweede fase. Aftrap is om 12 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp