MO17 kampioen!

U bevindt zich hier:
/ MO17 kampioen!

Aan het begin van het seizoen werd de vraag nog gesteld hoe we kampioen kunnen worden. Met een competitie die iets anders in elkaar steekt, is dat geen gekke vraag. Een poule met 28 teams waarin niet tegen elke competitiegenoot wordt gevoetbald geeft dan ook een minder competitie gevoel. Om kampioen moet je echter zoveel mogelijk wedstrijden winnen en in dit geval zelfs alle. Waar dat in de 1e fase niet gelukt is, begon de MO17 voortvarend aan de 2e fase. Na 5 overwinningen moest zaterdag de kers op de taart worden gezet. SC Gastel MO17 was op het eigen Akkermolen de tegenstander. Deze week was er dan ook een nieuwe ronde van “MO17 in beweging” zodat het aan de conditie niet kon liggen.

Om klokslag 13:00 uur werd er afgetrapt op het C-veld. Moerse Boys had duidelijk moeite om in de wedstrijd te komen. Of het de zenuwen waren, is vooralsnog onduidelijk, maar de eerste wapenfeiten kwamen van SC Gastel. Lynn moest enkele keren handelend optreden, maar deed dat naar behoren. SC Gastel blijkt een fysiek sterke ploeg te zijn met enkele zeer handige voetbalsters. Het moge duidelijk zijn dat de Moer het beste van zichzelf moet geven om de winst uit het vuur te slepen. Terwijl de nieuwe dug-outs op het C-veld door de wisselspeelsters werden goedgekeurd, kroop de MO17 gaandeweg steeds meer uit haar schulp en neemt het langzaam het initiatief over. Moerse Boys meldt zich enkele keren voor het Gastelse goal, maar echt grote kansen krijgt het nog niet. Na een kwartier probeert Minke het van afstand. Waar ze vorige week al bijna een wereldgoal op haar naam schreef, doet ze dat nu weer bijna. Haar poging beland jammer genoeg op de bovenkant van de lat. Niet veel later probeert ze het nog een keer, maar deze poging zeilt net over.

Moerse Boys heeft zo’n 10 minuten het overwicht in handen en ziet dat in de 20e minuut uitbetaald worden. Guusje gaat een combinatie aan met Loes, waarna Guusje de bal terugkrijgt en deze doorspeelt naar Kim. De in de spits spelende Kim speelt de bal goed in de ruimte naar Minke. De rappe aanvalster gaat dit keer voor een laag schot op goal. Deze poging smoort wat en Gaby is er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te werken. De voorsprong is binnen en na nog geen twee keer knipperen met de ogen is deze al verdubbeld. Gaby begint aan een lange rush over links, zet goed door en weet de bal voor te geven. De bal beland bij de tweede paal en daar staat Minke klaar om de trekker over te halen. Binnen één minuut zit de MO17 op rozen met een 2-0 voorsprong.

Moerse Boys trekt zodoende de lijn van de laatste weken door. Het is goed aan het voetballen, houdt de rust aan de bal en laat zien ook fysiek haar vrouwtje te staan. Liz gebruikt goed haar lichaam en geeft haar tegenstander nauwelijks de kans om gevaarlijk te worden. Aan de andere kant staat Debby te bikkelen tegen de razendsnelle aanvalster. Op het middenveld hebben Bloem en Quinty enkele goede diepteballen in huis op flankspeelsters Gaby en Minke. Zo weet de MO17 steeds de ruimte te vinden en het spel te verleggen. In deze fase vergeet de Moer zich te belonen. Gaby krijgt nog een grote kans maar weet deze niet te benutten. Na een mooie een-twee met Quinty mikt de linkspoot net naast de kruising.

Op het half uur krijgt Moerse Boys het deksel op de neus. “Wat zij kunnen, kunnen wij ook” moet SC Gastel gedacht hebben, want binnen één minuut staat de stand weer gelijk. Twee keer ontsnapt de watervlugge aanvalster, twee keer laat ze Lynn kansloos in het 1-tegen-1 duel. Naast dat de gasten twee keer tot scoren komen, nemen ze ook het initiatief in de wedstrijd weer over. De 10 minuten voor rust deelt SC Gastel de lakens uit op het C-veld. Spits Kim zet de verdediging van SC Gastel goed onder druk wat enkele keren balbezit oplevert. Debby laat daarnaast zien voetballend ook stappen voorwaarts te maken door enkele keren goed de vrije man te vinden. Toch blijft het billenknijpen. De rood-zwarten weten niet tot score te komen en zo wordt de rust bereikt met een 2-2 stand.

De oranje-witten mogen nog aan de bak in de 2e helft om de 3 punten en dus ook de titel veilig te stellen. De boodschap is duidelijk, het vertoonde spel tussen minuut 10 en minuut 30 moet doorgetrokken worden in het restant van de wedstrijd. Dat dat niet aan dovemans oren gericht is, wordt snel duidelijk. SC Gastel krijgt nauwelijks nog de kans om in de buurt van het Klein-Zundertse strafschopgebied te komen en anders coacht keepster Bloem haar verdedigers wel aan dat dit niet de bedoeling is. Loes en Lynn vormen centraal achterin een sterk duo, Suze trekt ten strijde op links en Jess volgt de gevaarlijke aanvalster tot op de millimeter. Dankzij dit vijftal kan de rest van het elftal zich vooral bezighouden met aanvallen. De MO17 is continu op de vijandelijk helft te vinden, maar weet het doel nog niet onder vuur te nemen.

In deze wedstrijd lijkt bijna alles binnen één minuut te moeten want de Moer krijgt binnen één minuut 3 levensgrote mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Allereerste schiet Gaby in de handen van de keepster. Daarna wurmt opnieuw Gaby zich een weg door de Gastelse defensie en schiet van dichtbij keihard op de paal. Tot slot weet Maud te weinig kracht te zetten achter een schot op goal na een lage voorzet van Minke. Moerse Boys blijft aandringen, ook Quinty baant zich een weg door de defensie maar weet de trekker niet over te halen. Minke probeert het nog enkele keren van afstand zonder geluk.

Waar de spanning langs de lijn duidelijk voelbaar is, lijkt de Moer zich op het veld nauwelijks zorgen te maken. De meiden stralen uit het vertrouwen te hebben dat het wel goed moet komen en de bal uiteindelijk wel in het netje valt. Joy blijkt voor de Moer het ideale aanspeelpunt, vele aanvallen gaan dan ook via de jonge spits. Het geluk is helaas niet aan haar zijde vandaag, maar ze werkt keihard en laat zo haar waarde zien voor de MO17. Ook Guusje speelt een dijk van een wedstrijd en heeft enkele goede passes en acties in huis. Zo speelt ze een belangrijke rol in het oranje witte aanvalsspel.

Na 65 minuten is het dan toch eindelijk raakt. Gaby heeft een goede voorzet in huis die Minke af weet te ronden. De buit is zeker nog niet binnen, maar de opluchting is aanwezig. Direct vanaf de aftrap speelt SC Gastel de bal diep. Bloem komt dapper uit en weet de bal weg te werken. Wel komt ze in botsing met een Gastelse aanvalster, maar kan de strijd gelukkig voortzetten. Bloem gaf het goede voorbeeld van doorzetten, want hierna zet de MO17 goed door naar het volgende doelpunt. Maud onderschept de bal op de rand van de eigen zestien. Vervolgens komt deze bij Gaby terecht, zij geeft de bal voor en opnieuw staat Minke op de goede plek voor de 4-2. Opnieuw Gaby als voorgever en opnieuw Minke als afmaker. Het blijkt een gouden tandem vandaag.

Jess volgt haar tegenstander nog steeds nauwkeurig over het gehele veld, Lynn houdt goed de rust aan de bal, Loes coacht als laatste vrouw het hele team aan, Suze gaat nog steeds vol energie ten strijde. Moerse Boys MO17 is on fire. Het slotakkoord is voor Gaby. Een rood-zwarte doeltrap valt voor haar voeten en vervolgens jaagt ze de bal in de verre hoek. 5-2 en de buit is binnen. Niet veel later fluit de scheids voor het einde. Moerse Boys MO17 schrijft zo het kampioenschap van de 2e fase op haar naam!

Eenmaal terug in de kleedkamer wordt er een mini feestje gevierd. Het is een puike prestatie die de MO17 de afgelopen weken op de mat heeft gelegd. Een kampioensschaal met hakkedellen kon dan ook niet uitblijven. Leuk om te zien dat er dit half jaar echt stappen voorwaarts zijn gemaakt. Wij zijn trots op jullie! Laten we dit kunstje in het voorjaar nog eens herhalen? Met een heerlijk voorjaarszonnetje en trotse supporters aan de kant? Als het aan ons ligt: JA!

(Volgende week staat nog een laatste wedstrijd van 2021 op het programma. Arnemuiden komt op bezoek voor de afsluiter van de 1e fase. Nog een keer vlammen!)

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp