MO17: Kampioen van plezier!

U bevindt zich hier:
/ MO17: Kampioen van plezier!

Het laatste wapenfeit voor Moerse Boys MO17 in het seizoen 21/22 was het toernooi bij Groen Wit. Op vrijdagavond werd er koers gemaakt naar Breda om dit voetbaljaar af te sluiten. De technische staf had ditmaal geen ingewikkelde theorieën bedacht, gewoon lekker voetballen en genieten was het devies. Met temperaturen rond de 30 graden moet het vooral niet te moeilijk worden.

Wat dat betreft was het goed dat er geen echte voorbespreking nodig was. De tacticussen van de MO17 kregen namelijk hele andere taken voor aanvang van de eerste wedstrijd. De eerste voetbaltas wordt opengemaakt en direct klinkt het volgende: “Uhm, ik ben mijn voetbalschoenen vergeten…” Was getekend door Lynn. Een helse zoektocht naar een paar kicksen werd een succes. De rust is teruggekeerd. Of nou ja… “Ja heel stom, maar ik heb geen voetbalsokken bij…” Ditmaal getekend door Liz. Grote dank aan Moerse Boys JO17-1 die voldoende reserve kleding bij hadden om de materiaal problemen van de MO17 op te lossen. Dat Loes haar scheenbeschermers was vergeten, was gelukkig al binnen het team opgelost. Of het de temperatuur of een zoekgeraakt voetbalritme was, zullen we nooit weten. Eind goed, al goed, om 10 voor 7 kon aan een korte warming-up worden begonnen.

Klaar voor de start! Of nou ja… “Oh shit, mijn handschoenen liggen nog in de kleedkamer!” Keepster Bloem snelt naar binnen om haar keepers gereedschap te halen. De wedstrijd kan beginnen! De eerste pot is tegen DSE. Een bekend team waar in het seizoen twee keer met 6-0 van is verloren. De eerste aanvallende acties zijn van Moerse Boys wanneer Minke de Bruijn in acceleratie gaat. Het eerste doelpunt daarentegen is voor DSE. Hierna volgen er nog 3 waardoor de eerste wedstrijd met 4-0 wordt verloren. Een goede actie van Gaby vanaf de middellijn tot randje zestien kon helaas niet omgezet worden in een doelpunt. Op de uitslag valt verder weinig af te dingen.

Gelukkig krijgt Moerse Boys al snel de kans om zich te herpakken. Na 3 minuten rust is Groen Wit de tegenstander. Deze wedstrijd gaat wat beter tegen elkaar op en zowaar pakt de Moer de voorsprong. Loes verdedigt goed uit, waarna Minke de Bruijn de bal krijgt. Zij weet naamgenoot Minke Snepvangers op avontuur te sturen. De JO15-1 speelster omspeelt de keepster en tikt het openingsdoelpunt binnen. Met nog een kwartier te gaan zet de Moer alles op alles om de voorsprong te koesteren. Rechstback Liz maakt de oversteek naar links wanneer het daar dreigend oogt. Met een fenomenale ingreep voorkomt ze een zeker lijkend doelpunt. Helaas komt Groen Wit niet veel later langszij. De Bredase spits weet doelvrouw Jess te verschalken. Er wordt niet meer gescoord wat een puntendeling tot gevolg heeft.

Hierna krijgt de MO17 de tijd om op adem te komen. Een pauze van een klein uurtje wordt goed gestart met een ijsje dat aangeboden wordt door Groen Wit. Hierna wordt de opstelling voor de slot wedstrijden bepaald. Dit keer wordt niet iedereen op haar vertrouwde plek gepositioneerd, maar brengt een dobbelspel wat variatie in de opstelling. Van doelvrouw tot spits wordt elke positie nagelopen. Wanneer er 6 wordt gegooid door een speelster, is de positie waar het op dat moment om gaat voor de betreffende speelster. Waar de een redelijk op zijn vertrouwde stekkie terechtkomt, is het voor de ander even schrikken en bijkomen. In een vernieuwde samenstelling treedt de MO17 aan voor de aftrap! Of nou ja… “Maar wat moet ik eigenlijk precies doen op die positie?” Gewoon lekker voetballen en plezier maken!

DSE is weer de tegenstander in de derde wedstrijd. Al snel kijkt de MO17 tegen een achterstand aan. Niet gek misschien, wanneer de aanvallers nu de achterhoede vormen en voorhoede gevormd wordt door rasechte verdedigers. In het vervolg weet keepster Lynn haar doel goed te verdedigen met enkele prima reddingen, maar ook zij kan niet voorkomen dat het 0-2 wordt. Een DSE-speelster schiet de bal heerlijk in de winkelhaak. Moerse Boys blijft met een positieve instelling voetballen. Guusje en Loes zijn een prima schakel tussen verdediging en aanval op het middenveld. Zo weet Loes enkele keren Debby aan het werk te zetten in de voorhoede. Helaas worden de acties van rechtsbuiten Debby en spits Liz niet beloond met een doelpunt. Zo blijft het 0-2 in het voordeel van DSE.

De laatste wedstrijd is tegen de gastvrouwen, Groen Wit MO17. In opnieuw een fantasie opstelling, pakt Moerse Boys bijna de leiding. Maud probeert het enkele keren van afstand, maar haar pogingen missen kracht om echt gevaarlijk te worden. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. Debby verricht goed verdedigend werk. Ook spits Joy, die als rechtsback speelt, doet een duit in het zakje met enkele prima ingrepen en dito voortzettingen. Daarnaast heeft Guusje een aantal goede saves in huis en weet zo haar doel schoon te houden. De wedstrijd hobbelt richting het einde. Moerse Boys krijgt in die slotminuten de grootste kans op de zege. Bloem heeft een prima pass in huis op Minke Snepvangers. Minke haalt de achterlijn en geeft een gevaarlijk voorzet. Lynn en Jess zijn beide in de zestien te vinden. Lynn kan net niet bij de bal komen, maar Jess wel. Echter weet zij de bal niet binnen te werken. Zo eindigt de wedstrijd doelpuntloos.

Het toernooi is gespeeld, tijd om te douchen dus. Of nou ja… “Heeft iemand een extra handdoek bij? Ik ben mijn douchespullen vergeten…” Gelukkig kon iemand Minke de Bruijn uit de nood helpen en stond iedereen klaar voor de prijsuitreiking (behalve degene die extreem lang nodig hadden om te douchen). Moerse Boys MO17 eindigt op het laagste treetje van het podium in een poule van 3. Dat is niet de enige prijs die wordt gewonnen deze avond. Als laatste wordt de sportiviteitsprijs uitgereikt. De oranjewitte meiden wisten deze in de wacht te slepen. Een mooi compliment, niet alleen voor deze avond, maar zeker ook voor het hele seizoen. Samen lekker voetballen, de ene keer wat beter als de andere keer, maar vooral samen lekker plezier maken. Daar mogen we met zijn allen ontzettend trots op zijn!

Tot in augustus!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp