MO17 in slotminuut onderuit

U bevindt zich hier:
/ MO17 in slotminuut onderuit

Zaterdag voetbaldag! Het heeft even geduurd, maar Moerse Boys MO17 mocht weer de wei in. Tegenstander deze zaterdag was Roosendaal MO17-2. Die ploeg bezet momenteel de laatste plaats in de competitie, maar dat hoeft natuurlijk geen voorbode te zijn voor een overwinning. In deze competitie is elke wedstrijd spannend, dus ook nu was volledige concentratie weer een vereiste.

Na een goede warming-up werd er afgetrapt op de Akkermolen. Roosendaal meldt zich als eerst voor het doel. De rechtsbuiten gaat op avontuur, maar laatste vrouw Lynn weet het haar lastig genoeg te maken waardoor het schot in het zijnet beland. Ook de Moer laat zich aanvallend gelden. Quinty verovert de bal op het middenveld en stuurt Bloem weg. Laatstgenoemde wordt echter teruggefloten vanwege buitenspel. In de tiende minuut wordt juist Quinty weggestuurd en ditmaal is het geen buitenspel. Joy heeft een heerlijk balletje in huis op de onvermoeibare middenveldster. Quinty schiet vervolgens snoeihard raak en zet Moerse Boys op voorsprong.

In het kwartier na het openingsdoelpunt laat de MO17 na de marge te vergroten. Een combinatie tussen Joy en Kim past net niet en een goede actie inclusief schot van Maud eindigt niet tegen het net. Daarnaast lijkt het net alsof Moerse Boys niet van afstand de trekker over durft te halen. Te vaak wordt er in een mooie schietpositie gekozen voor de combinatie in plaats van een vlammend schot. Achterin hebben Lynn en Jess de zaakjes onder controle. Debby staat weer ouderwets te vechten voor elke bal en houdt zodoende de linkerflank potdicht. Ook Liz heeft enkele cruciale ingrepen in huis waardoor Roosendaal veelal op eigen helft wordt gehouden. Toch sluipt er in de 25e minuut een aanvalster weg. Gaby is vervolgens kansloos op haar inzet en de stand is weer gelijk.

Deze tegentreffer doet Moerse Boys geen goed. De rollen zijn omgedraaid en de gasten nemen het heft in handen. De meiden hebben het conditioneel zwaar en het collectief is toe aan de rust. Wanneer de bal vlak voor de rust tegen de cornervlag komt en vervolgens over de achterlijn rolt, is Jess zwaar teleurgesteld over de uitkomst (corner tegen) van haar duel met de Roosendaalse spits. Kortom, tijd voor rust!

Met de wind in de rug gaat de MO17 op jacht naar de volle buit in de tweede helft. Luttele minuten in de tweede helft krijgt Joy meteen de kans om de oranjewitten op voorsprong te zetten, maar het mocht helaas niet zo zijn. Wel blijkt het een voorbode voor meerdere kansen voor de Moer. Maud en Bloem vinden elkaar makkelijk op de rechterflank. Maud weet de achterlijn te halen en de voorzet die volgt zorgt voor flink wat onrust in het strafschopgebied maar geen oranjehemd weet hiervan te profiteren.

Gaandeweg de tweede helft lijkt Moerse Boys het weer conditioneel zwaar te krijgen. De gasten komen vaker op de helft van de Moer, maar zelden komen ze echt voor het doel van Lynn. Gaby weet als slot op de deur al het gevaar onschadelijk te maken en zodoende wordt het nooit echt gevaarlijk. Met Suze en Debby die op het moment suprême ook altijd paraat staan om in te grijpen hoeft Lynn nauwelijks een redding te maken.

Een kwartier voor tijd weet Moerse Boys en blik vol energie te vinden. Het gaspedaal wordt nog eens stevig ingedrukt om de drie punten binnen te halen. Opnieuw zijn het Maud en Bloem die elkaar goed kunnen vinden. Maud stuurt Bloem weg, die uit lijkt te kunnen halen. De Roosendaalse laatste vrouw gooit echter roet in het eten en heeft een klasse tackle in huis waardoor een corner het resultaat is. Niet veel later mag Jess een vrije trap nemen. Uit de kluts krijgt Kim vervolgens een schietkans. Het schot is een voltreffer in het gezicht van de verdedigster en niet in de goal. Ook Guusje heeft nog een goede poging in huis vanaf randje zestien. Echter gaat de schuiver van de hardwerkende middenveldster naast het goal. De grootste kans is voor Joy. Kim vecht zich naar de bal op de achterlijn en legt deze vervolgens goed terug op Joy. De inzet van Joy beland jammerlijk op de paal. “Dit had ‘m kunnen zijn.” “Dit had ‘m moeten zijn.” “Dit was ‘m niet.”

De spanning is ondertussen om te snijden. Moerse Boys doet haar uiterste best om een doelpunt te maken. Het is éénrichtingsverkeer en het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat de doelpuntenteller voor de MO17 naar de “2” kan springen. Quinty vindt enkele minuten voor tijd de ruimte voor het schot en haalt dan ook uit. De keepster laat de bal door de handen glippen maar ziet de bal tot haar genoegen op de paal belanden.

Een bekende spreuk luidt: “Als je je kansen niet afmaakt, dan krijg je ‘m zelf tegen”. De MO17 kan daar over meepraten. Een spaarzame uitval van Roosendaal levert een levensgrote kans op in de slotminuut. Lynn weet de eerste poging met een goede reflex tegen te houden. De rebound is wel doeltreffend.  Moerse Boys baalt, Roosendaal viert feest.

Moerse Boys verdiende meer, maar helaas mocht het niet zo zijn. Met de inzet en het spel was niet veel mis. Sterker nog, dat was meer dan prima. Helaas valt het niet de oranjewitte kant op, maar er zijn genoeg positieve dingen om mee te nemen. De volgende afspraak is over twee weken in en tegen Sprundel. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp