MO17 geeft een teken van leven!

U bevindt zich hier:
/ MO17 geeft een teken van leven!

Ik hoor het u denken: “De MO17, spelen die nog eens wedstrijden of hoe zit dat nu?” Het wachten was opnieuw lang. Waar maart en april bekend staan als drukke voetbalmaanden, speelde Moerse MO17 welgeteld twee wedstrijden. Uiteindelijk wordt het lange wachten wel beloond. Op woensdagavond konden de meiden weer eens het oranje shirt aantrekken en samen ten strijde trekken. In Sprundel namen de oranjewitten het op tegen de plaatselijk MO17. Sprundel MO17 bivakkeert in de bovenste regionen van de ranglijst. De Moer wacht dus gelijk een pittige kluif.

Vanaf de aftrap is meteen te zien dat de MO17 wat wedstrijdritme mist. De Sprundelse meiden melden zich al snel voor het doel van Guusje. De goalie hoeft nog niet in te grijpen, maar wel oogt het dreigend. Moerse Boys komt zelf maar mondjesmaat over de middellijn. Als het over die witte kalklijn heen komt, is het te snel de bal kwijt om ook echt gevaarlijk te kunnen worden. Rond de tiende minuut lijkt het dat de oranjewitten een zware avond tegemoet gaan. Een arm op de borst waar de bal tegenaan stuit wordt beoordeeld als een penalty-waardige overtreding. De bal gaat op de stip en Guusje is kansloos op de inzet van de Sprundelse strafschopnemer.

Luttele minuten nadat Moerse Boys op achterstand is gekomen, krijgt het de grootste kans van de wedstrijd. Jess, ondertussen spelend op het middenveld, zet goed door, haalt de achterlijn een levert een puike voorzet af. Joy ontvangt de bal en kan afwerken, maar de keepster weet haar inzet onschadelijk te maken. Niet voor lang, want de rebound komt bij Maud terecht. De fanatiekeling krijgt de bal in twee instanties niet in de goal, tot groot ongeloof van met name zichzelf.

De grootste taak de eerste helft voor de Moer blijft toch met name tegenhouden. Hierbij kan er een groot compliment gegeven worden aan Liz. Keer op keer geeft zij in duel met haar tegenstander het goede voorbeeld van vol overgave een duel aan gaan. Haar collega’s in de verdediging – Suze, Gaby en Debby – volgen dit voorbeeld naar behoren. Gaby is als laatste vrouw een slot op de deur en loopt vele gaten dicht. Toch kan er niet voorkomen worden dat de bal voor rust nog twee keer uit het Klein-Zundertse doel gevist moet worden. Sprundel is een prima ploeg met een sterk middenveld en de 3-0 voorsprong is dan ook niet onterecht te noemen. De score had nog groter uit kunnen vallen. De gastvrouwen kiezen te vaak voor een afstandsschot die Guusje makkelijk op kan rapen of naast haar goal kan kijken. Eén van deze poging kan ze op de paal kijken.

Dat Moerse Boys helemaal kansloos is deze avond, is niet zo. Dat bewees het al met de levensgrote kans vlak na de 1-0. Net voor rust had de bal namelijk ook zomaar in de goal kunnen liggen. Joy rukt op langs de linkerzijlijn richting het vijandelijke strafschopgebied. De voorzet die volgt komt net buiten bereik van Esmée, maar door haar aanwezigheid kan de Sprundelse doelvrouw de bal niet pakken. Deze schiet vervolgens door en Bloem pikt de bal op aan de rechterflank. Opnieuw volgt er een voorzet. Deze gaat voorbij aan spitsen Joy en Esmée, maar linkshalf Maud is ondertussen goed bijgesloten en vangt daar de bal weer op. Opnieuw volgt een scherpe bal voor het goal langs.  Deze rolt maar net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. De stand blijft dus 3-0. Zo zoekt Moerse Boys doelpuntloos de kleedkamer op voor een bekertje ranja.

Eenmaal in de kleedkamer zien de meiden ook in dat het beter kan en moet. Met de gedachte om weer op 0-0 te beginnen, duels te gaan winnen en vooral plezier te maken, vangt de MO17 aan voor de tweede helft. De voortekenen zijn in ieder geval al goed want vlagger John heeft zijn hesje, die als vlag fungeerde, inmiddels ingewisseld voor een echte vlag. Gelijk lijkt dit zich uit te betalen als Moerse Boys bijna de voorsprong pakt in de tweede helft. Jess mag een vrije trap nemen op de middellijn. Deze slingert ze over de Sprundelse defensie, waar Bloem opduikt. De technische begaafde Bloem heeft de bal prima onder controle en kan zich op gaan maken voor een schot. Onder druk van enkele verdedigsters gaat haar poging net naast, maar de toon voor de tweede helft is direct gezet.

De wedstrijd is in de beginfase van de tweede helft aardig in evenwicht. Beide ploegen melden zich op elkaars helft. Wel moet gezegd worden dat de meeste dreiging vanuit Sprundel komt. De Moer weet het doel in deze fase schoon te houden en daar mag het meermaals Joy voor bedanken. Enkele keren duwt de gelegenheidskeepster de bal prima uit de goal. Verder duiken Suze en Jess vaak op om gevaar in de kiem te smoren om zo hun doelvrouw een voetje te helpen, evenals Debby en Liz aan de zijkanten van de verdediging.

Op het uur pakt Moerse Boys brutaal het initiatief. Deze fase luidt zich in met twee oranjewitte corners. Het spitsenduo, gevormd door Kim en Gaby, combineert een aantal keer prima richting de goal. Zowel Kim als Gaby wurmen zich tussen de verdedigsters door, maar kunnen maar niet tot een schot komen. Wel krijgt de Moer nog twee prima kansen om een goal te maken. De eerste is voor Gaby. De linkspoot wordt door een prima bal van Guusje gelanceerd. Haar poging wordt helaas gepareerd door de doelvrouw. De andere poging komt op naam van zus Quinty. Debby verovert de bal op de helft van de tegenstander en heeft vervolgens een splijtende pass in huis op kilometervreter Quinty. De inzet van Quinty die volgt rolt maar net naast de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Net op het moment dat er in de dug-out gezegd wordt dat de MO17 echt een doelpunt verdient, valt deze aan de andere kant. De spits is net iets eerder bij de bal en vervolgens rolt deze tergend langzaam via binnenkant paal binnen. Met nog vijf minuten op de klok blijft Moerse Boys positief. Dit levert een kleine mogelijkheid voor Kim op, maar het is de Moer simpelweg niet gegund om een doelpunt te maken deze woensdag.

Na 80 minuten en een zeldzaam regenbuitje, fluit de scheids voor het einde. De Moer verliest deze avond met 4-0, maar het belangrijkste is dat het weer eens heeft kunnen voetballen. Het collectief legde een prima tweede helft op de mat wat voor nog meer tevredenheid zorgt. Wanneer die lijn wordt doorgetrokken naar zaterdag, liggen er ongetwijfeld punten in het verschiet. Om 13:00 uur wordt er dan afgetrapt tegen het Zeeuwse MZC’11. Jawel, u ziet het goed, de MO17 voetbalt zaterdag weer! Moerse Boys MO17 leeft weer!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp