MO17 gaat onderuit in Fijnaart

U bevindt zich hier:
/ MO17 gaat onderuit in Fijnaart

De eerste krachtmeting van het jaar was een succes voor Moerse Boys MO17. Op het eigen sportpark Akkermolen werd vorige week overtuigend aan de competitie gestart. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer, dus de opgave voor deze week was om de goede lijn door te trekken. Na twee goede trainingen met een dito opkomst zijn de voortekenen in ieder geval goed voor de oranjehemden.

De tweede krachtmeting was de uitwedstrijd tegen De Fendert. Ook de gastvrouwen wisten hun eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Een interessante pot voetbal stond dus op de planning deze zaterdagmorgen. Om 11 uur bracht de Moer de bal aan het rollen. Het eerste wapenfeit was van Moerse Boys, maar De Fendert nam al snel het initiatief in handen. Liz en Suze blijken een tegenstander van formaat te treffen en hebben de handen vol om het gevaar tijdig in de kiem te smoren. Lynn moet centraal achterin veel ballen wegwerken en anders staat daarachter Jessie die enkele prima reddingen in huis heeft. Zo weet Moerse Boys met hangen en wurgen het doel schoon te houden in de openingsfase.

Op het kwartier meldt Moerse Boys zich weer eens op vijandelijke helft. Minke de Bruijn mag aanleggen voor een corner waarna Anne een schietkans krijgt. Haar poging gaat nipt langs de voor de Moer verkeerde kant van de paal. De Fendert blijft echter de bovenliggende partij en Moerse Boys krijgt daar halverwege de eerste helft een waarschuwing voor. Een keiharde poeier spat uiteen op de lat. Deze knal lijkt de oranjehemden niet wakker te schudden want een minuut later ligt de bal wel achter Jessie.

Deze tegenslag lijkt de Moer wel wakker te schudden want vijf minuten na de openingstreffer kan de MO17 juichen. Opnieuw staat een corner van Minke de Bruijn aan de basis. Ditmaal krijgt Joy een schietkans die bekeken in de verre hoek belandt. Direct na deze treffer moet Guusje helaas het strijdtoneel verlaten met een pijnlijke enkel. Maud neemt haar plek in, maar kan helaas niet voorkomen dat in de 27e minuut De Fendert weer de voorsprong neemt. Waar de gastvrouwen de vorige keer een kleine vijf minuten kon genieten van de voorsprong, was het ditmaal na twee keer knipperen alweer gelijk. Een heerlijke combinatie, aangecoacht door Suze, tussen Bloem en Minke Snepvangers komt terecht bij Anne die vervolgens de trekker overhaalt.

Het moge duidelijk zijn dat er veel gebeurd deze eerste helft. Op het half uur grijpt De Fendert weer de voorsprong. Het lukt Moerse Boys niet meer om iets aan de 3-2 achterstand te doen. Het mag echter van geluk spreken dat de achterstand niet groter is geworden voor het rustsignaal. Door goed verdedigen van onder andere Debby blijft de marge minimaal. De MO17 moet echter uit een ander vaatje gaan tappen wil het met een resultaat uit Fijnaart vertrekken.

De tweede helft lijkt Moerse Boys dit ook te gaan doen. Het zoekt meteen de aanval en met name Joy, Quinty, Anne en Minke Snepvangers combineren er op los. Toch mag De Fendert als eerste juichen wanneer zij voor het eerst over de middellijn komen. Een uitstekend genomen vrije trap is Jessie te machtig en voor het eerst heeft de Fendert een grotere voorsprong te pakken. Moerse Boys blijft de aanval zoeken, maar het lukt maar niet om de trekker over te halen. De trekker overhalen lukt wel bij De Fendert en zo komen zij op een 5-2 voorsprong.

De Moer komt ditmaal met een reactie die terug te zien is op het scorebord. Minke Snepvangers stuurt Anne weg en Anne haalt overtuigend uit. 5-3 en nog een kwartier te spelen. Moerse Boys lijkt er weer geloof in te hebben, ware het niet dat de marge door De Fendert alweer snel teruggebracht wordt naar 3. De MO17 blijft vol overgave de aanval zoeken en dat mag zeker als een compliment gezien worden, gezien de ruime achterstand. Bijna werd dit nog beloond met een doelpunt, maar de poging van Hamdi gaat helaas net naast.

Moerse Boys gaat zodoende onderuit in Fijnaart. Wanneer de vorm en de inzet van de tweede helft wordt meegenomen naar de rest van de competitie gaat Moerse Boys nog een hoop punten verzamelen. Eerstvolgende afspraak is volgende week op de Akkermolen. Om 13:00 wordt er dan afgetrapt tegen Roosendaal. Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp