MO17 gaat met overheerlijke overwinning de winterstop in

U bevindt zich hier:
/ MO17 gaat met overheerlijke overwinning de winterstop in

Moerse Boys MO17 heef zichzelf daags voor kerst een heerlijk kerstcadeau gegeven. Op een regenachtige zaterdag trok de ploeg richting Willemstad (helaas niet op Curaçao) voor het inhaaltreffen met Kogelvangers. Beide ploegen zijn volgens de ranglijst redelijk aan elkaar gewaagd en dus wacht een spannende wedstrijd als afsluiter van een drukke week.

Met invalcoaches Rob en Martin (grote dank!) aan het roer, trekken de meiden ten strijde. Dat het technische duo de ploeg naar hun hand zetten, wordt al vrij snel duidelijk. Een heuse 3-4-3 opstelling wordt uit de hoge hoed getoverd en als klap op de vuurpijl is het Minke die deze wedstrijd haar kunsten in de spits mag vertonen. Binnen de 5 minuten wordt deze tactische zet al bijna omgezet in een doelpunt. Minke legt de bal prima terug op de inkomende Quinty maar de poging van Quinty gaat nipt naast het doel. Niet veel later mag Lieke aanleggen voor een corner. Deze wordt afgeslagen, maar via een combinatie tussen Joy en Julie komt de bal bij Maud terecht. Helaas moet Maud na haar poging nog steeds even wachten op haar doelpunt. En dus ook de MO17 in deze wedstrijd. Terwijl laatste vrouw Myrthe haar zaakjes achterin prima op orde heeft, gaat de Moer verder met aanvallen. Lieke stuurt Quinty met een mooie lange bal de diepte in. Quinty geeft de bal vervolgens voor op Joy die helaas de bal verkeerd raakt. Ook pogingen van Quinty en Nynke missen net het doel. Zo zijn de eerste tien minuten overduidelijk voor de oranjewitten, alleen mist een doelpunt nog.

In de twaalfde minuut is het Kogelvangers dat zich voor het eerst echt voor de neus van Jessie meldt. De Klein-Zundertse doelvrouw weet de situatie echter goed in te schatten en het gevaar te sussen. Twee minuten later is het helaas wel raak voor Kogelvangers. Zo kijkt Moerse Boys ineens tegen een achterstand aan en dat is toch een tegenvaller. Gelukkig voor iedereen met een oranje hart weet de Moer de schade snel te herstellen. Een combinatie tussen Quinty en Julie is nog niet trefzeker, maar bij de volgende aanval is het wel raak. Minke is de gevierde vrouw en zet de stand  op 1-1.

Na de gelijkmaker houdt Moerse Boys het heft in handen en dit resulteert nog in kansen voor Nynke en Lieke. Na 25 minuten is het echter Kogelvangers dat wat meer het spel gaat bepalen. De Klein-Zundertse defensie laat echter ook zien in een meer dan prima vorm te verkeren. Emely staat ouderwets haar vrouwtje en is ook bij een corner belangrijk om erger te voorkomen. Ook Yinthe volgt dit voorbeeld en staat goed haar vrouwtje in haar laatste wedstrijd. Vlak voor rust is het echter de Moer dat nog een keer het net weet te bollen. Na haar eerste poging die tegen de paal belandt is de rebound wel aan Joy besteed en zet ze de Moer op voorsprong, 1-2! Zo kan de ploeg met een fijn gevoel richting de ranja.

Met Isa in de ploeg begint de Moer aan het tweede bedrijf. De goede eerste 25 minuten van de eerste helft weet de ploeg mee te nemen naar de tweede helft. De Moer weet voldoende kansen te noteren, maar een doelpunt is net te veel gevraagd. Onder meer Joy, Lieke, Nynke en Julie lukt het niet om de marge naar twee vergroten. Zolang de marge maar één blijft, ruikt ook Kogelvangers haar kans. Gelukkig staan Jessie en haar defensie, bestaande uit Myrthe, Isa en Yinthe, een puike wedstrijd te voetballen en is er haast geen doorkomen aan. Ook met Debby in de ploeg voor laatste twintig minuten lukt het de Moer haar doel verder schoon te houden.

Na een vervelende blessure bij Kogelvangers (veel beterschap!) ligt het spel een tijdje stil. In het slot weet Moerse Boys de 1-2 stand over de streep te trekken. Een puike prestatie in de laatste wedstrijd voor de winterstop. Zo eindigt de Moer de 2e fase in de 1e klasse op een 4e plaats (en ook dat mag gerust een puike prestatie genoemd worden!). Zo is de Moer klaar voor de langste fase van het seizoen, maar eerst is het dus tijd voor de winterslaap.

Fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp