MO17 deelt de punten op paaszaterdag

U bevindt zich hier:
/ MO17 deelt de punten op paaszaterdag

Het had de eerste competitiewedstrijd van 2023 moeten worden, de confrontatie met Chaam. Uiteindelijk was paaszaterdag de tijd rijp om af te reizen naar Chaam. Een lekker voetbalweertje, een fitte groep (met uitzondering van de langdurig geblesseerde Esmée en Kim), maar wel een technische staf die schittert in afwezigheid. Paaspop, paaspop en een verhuizing zorgde voor een andere invulling van die staf. Grote dank aan Corné voor het vlaggen en Jurgen voor het coachen!

“Een verslag schrijven terwijl je er niet bent, dat kan toch helemaal niet?” hoor ik u denken. Toch gaan we een poging wagen. Mede door de uitgebreide aantekeningen van maarliefst 9 (!) pagina’s (3 is normaliter de max) in het “boekje” is het vertrouwen aanwezig dat de trouwe volger van de MO17 een prima beeld van de wedstrijd voorgeschoteld kan krijgen. Daarnaast is de wedstrijd tegen Chaam ook een belangrijke. Een ontmoeting in het najaar van 2022 leverde een spannende wedstrijd op die de Moer nipt op haar naam wist te schrijven. Moerse Boys ging dus gewaarschuwd op pad.

Om 10:30 werd de bal aan het rollen gebracht en al meteen is het duidelijk dat het een spannende wedstrijd ging worden. Debby grijpt al snel goed in bij de eerste Chaamse aanval. Onder de bezielende coaching van Minke Snepvangers lukt het Moerse Boys om de aanval te zoeken. Met name Anne is een plaaggeest voor haar fysiek sterke tegenstander die regelmatig haar hielen te zien krijgt. Op aangeven van Quinty heeft diezelfde Anne net te veel tijd nodig om de score in de 5e minuut in oranje voordeel te openen. Binnen 10 minuten komt de Moer nog dichter bij een doelpunt. Opnieuw staat Anne aan de basis met lekkere actie, gevolgd door een steekbal op Joy. Een een-twee met Minke de Bruijn zorgt voor een prima schietkans voor Joy. Helaas voor de oranjehemden spat de poging van Joy uiteen op de lat. Weer zo’n 5 minuten later krijgt Minke de Bruijn een schietkans. Quinty is scherp bij een scheidsrechtersbal en biedt Minke de kans. De bal van Minke gaapt nipt over de lat. Een energiek begin van een spannende wedstrijd.

Het middenveld, gevormd door Guusje, Hamdi en Quinty, is deze ochtend de grote motor van de MO17. Zowel aanvallend als verdedigend dragen zij hun steentje bij zonder te klagen over de vele meters die zij moeten maken. Moerse Boys weet nog een aantal speldenprikjes uit te delen via de aanvallers Joy, Anne en Minke de Bruijn, maar de Chaamse goalie of het zijnet is steeds het eindstation. Daarnaast mag ook gezegd worden dat de defensie van de gastvrouwen sterk is en de Klein-Zundertse aanvalsdrift met enige regelmaat aan banden legt. Dat het oppassen blijft voor Chaam, wordt in minuut 24 duidelijk. Een speelster ontsnapt aan de bewaking en heeft een vrije doortocht richting Jessie. Door goed uitkomen van Jessie weet Chaam het doel niet te vinden. Zoals eerder vermeld is de Chaamse verdediging sterk, maar dat kan ook over die van de Moer gezegd worden. Debby speelt een ijzersterke wedstrijd op de linkerflank terwijl Liz solide op haar stekkie rechtsback haar taken uitvoert. Minke Snepvangers heeft als laatste vrouw ook een goede interceptie op de opkomende rechtshalf. Op het half uur doet Emely hetzelfde bij een scoringskans van Chaam. Helaas moet Emely na deze actie met een pijnlijke enkel het veld verlaten, maar Lynn neemt haar taak prima over.

Op slag van rust doet een speelster van Chaam een miraculeuze poging om op voorsprong te komen. Een omhaal à la Marco van Basten van een Chaam-speelster blijkt niet succesvol. Niet veel later wordt er gefloten voor de rust. De korte samenvatting die wordt gegeven over de eerste helft, luidt als volgt: “Eerste helft voorbij. Keepster van Chaam keept goed en houdt haar ploeg op de been. Wij moeten gaan scoren!”

Dat laatste is een uitstekend voornemen voor de tweede helft. In de tweede helft lijkt ook Chaam met die gedachte het veld op te stappen. Moerse Boys brengt verse krachten in het veld in de vorm van Maud, Bloem en Suze. Laatstgenoemde lijkt meteen goed wakker wanneer zij enkele aanvallen van de gastvrouwen goed onschadelijk maakt. Eenmaal moet Jessie in actie komen en dat doet zij naar behoren. Aan de andere kant is het ook de defensie die aanvalspogingen van oranjewit goed weten te keren. Eenmaal weet de Moer uit te halen. Een combinatie tussen Bloem en Quinty komt uiteindelijk in de handen van de sterke Chaamse doelvrouw terecht.

Het spel golft de tweede helft op en neer en met name de verdediging van beide ploegen lijkt zich te onderscheiden. Debby, Suze en Liz maken vele aanvallen onschadelijk en anders staat daar altijd Lynn nog. Ook Maud doet een duit in het zakje met een aantal prima onderscheppingen. Beide ploegen leveren veel energie en het is dan ook niet onlogisch dat de krachten zo’n 10 minuten voor tijd zo goed als op zijn. Wel wordt er in die 10 resterende minuten nog gescoord. Anne heeft een heerlijke actie in huis die Minke de Bruijn weet af te ronden, 0-1! Helaas kan Moerse Boys deze voorsprong niet meenemen naar het laatste fluitsignaal. De linksbuiten van Chaam weet 5 minuten na het openingsdoelpunt de stand gelijk te trekken, 1-1. Zowel de Moer als Chaam doen nog verwoede pogingen om op voorsprong te komen, maar gescoord wordt er niet meer.

Zo delen de ploegen de punten na deze spannende wedstrijd. Moerse Boys staat door dit gelijke spel 2 punten achter op koploper De Fendert. Met nog genoeg wedstrijden op de planning is het zaak voor de Moer om De Fendert op de hielen te blijven zitten. Wie weet wat er dan nog mogelijk is. De opgave voor aankomende zaterdag moge dus duidelijk zijn. Die wedstrijd staat bij menig MO17-speelster al omcirkeld in de agenda en dat is niet omdat het de dorpsderby thuis tegen Achtmaal betreft. De tijd van aftrappen, 8:45 uur, is bij de meesten een doorn in het oog. Dat betekend dus vroeg uit de veren voor deze derby. Tot zaterdag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp