MO17 boekt zakelijke overwinning op Kogelvangers

U bevindt zich hier:
/ MO17 boekt zakelijke overwinning op Kogelvangers

Acht uur verzamelen. Op de eerste dag van het weekend doen dat soort tijdstippen bij menigeen toch wel wat pijn. Gelukkig waren 13 fanatieke meiden en de geblesseerde Inthe om acht uur paraat op Akkermolen om te vertrekken naar Willemsstad. Al deed het weer op de locatie van spelen denken aan Curacao, was uiteindelijk het sportpak van Kogelvangers de bestemming. Na een prima warming-up kon om half tien de bal gaan rollen.

Een goed en nat veld en een aangenaam temperatuurtje zorgden voor ideale omstandigheden. Beide ploegen hadden duidelijk zin in de ochtendwedstrijd. Beide teams beginnen dan ook aanvallend en dat leidt tot gevaar voor beide goals. Als eerste is het Maud die namens de Moer een goede steekbal in huis heeft, maar een doelpoging zit er helaas nog niet in. Aan de andere kant wordt Kogelvangers ook gevaarlijk via een mooie steekbal. Jessie komt goed uit, maar komt helaas in een lelijke botsing terecht. De aanval van de gastvrouwen loopt ondertussen door en Isa neemt het keeperswerk rap over wanneer zij de bal (met de voeten uiteraard!) van de lijn haalt. Een achterstand wordt zo voorkomen, maar Jessie heeft aan de botsing een pijnlijke knie overgehouden en moet het strijdtoneel zodoende al vroeg verlaten. Laten we hopen dat de schade meevalt!

Maud is zo collegiaal om de handschoenen op te pakken en doet dit naar behoren. Bij diepe ballen van Kogelvangers is Maud scherp en vol overtuiging komt ze uit. De geruchten gaan zelfs dat dit in Klein-Zundert te horen was. Anyway, het lukt haar om het doel schoon te houden in het eerste bedrijf en dat is toch een prestatie van formaat. Een groot compliment kan hierbij ook naar Myrthe. De rappe mandekker heeft een eveneens rappe spits tegenover haar. Myrthe weet zich op een faire manier vast te bijten in haar en haar het voetballeven gedurende 80 minuten zwaar te maken. Mocht de rappe spits een keer loskomen van Myrthe, dan is laatste vrouw Lynn scherp in haar rugdekking. Het duo speelt zo samen een sterke wedstrijd, eveneens als Isa die haar waarde in minuut drie al bewezen heeft en in het restant ook een degelijke wedstrijd speelt.

Moerse Boys moet dus oppassen voor de snelle omschakeling van Kogelvangers, maar heeft wel duidelijk het overwicht in de wedstrijd. De ploeg maakt duidelijk gebruik van haar fysiek en onder meer Debby laat zien er zin in te hebben. Gretig als altijd gaat ze duels aan en verovert ze regelmatig een bal op het middenveld. Moerse Boys profiteert hiervan. Na ruim tien minuten spelen komt de ploeg terecht op voorsprong. Minke knijpt van de rechterflank naar binnen en heeft vervolgens een loepzuiver schot in de hoek in haar benen. Een mooie treffer en nog geen minuut later lijkt ze dat kunstje te herhalen na een voorzet van Quinty, maar helaas was het vizier toen niet op scherp.

Terwijl de Moer vol energie de aanval zoekt, lukt het maar niet om de verdubbellaar aan te tekenen. Onder meer pogingen van Lieke, Joy, Nynke en de sterk spelende Jill zijn niet succesvol. Op het half uur lijkt het dan wel te lukken, maar de verwoestende uithaal van Quinty spat uiteen op de paal. Lijkt dus.

Wat in de eerste helft dus maar niet wil lukken, lukt na twee ogenlikken in de tweede helft wel. Het lijkt net of het bekertje ranja en de rustgevende wandeling van en naar het strijdtoneel de Moer de rust geeft om het net te laten bollen. Minke zet goed druk op de linkerflank, verovert de bal en biedt vervolgens Joy de kans. Dit is een koud kunstje voor de jonge spits en de Moer heeft zo al vroeg in de tweede helft haar 0-2 te pakken. Dat is ook fijn, want drie minuten later lukt het Kogelvangers ook om het net te vinden. De snelle spits weet eenmaal aan de bewaking van zowel Myrthe als Lynn te ontsnappen en haar poging is vervolgens ook Maud, die ook de tweede helft het oranjewitte doel verdedigde, te machtig. 1-2 dus en Kogelvangers lijkt bloed te ruiken. Even moet Moerse Boys oppassen de boel niet compleet weg te geven, maar al snel lijkt de MO17 zich te herstellen. Na veel, heel veel doelpogingen, is het in de 50e minuut eindelijk weer raak. Lieke heeft een heerlijke voorzet in huis die wat doorschiet. Nynke pikt de bal op, draait om haar as en haalt de trekker over. 1-3, de fijne marge van twee is weer terug!

Moerse Boys gaat in het vervolg op zoek naar meer. Een mooie voorzet van Minke en een heerlijke rush van Jill en Quinty worden helaas niet beloond. Ook een leep boogballetje van Nynke die zo Joy de kans biedt, wordt helaas niet benut. Een poging van afstand van Julie weet helaas ook het net niet te vinden. De Kogelvangers-goalie lijkt magneten in haar handschoenen te hebben want veel pogingen verdwijnen in haar handen. Wanneer Moerse Boys wat scherper was in haar afronding, hadden er zeker wat meer doelpunten ingezeten, maar een 1-3 overwinning is uiteindelijk een meer dan prima resultaat. Moe maar voldaan stapt de ploeg dus van het veld af. En die vloek van één slechte helft? Daar had niemand het meer over.

Voor Moerse Boys MO17 is het zaak om die vloek van één slechte helft voorlopig ook buiten de deur te houden. Volgende week, thuis tegen het sterke Bavel, heeft de Moer namelijk twee goede helften nodig om een kans te maken op een resultaat. Echter laat de ploeg zien duidelijk stappen te maken en ook echt één team te zijn. Kan de MO17 volgende week puntenstunten? Met opnieuw een lekker zonnetje én ditmaal thuis op Akkermolen? Aftrap is om 13:00, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp