MO17 betaalt de rekening voor zwakke eerste helft

U bevindt zich hier:
/ MO17 betaalt de rekening voor zwakke eerste helft

Na een sublieme start van fase 3, stond afgelopen zaterdag episode twee op het programma. In Terheijden kruiste Moerse Boys MO17 de degens met de MO17 van de plaatselijke sv. In december troffen beide ploegen elkaar al eens en die confrontatie leverde een spannende puntendeling op. Met name doelvrouw Jessie wist zich toentertijd te onderscheiden en als een echte sta in de weg te manoeuvreren. De oranjewitten waren dus gewaarschuwd voor het gevaar van Terheijden.

Echter, na een zwaarbevochten driepunter van vorige week tegen Unitas’30 mag de Moer ook zeker naar haar eigen kwaliteiten kijken. Vaker dan eens blijkt het oranjewitte collectief een ploeg te zijn die lastig te verslaan is. Een ijzersterke kwaliteit die samen met het voetballende aspect een mooie groei laat zien. Een ploeg in groei dus.

Dat een ploeg in groei niet altijd de beste kant laat zien, was afgelopen zaterdag duidelijk. De eerste helft was ronduit gezapig. De MO17 opereerde teveel als 11 losse eilandjes en moest dat bekopen met een snelle 3-0 achterstand. Doelvrouw Jessie wist met een aantal puike reddingen erger nog te voorkomen, maar aan de voorsprong van Terheijden was niks af te dingen. De Moer was simpelweg niet alert genoeg om een antwoord te geven op de dadendrang van Terheijden. Uiteraard mag er ook een compliment naar de ploeg van Terheijden, want zij lieten zien een sterke en felle ploeg te hebben die voor niets minder dan de winst wil gaan. Dat is uiteraard ook een mooie combinatie van kwaliteiten.

Liet de Moer dan helemaal niets zien in het eerste bedrijf? Niets is een te groot woord, weinig is beter op zijn plaats. Bij dat weinige zat wel een fijne opsteker in de vorm van de 3-1 vlak voor rust. In een spaarzame uitbraak weet Debby Quinty diep te sturen. Quinty heeft een sterke rush in huis en probeert deze te belonen met een lage schuiver in de verre hoek wanneer zij het vijandelijke strafschopgebied heeft bereikt. De keepster heeft een antwoord op de inzet van Quinty, maar moet haar inzet wel lossen. Nynke is er vervolgens als de kippen bij om de bal binnen te werken. Zo zoeken beide ploegen met een 3-1 stand de kleedkamers op.

In de rust steekt de MO17 de koppen bij elkaar. De ploeg is eensgezind dat verbetering vereist is voor de 2e helft. Het mooie van voetbal is dan ook dat zich altijd een nieuwe kans aanbiedt. Met frisse moed stapt Moerse Boys het veld weer op. In de eerste minuten van de tweede helft laat de Moer ook zien deze kans met beide handen aan te willen grijpen. Vol overgave zet het druk naar voren en dat boezemt bij Terheijden flink wat angst in. Zeker wanneer Nynke met de bal aan de dribbel gaat en in de zestien wordt gevloerd. De bal beland op de stip. Nynke gaat vervolgens achter de bal staan en koelbloedig schiet zij de aansluitingstreffer op het scorebord. 3-2, nog een ruime tijd de gaan. Moerse Boys MO17 ruikt bloed (en nieuwe bloemen die het aan haar “puntenbos” toe kan voegen).

Vol overgave gaat de MO17 op zoek naar de gelijkmaker het laatste half uur. Grote inspiratoren hierbij zijn Quinty en Julie, die vanaf het middenveld het spel verdelen. Op de flanken hebben Lynn en Lieke een enorme drive naar voren om de Klein-Zundertse dadendrang kracht bij te zetten. Jill maakt op een perfecte (en faire) manier oorlog voorin. Achterin weet Moerse Boys de boel aardig op slot te houden. Isa is met haar energie voor tien een ijzersterke plaaggeest op linksback, terwijl Emely op rechtsback laat zien van niemand onder de indruk te zijn en een perfecte tweede helft speelt. Centraal hebben Minke en Myrthe weer ouderwets de zaakjes op orde en ook doelvrouw Jessie doet nog een duit in het zakje. Met een wonderbaarlijke dubbele redding weet zij haar ploeg in de wedstrijd te houden.

Voor de slot twintig minuten wordt Maud doorgeschoven naar de spits om daar voor meer balvastigheid te zorgen. De Moer werkt keihard, krijgt nog een aantal meer dan prima pogingen, maar helaas wordt de trekker niet meer overgehaald. Een heuse remontada zit er helaas niet, maar gezien de tweede helft was een punt toch wel terecht geweest. Als ploeg zijnde heeft Moerse Boys MO17 vandaag een ijzersterke en een ietwat gezapige kant laten zien. Uiteindelijk moeten de oranjewitten dus de rekening betalen voor de eerste helft. Zonde, maar een wijze les!

Complimenten voor de tweede helft zijn dan ook meer dan op zijn plaats. Na carnaval, op zaterdag 17 februari, moet deze lijn doorgetrokken worden. Uit bij TSC moeten er nieuwe bloemen geplukt worden. Aftrap is om 12 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp