MO15 wint de derby overtuigend

U bevindt zich hier:
/ MO15 wint de derby overtuigend

Een derby is altijd leuk om te voetballen, maar ook spannend. De meiden zitten in een goede flow, vergaarde al de nodige punten afgelopen wedstrijden, maar Zundert/Wernhout is toch altijd lastig. Tegen vriendinnen en klasgenoten voetballen, een wedstrijd die ook naast het veld leeft en beide teams dus erg graag wilde winnen.

 

Hans kon er vandaag niet bij zijn. Lindsay deed de bespreking. Het doel was duidelijk; pressing en goed mee aansluiten. De meiden waren er klaar voor. Een goede warming-up en gaan met die banaan. En hoe…!

 

Lieke, Nynke en Britt begonnen voorin en lieten zien wat pressing ook. Julie, Theodora en Luna sloten goed mee aan en konden Lieke en Britt geregeld langs de lijn wegsturen. Achterin namen Yinthe, Isa en Myrthe het op tegen de snelle spitsen, Kaat gaf hen rugdekking en Shannon stond vertrouwd onder de lat en coachte erop los. Op de bank schreef Imke het verslag, Maud, Inthe, Jelke en Anna zaten klaar om in te vallen. De eerste kansen waren voor de Moer, zowel Lieke en Britt zochten de goal van Zundert/Werhout maar troffen de keepster of een tegenstander op hun weg. Toch was het Lieke die in de 11e minuut alsnog het net vond en een prima voorzet afrondde. Fijn om de voorsprong te hebben, ook omdat Zundert/Wernhout er toch af en toe gevaarlijk uit kwam. Zij hadden een sterk middenveld waar Julie haar handen vol aan had samen met Luna en Theodora. Is, Myrthe en Yinthe moesten alert zijn op hun directe snelle tegenstanders. Shannon stond op haar post, zij had een knappe redding met drie meiden die haar belaagde, ze kwam er als winnaar uit. Er werd had gewerkt en de meiden hielden zich goed aan de afspraken. Er werd goed druk gezet en dat leverde vaak de bal op. Doordat Kaat en nadien Inthe iedereen goed mee naar voor nam, bleef het goed te belopen en speelde we veel op de helft van Zundert/Wernhout. Onze corners zijn vaak dreigend, helemaal nu we er wat meer op getraind hebben en we de bal ook echt aanvallen. Ook ditmaal slingert Lieke de bal keurig n de vijf meter en Nynke kopt de bal prachtig achteruit in de verre hoek. Een schitterende goal.

 

Met een verdiende 2-0 op het scorebord zochten we even de kleedkamer op. De hele wedstrijd speelde we al in de regen, even de warmte van de kleedkamer was wel fijn. Een appeltje, bekertje ranja, nog wat tips van Lindsay en we waren klaar voor de tweede helft. Anna en Jelke kwamen erin, verse krachten die we wel konden gebruiken. Inthe kon helaas niet verder. Kaat nam haar plek weer over.

 

De tweede helft begonnen we op dezelfde manier, veel druk zetten en ook ditmaal bleek dat effect te hebben. Door de druk van de meiden aan de linkerkant verdienen we een ingooi. Anna gooit snel in, Lieke zet samen met Nynke een eentweetje op en rond prima af. 3-0 en we wilde meer. Ondanks het slechter wordende veld bleven hard werken, speelster werden goed overgenomen van elkaar en steeds was er iemand die de bal aanviel. Achterin moesten we alert blijven, want ondanks dat we veel op de helft van Zundert/Wernhout speelde, kwamen zij er soms toch driegend uit. De verdediging stond hun mannetje en Shannon had weinig te doen. Na wederom een prima aanval over de linkerflank met een mooie combinatie tussen Nynke en Lieke was het de laatste die de 4-0 op het scorebord zette. Niet veel later wist Theodora Nynke nog in stelling te brengen en scoorde zij haar tweede voor de dag. Helaas ging de vlag omhoog voor buitenspel en bleef het 4-0.

 

Twee trotse leiders, wederom hard gewerkt en in onze ogen verdient gewonnen. Volgende week een weekje vrij, daarna komen de meiden van RSV bij ons op bezoek. Weten we hen ook weer puntenloos naar huis te sturen?

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp