MO15 werkt hard, maar krijgt de punten niet

U bevindt zich hier:
/ MO15 werkt hard, maar krijgt de punten niet

Vorige week speelde we een goede wedstrijd, maar konden we geen overwinning bijschrijven. Door 2 hoge ballen ging SC Oosterhout er met de punten vandoor. Vandaag gingen we op bezoek bij Madese Boys. Deze meiden zijn we eerder al eens tegen gekomen, zij waren toen met 10 meiden maar wisten het ons erg lastig te maken. Wij trokken toen uiteindelijk wel aan het langste eind en wisten met 3-0 te winnen. Vandaag zou het waarschijnlijk wel anders zijn.

Nadat we op het grote complex aan kwamen, zochten we de kleedkamers op. Hans en Lindsay hadden hard nagedacht over een opstelling en een plan voor vandaag. Voordat we met de wedstrijdbespreking konden beginnen, moesten we de buren vragen even de muziek wat zachter wilde zetten. Zelfs Hans kon zich niet verstaanbaar maken. Het plan werd besproken, de opstelling op tafel gelegd en de meiden waren klaar voor de warming-up door Lindsay.

Om 12:30 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Zoals we hadden gedacht begon Madese Boys scherp aan de wedstrijd. Ze waren direct gevaarlijk. Maar Myrhte, Lynn, Kaatje en Yinthe lieten het kaas niet van hun brood eten. Shannon coachte ze goed aan en zo wisten ze het goal schoon te houden. Op het middenveld werd er hard gewerkt met Julie voorop in de strijd en Anna en Floor die hun mannetje stonden. Voorin waren het Jelke, Nynke en Lieke die het de verdediging lastig maakten. Het was Madese Boys die de boventoon voerde, maar Nynke en Lieke wisten toch enkele keren aan de aandacht te ontsnappen en konden opstomen richting de goal van de tegenstander. Met een volle bank werd er al op tijd begonnen met wisselen. Zo zagen we Chelsea, Luna en Isa gedurende de eerste helft invallen. Dat deden zij niet onverdienstelijk. Er werd hard gewerkt, maar toch wist op vrij korte tijd Made 3 keer de bal achter Shannon te werken. Bij de derde goal raakte Kaatje geblesseerd, Inthe verving haar. De meiden lieten zien over veerkracht te beschikken, want direct na de aftrap zochten ze de aanval op. Nynke werd neergehaald in de zestien, de scheids legde de bal op de stip. Nynke ging er zelf achter staan en schoot koelbloedig binnen. Dit gaf de meiden een nog grotere boost. Julie en Lieke zetten goed druk, waarna Lieke door kan op de keeper en de bal prima in de hoek schuift. Net voor rust de aansluitingstreffer binnen schieten is altijd lekker. Tijd voor een appeltje en een bekertje ranja, de meiden waren moe, maar het geloof was er zeker nog.

In de rust was het ook echt even rust. De meiden waren moe, ze werkte hard, maar met elkaar bedachten we dat het moest kunnen om er iets uit te halen. Britt en Jill kwamen erin. De laatste tips werden nog gegeven en de meiden waren er klaar voor.

En of ze er klaar voor waren. Direct vanaf de aftrap zochten ze de goal van de Madese Boys op. Britt testte haar tegenstandster op snelheid en die won ze. Een prima voorzet op Nynke werkte Nynke keurig achter de keepster met een bekeken schot. Haar tweede voor de middag, nog fijner ook de gelijkmaker. Madese Boys werd wakker geschud en zette aan. Het middenveld Luna, Chelsea en Julie probeerde de meiden weg te houden van de verdediging, maar Myrhte, Jill, Isa en Inthe stonden hun mannetje en werkte hard tegen de meiden die haast allemaal groter waren dan zijzelf. Shannon stond meermaals goed opgesteld en had een paar puike reddingen in huis. Helaas was het toch Made die de voorsprong nam, zij maakte de 4-3. Een tegenslag voor de meiden, maar ze bleven wel strijden. Het veld was erg groot, er werd veel energie in de wedstrijd gelegd, maar het kostte ook de nodige energie. Dat begon zichtbaar te worden. Theodora viel sterk in en wist de nodige ballen bij de tegenstander weg te halen, maar het leek erop dat ze vandaag een maatje te groot waren. De 5-3 viel en het werd almaar lastiger. Toch vonden de meiden hun tweede adem en prikte Julie de bal nog prima binnen na goed doorzetten door de meiden voorin. Zouden ze nogmaals een wondertje kunnen verrichten? Madese Boys gaf al snel antwoorden… nee. De snelle spits ontsnapte aan onze verdedigers en kwam alleen voor Shannon die zij kansloos liet. De scheidsrechter floot af, de meiden waren leeg, moegestreden. Maar als leiders waren we wederom meer dan trots, er was hard gewerkt en de meiden hebben hun veerkracht getoond. Opgeven kunnen ze niet en waar ze de energie vandaan halen blijft knap, een genot om naar te kijken.

Volgende week de derde uitwedstrijd op rij. Ditmaal gaan we op bezoek bij SAB in Breda. We speelden deze competitie nog niet tegen deze meiden, dus leuk om kennis met ze maken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp