MO15 weert zich kranig tegen DSE

U bevindt zich hier:
/ MO15 weert zich kranig tegen DSE

De wedstrijd tegen de koploper, de meiden uit Etten-Leur. Dat het een lastige wedstrijd ging worden, was zeker. Niet alleen omdat ze bovenaan stonden, maar de bank met geblesseerde was aanzienlijk. Zoveel dat er zelfs hulp ingeschakeld moest worden, Kyara was bereid om ons uit de brand te helpen.

Britt, Inthe, Chelsea, Imke en Theodora moesten deze wedstrijd aan hun voorbij laten gaan. Zij konden niet mee, de andere meiden trotseerde de kou en waren er wel bij; Jelke met een blessure aan haar enkel, Yinthe mag nog niet voetballen en Shannon ging op de training door haar rug en kon nog niet in de goal staan. Opsteker daarentegen was dat Maud wel weer minuten kon maken.

Omdat Shannon de goal niet kon verdedigen trok Isa de eerste helft de keepershandshoenen aan. Kaat begon samen met Anna, Lynn en Floor in de verdediging. Julie, Myrthe en Nynke gingen de strijd aan op het middenveld en Jill, Lieke en Maud vormde de voorhoede. Op de bank begonnen Luna en Kyara; Luna kon in geval van nood invallen, maar eigenlijk was het verstandiger dat niet te doen.

Een kwartiertje later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd. Dat we even moesten wennen aan deze verdediging kwamen we binnen 4 minuten al achter. Een snelle aanval van DSE en Isa moest voor de eerste keer vissen. Een kleine omzetting van Hans en Lindsay en het ging iets beter lopen. Floor op der vertrouwde plek op het middenveld en Myrthe kwam de verdediging versterken. Achter stond het sterker en nu gingen we proberen er voetballend uit te komen. Lieke kon een paar keer goed door op de rechterkant, maar DSE had steeds antwoord. Op het middenveld werd hard gewerkt, achterin stonden de meiden steeds goed en voorin werden de nodige meters gemaakt

Rond de 20e minuut kreeg DSE een corner, een scrimmage voor de goal, een speelster viel en de scheid legde de bal op de stip. Isa stond goed, maar kon er net niet aan; 2-0 voor DSE. Kyara loste Maud af en liet zien dat ze er wel zin in had. Met haar eerste actie passeerde zij direct haar tegenstandster. De laatste vrouw van DSE kon de bal nog wegwerken. Niet veel later kon ze een voorzet van Lieke niet tot een goal verzilveren, omdat de keepster er voor lag. Ook Jill probeerde de bal voorbij de keepster te krijgen.

Er werd hard geknokt en gevochten, we stonden wederom als een team te werken. Nu de beloning nog. Die kwam er nog altijd niet. Zoals zo vaak; scoor je zelf niet dan valt ie aan de andere kant. Net voor rust wist DSE nog eenmaal Isa te verschalken.

De rust kwam als geroepen, ondanks dat we lekker speelde was het echt wel koud. Even de warmte van de kleedkamer, hele zoete ranja, uiteraard het appeltje en mandarijntje. Even de handen opwarmen, handschoenen terug wisselen, veters (laten) strikken en een keeperswissel. Anna ging de goal verdedigen. Nynke kreeg even rust en Maud kwam er weer terug in. De leiders hadden weinig opmerkingen, wel wat tips. Professioneel tekende Hans deze uitgetekend op de spiegel, het eraf halen kostte iets meer moeite en vooral een blauwe tong.

De tweede helft was heel koud in het begin, maar de meiden lieten zien dat ze er zin in hadden. De verdediging stond goed, die gingen door zoals ze de eerste helft speelde. Kaatje hield de deur dicht, Lynn zat er steeds goed tussen, Myrthe kwam goed voor der man en Isa zat kort op haar tegenstander. Op het middenveld ontstond iets meer ruimte. Julie kreeg wat meer ruimte, Floor maakte het veld goed breed en Lieke maakte gebruik van haar snelheid langs de lijn. Voorin liet Kyara zien het wel naar haar zin te hebben bij de MO15 en dat die hele grote meiden haar niets deden. Jill stond hard te werken en Maud zorgde dat Lieke de ruimte had om voorzetten te geven.

In de 8e minuut van de tweede helft beloonde de meiden zich met een heerlijke goal, een zoveelste bal die Lieke voorslingerde belandde bij Julie en zij schoot hem perfect over de keepster in de goal. Dit geeft energie en dat zag je. Hard werken, het spel golfde wat op en neer, maar echt gevaarlijk werd DSE niet meer. Hoewel, ze kwamen er wel eens uit, maar Anna liet zien dat ze zich best thuis voelde in de goal en maakte alle ballen onschadelijk! Nynke kwam weer terug in het veld, ze was uitgerust en samen met Lieke liet ze zien dat er nog wel meer in zat. Ook haar zusje aan de linkerkant liet de verdediging hard werken, maar zij kon haar debuut niet met een goal belonen. Nynke wist die goal wel te maken. De voorzet van de linkerkant schoot iedereen voorbij, behalve bij Nynke; zij wist deze beheerst binnen te schieten. Hoe graag we ook wilde, de vermoeidheid begon op te spelen, de kou speelde misschien toch parten. We kwamen niet meer tot grote kansen, maar ook DSE niet.

Na 70 minuten floot de scheidsrechter af. Een knappe wedstrijd van de meiden waarin ze wederom een puike teamprestatie wegzette. De leiders hebben er wederom heerlijk van genoten en zijn meer dan trots op jullie. Op naar volgende week; dan spelen we thuis tegen DIA.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp