MO15 verslaat de andere oranjehemden

U bevindt zich hier:
/ MO15 verslaat de andere oranjehemden

Na een mooie overwinning vorige week, mochten we deze week wederom thuis een wedstrijd op het A-veld spelen. Ditmaal kwamen de meiden van Beek Vooruit op bezoek. Een tegenstander die we deze competitie nog niet tegengekomen waren, dus wisten we niet goed wat we moesten verwachten.

Eenmaal de blauwe shirtjes uit de kast aangetrokken, was het tijd voor de opstelling en de bespreking van Hans. Shannon versliep zich, waardoor Isa plaats nam onder de lat. Inthe vormde samen met Myrthe, Lynn en Yinthe de verdediging. Julie, Theodora en Floor gingen de strijd aan met de middenvelders van Beek Vooruit en Nynke samen met Lieke en Jill zouden het de verdedigers lastig gaan maken. Met elkaar maakte we duidelijke afspraken. Klaar voor de warming-up. Lindsay haalde weer een andere variant uit haar repertoire en de meiden lieten zien er zin in te hebben. Inthe kon helaas niet starten, waardoor Kaat haar plek overnam.

Onze verslaggeefster Anna schreef nauwkeurig alles op voor in dit verslag en ook Imke kwam weer supporteren. Klaar voor de wedstrijd! En of we klaar waren, de meiden schoten uit de startblokken. Een snelle ingooi van Yinthe op Floor, die Nynke weet te bereiken. Nynke steekt Lieke weg, maar haar voorzet wordt helaas niet verzilverd. Dit belooft wat voor de wedstrijd. Wederom een mooie aanval over alle schijven die begint bij Theodora, zij speelt Lynn aan en met een knappe bal bereikt ze Lieke. Koelbloedig weet Lieke af te werken; een schitterende aanval die de 1-0 op het scorebord zet. Gejuich vanaf de bank en van onze supporters, het is genieten. Het is niet dat alles vanzelf gaat hoor, de meiden werken hard op het middenveld en ook achterin moeten Yinthe en Lynn geregeld achter de snelle, behendige buitenspelers aan. Isa weet tot tweemaal toe een schot op de goal goed te verwerken, alleen is het wel even schakelen dat je hierbij ook je handen mag gebruiken ūüėČ Het spel golft op en neer, Luna en Jelke zijn goed ingevallen en werken hard op het middenveld samen met Julie. Achterin heeft Myrthe haar handen vol aan de steeds wisselende speelsters, maar krijgt daar ook veel ruimte door. Met een goede ingooi van Theodora op de vrijstaande Myrthe wordt het spel snel verlegd naar de andere kant. Jelke speelt de bal op Lieke die een puike voorzet kan geven op Nynke die compleet vrijstaat voor de goal. Net na de aftrap fluit de scheids voor de ranja en met een mooie 2-0 op het scorebord is het lekker de rust in gaan.

De meiden zijn tevreden, het gaat goed. De leiders zijn ook (heel) tevreden. Heel veel meer als ‚Äúga zo door‚ÄĚ is er niet nodig. Een paar omzettingen voeren we wel door. Shannon neemt de handschoenen van Isa wel weer over. Isa gaat in de verdediging de strijd aan met de snelle meiden van Beek Vooruit. Inthe gaat het toch proberen en neemt de plek van de goed spelende Kaat over. Jill zal vanuit de spits gaan opereren met Lieke en Nynke daaromheen.

De tweede helft beginnen we weer voortvarend, een goede actie van Jill kan niet tot een goal gedoopt worden. De actie van Julie waarmee ze zichzelf middels een kopbal richting de goal stuurt, levert niets op. Beek Vooruit krabbelt wat terug; Myrthe stapt goed in, waardoor een aanval onschadelijk wordt gemaakt en niet veel later weet Shannon knap haar goal schoon te houden. En dan opeens duikt Nynke weer op voor de goal, een goede voorzet van Lieke schiet ze met links keurig voorbij de keepster. De deksel op de neus? Is het nu gespeeld? De meiden van Beek Vooruit geven binnen vijf minuten antwoord…. Nee. In een snelle aanval laten ze Shannon kansloos en zetten de 3-1 op het scorebord. En de meiden uit Prinsenbeek willen meer; ze blijven proberen een tweede goal erbij te prikken. Isa en Yinthe, Myrthe en Inthe hadden hun handen vol. Ook Luna, Jelke Floor en Julie werkten hard, maar echte kansen ontstonden er niet er niet meer. Beek Vooruit wist nog wel een keer hun tweede te scoren, zij het niet dat Shannon de bal netjes wist te keren.

Wederom een vermakelijke wedstrijd met bij vlagen schitterend voetbal. Een puike pot waar de leiders trots op zijn. Ook de paashaas vond dat de meiden wel iets lekkers verdiende en trakteerde hen op een mooie replica van hemzelf en de nodige eitjes. Op naar volgende week!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp