MO15 verliest van Unitas, maar scoort wel met kerststerren

U bevindt zich hier:
/ MO15 verliest van Unitas, maar scoort wel met kerststerren

Vandaag stond de wedstrijden tegen de meiden van Unitas op de kalender. Gelukkig iets minder koud als vorige week en we waren weer nagenoeg compleet, hoewel Hans vandaag verstek moest laten gaan.  Na afloop van de wedstrijd zouden we op pad gaan met de kerststerren.

Helaas kon Shannon deze week haar goal niet verdedigen vanwege een blessure aan haar vinger. Wel kon ze gewoon voetballen. Lieke en Inthe vervingen haar in de goal. Maud mocht meedoen aan de warming-up, dus ook zij is terug aan het komen van een blessure. Misschien wel het beste nieuws van de dag; Nynke mocht eindelijk minuten maken in de wedstrijd, iets waar zij onwijs naar uitkeek en wij ook. Uiteraard was Imke ook van de partij voor de altijd gezellige aanmoedigingen vanuit de dug-out.

Zoals gezegd begon Lieke de eerste helft in de goal. Inthe, Kaat, Isa en Chelsea waren de meiden die voor Lieke plaats namen. Op het middenveld startte Julie met aan de zijkanten Myrthe en Lynn. Vooraan begonnen Jill samen met Jelke en Theodora. We begonnen wat voorzichtig aan de wedstrijd en het was vooral erg zoeken waarom Unitas toch steeds een vrouwtje extra had op het middenveld. Hier maakte de meiden uit Etten-Leur slim gebruik van en al na 4 minuten kon Lieke de bal uit het netje halen. Met wat aanwijzingen en tips van de zijkant probeerde we die extra man op te vangen, maar dat bleek toch best lastig. Unitas wist nog tweemaal de bal achter Lieke te werken, die er ook nog een flink aantal uit wist te houden. Tijdens de eerste helft kwamen Luna en Britt erbij om ook te proberen voorin nog gevaar te stichten. Moegestreden zochten we na 35 minuten de kleedkamer op.

In de rust werden er andere afspraken gemaakt, zo zou onze spits niet tegen de laatste man aan gaan staan, maar de voorstopper die zo ver doorschoof gaan verdedigen. Ook kregen we nog de nodige tips van Lindsay voor de aanvallers en Renske gaf de verdedigers nog wat aanwijzingen. Fris en fruitig (ja, de appeltjes waren er weer bij) en ook Anna en Floor als verse krachten begonnen we aan de tweede helft.

Inthe nam de handschoenen van Lieke over. Kaat ging samen met Julie en Anna en Lynn de strijd aan met de snelle aanvalsters van Unitas. Lieke, Floor en Myrthe probeerde de middenvelders aan banden te leggen en zij kregen hulp van Jill die mee terugzakte op het middenveld. Luna en Britt zouden druk zette op ….ballen die lastig waren voor de keepster of de verdediging. Ondanks de omzettingen was het toch vrij snel raak voor Unitas. De 4-0 werd erin geschoten. Zoals we als leiders steeds zien, gaan we niet bij de pakken neerzitten. Er wordt hard gewerkt met elkaar en voor elkaar, zoals het echt in een team hoort. Eindelijk maakt Nynke haar terugkeer na 8 weken blessureleed, ook Shannon laat zien dat ze ook in het veld haar mannetje staat. Ondanks dat de 5-0 binnenvalt, laten we ook zien dat de tips van Lindsay niet tegen dovemansoren gezegd waren. Britt gaat goed door op een …..bal op de keepster en werkt deze keurig binnen. Unitas kan in het laatste deel van de wedstrijd nog tweemaal scoren, maar net als Lieke laat Inthe ook zien dat ze leuke reddingen in huis heeft.

Een wedstrijd waarin we misschien wel iets minder waren als de tegenstander, maar waarin we zeker laten zien dat we hard kunnen werken, dat we met elkaar samenwerken en klaar staan voor elkaar. Dat is ook wat waard en daar kunnen we op bouwen. Na een broodje knakworst gingen we op pad met de kerststerren. De verkoop ging lekker, een grote route die we binnen een paar uur gefixt hadden. Als een team werkte we huis voor huis af en bezorgde we de ene na de andere kerstster. Trost op jullie meiden!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp