MO15 stuurt Groen Wit zonder punten naar huis

U bevindt zich hier:
/ MO15 stuurt Groen Wit zonder punten naar huis

Na drie uitwedstrijden mochten we deze week weer thuis onze kunsten laten zien. De vele regenval zorgde voor diverse afgelastingen, maar wij stonden een keer ingepland op het kunstgras en konden dus lekker een pot voetballen. We verwelkomde de meiden van Groen Wit; de heenwedstrijd wisten we uiteindelijk met 0-2 te winnen. Wat zou vandaag brengen?!

Lindsay besprak de opstelling met de meiden, waarna ze begonnen aan de warming-up. Na een iets kortere warming-up dan gebruikelijk gingen we nog even naar de binnen. Hans deed alsnog zijn bespreking en we maakte een plan voor de wedstrijd. We waren klaar voor de wedstrijd, de meiden hadden er zin in.

Shannon nam weer plaats onder de lat, zij was voldoende hersteld. Inthe voerde de verdediging aan met Isa, Anna en Yinthe voor haar. Julie, Chelsea en Jill begonnen op het middenveld en voorin waren het Britt, Nynke en Lieke die het de verdedigers lastig zouden gaan maken. Op de bank begonnen Theodora, Jelke, Floor en Maud. Voor Luna kwam de wedstrijd net te vroeg vanwege een blessure.

Nog voordat onze trouwe supportschare aan het hek stond, lag de bal al in de goal. Lieke speelt de bal diep op Nynke die legt breed en Britt schiet hem keurig binnen. Dit was wel een vliegende start te noemen en een heerlijk begon van de wedstrijd. De meiden van Groen Wit waren wakker geschud en begonnen te voetballen. Pittige duels werden er uitgeknokt, met name op het middenveld; Jill liet zien hoe dat je zo’n duel kon winnen. Die vechtlust hadden alle meiden, zij waren fel en dachten vooruit. Nynke stuurde in de 9e minuut Lieke weg met een schitterende pass, Lieke bleef rustig en schoof de bal keurig in de verre hoek. In de 15e minuut was er het prima doorzetten van Nynke en Britt die Lieke een opgelegde kans gaven; met links wist zij de bal keurig achter de keepster te tikken. Wat een weelde!

Groen Wit komt wat beter in de wedstrijd. Ze komen er wat meer uit en melden zich af en toe bij de verdedigers en ook Shannon moet op haar post staan. De meiden werken hard en weten met elkaar het gevaar onschadelijk te maken. Theodora en Maud komen in het veld en vallen lekker in. Er is veel dreiging voorin en op het middenveld weten de meiden hun duels te winnen, waardoor het lekker voetbalt. Wij lopen er niet achteraan, maar bepalen zelf de wedstrijd.

Met een keurige 3-0 gingen we de rust in. Lovende woorden van de leiders, uiteraard een appeltje (met schil deze keer) en een lekker glaasje ranja waren meer dan verdient. In de tweede helft was Myrthe gearriveerd en zij mocht direct de plek van Inthe overnemen, zij kon helaas niet verder. Lynn en Floor namen de plek over van Yinthe en Anna in de verdediging. Jelke loste Jill af die even uit mocht rusten.

Met dezelfde strijd gingen de meiden ook in de tweede helft van start. Het was een iets meer gelijk opgaande wedstrijd, maar echt gevaarlijk werd het niet voor de goal van Shannon. Myrthe werkte veel ballen prima weg en Isa, Floor en Lynn zaten er steeds keurig tussen. Jelke nam het op tegen de grootste van het veld en Julie en Theodora onderschepte steeds veel ballen en zette Lieke, Nynke en Britt aan het werk. Chelsea verving Theodora en beet zich vast in haar tegenstander. Voorin werden de meiden gewisseld die hun verdiende wissel kregen. Net voor het einde van de wedstrijd mocht de keepster van Groen Wit nog één keer vissen. Julie nam een goede corner, deze belandde in de kluts voor de voeten van Maud; zij controleerde knap en schoot de bal bovenin het dak. Een mooie afsluiter voor een mooie wedstrijd.

Het was weer ouderwets genieten en de coaches konden niet meer dan trots op de meiden zijn. Het was hard werken, maar dat deden ze allemaal en met elkaar. Onder luid applaus van de ouders zochten de meiden de kleedkamer op voor een welverdiende douche. Volgende week halen we in tegen Beek Vooruit, dan spelen we wederom thuis. Nu om 11:00 uur.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp