Mo15 overloopt de meiden van RSV

U bevindt zich hier:
/ Mo15 overloopt de meiden van RSV

Na een weekje vrijaf stond er vandaag de inhaalwedstrijd tegen de meiden van RSV op het programma. Hier speelde we drie weken geleden nog tegen, dus het een en ander zat nog fris in ons geheugen. Hans zorgde er ditmaal voor dat hij er van begin af aan bij was, zodat we hem niet voor de gek konden houden.

Het was nog vakantie; enkele meiden genoten nog van een vakantie. Zo miste we vandaag Yinthe, Luna, Jelke en Shannon. Aangezien we tegen een 9-tal speelden, hadden we dus alsnog een volle bank. Lindsay had de puzzel gelegd en voordat we aan de warming-up begonnen vertelde zij de opstelling. Isa nam de eerste helft plaats onder de lat, Kaatje Lynn en Anna begonnen achterin, Julie, Jill en Floor begonnen op het middenveld en Maud en Britt begonnen als spitsen. Ondanks de warmte, moesten we toch echt nog even een goede warming-up doen. Tussendoor kwam de leider van RSV even vertellen dat we toch 11 tegen 11 zouden spelen. Dan zouden wij maar met twee wissels spelen in plaats van met vier. Dat was niet erg. Myrthe en Lieke begonnen dus ook aan de wedstrijd. Inthe en Nynke begonnen op de bank. Imke kwam ons wederom aanmoedigen. Theodora sloot iets later aan.

Om 11:00 uur begonnen we aan de wedstrijd en we begonnen wat rustig. RSV kreeg de bal en wij lieten ze vooral voetballen. Totdat Jill na vijf minuten het voortouw nam en liet zien dat je erop moest klappen en de bal moest aanvallen. Vanaf dat moment speelde het spel zich met name af op de helft van RSV. De eerste corner die Lieke perfect voor de goal schoot, tikte Britt prima binnen. Niet snel daarna stond de 2-0 al op de scorebord. Wederom een goede corner van Lieke en ditmaal was het Myrthe die haar been tegen de bal kreeg. Een heerlijk begin. RSV had de schroom wat van zich afgeschud en probeerde af en toe toch gevaarlijk te worden. Ze hadden een paar snelle buitenspeelsters, maar Anna en Lynn hadden ze prima onder controle. Anders was het wel Myrthe en Kaat die ze hielpen. Uiteindelijk heeft Isa drie of vier ballen gehad, maar ze was altijd op haar hoede en coachte iedereen goed mee aan. Floor, Julie en Lieke maakte veel vuile meters en dat deden ze goed. De nodige voorzetten van Britt en Maud kwamen voor de goal, maar deze werden niet verzilverd. Zij het door goede keeperswerk, danwel vizieren die niet geheel scherp stonden. Jill wist na een mooie steekbal de keepster te omzeilen, maar werd gevloerd door een verdedigster. De scheidsrechter moest deze wel op de stip leggen. Lieke ging achter de bal staan en schoot beheerst laag in de hoek. De 3-0 was een feit en ook zeker verdient. Lieke kreeg even een adempauze, Theodora was inmiddels gearriveerd en had er zin in, dat was te zien. Britt kreeg een tik, waardoor zij net voor rust even naar de kant moest. Nynke nam haar plek over. Dit deed ze met verve; een prima voorzet van Jill maakte zij direct af. De scheids vond het tijd voor ranja. Wij ook.

Tevreden liepen we naar de kleedkamer. Tijd voor een appeltje, even afkoelen, glaasje ranja en de nodige aanwijzingen en tips begonnen we aan de tweede helft. Er waren wat omzettingen. Zo kwamen Lieke en Nynke beide voorin te spelen met Jill op de andere flank. Myrthe nam de plek van Julie over, die de keepershandschoenen van Isa had overgenomen. Anna moest de rest van de wedstrijd laten gaan en Isa nam haar plek over. Inthe nam plaats in de verdediging op de plek van Myrthe.

Dat de meiden nog meer wilde bleek al snel. Een aanval die bij Kaat begon en die Lieke prima binnenschuift. Niet snel daarna is het Nynke die de score verder uitbreid na een voorzet van Jill. Dat was de laatste actie van Jill, die was letterlijk leeg gespeeld. Nynke liet nog even zien nu al over uitmuntende skills te beschikken; zij kapt in de 16 meter vier verdedigsters uit, waarna ze de bal koeltjes binnentikt. Grote klasse. Myrthe werkt hard samen met Theodora en Floor en met name Myrthe strooit met steekballen. Zij weet met zo’n bal Britt te bereiken en die scoort via de keepster. Achterin is het rustig, Julie verveelt zich en ook Isa, Lynn en Inthe voetballen met name op de helft van RSV. Kaatje heeft met name op de middenlijn gestaan. Ondanks dat er al 8-0 op het scorebord staat, willen de meiden meer. Een mooie opbouw over de linkerkant rond Britt keurig af. Daarna gaat Lieke verder met scoren, nadat Myrthe haar weer prima wegsteekt. Volgens het scorebord is het 0-0, maar de 10-0 is toch echt waar we gebleven zijn. Het laatste wapenfeit, een corner van Lieke. Julie mag mee naar voren, dan doet ze nog iets. Lieke krult de bal weer prima in de doelmond en Britt geeft het laatste zetje.

Stralende koppies, trotse meiden, hard gewerkt, goed samengespeeld, maar bovenal veel plezier gemaakt! Een prima wedstrijd. Hopelijk kunnen we dit doortrekken naar volgende week. Dan spelen we tegen Oosterhout. Die meiden staan bovenaan, dus dat zal wel andere koek zijn als vandaag. Met deze instelling en strijdlust, gaat dat vast goedkomen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp