MO15 moet meerdere erkennen in SC Oosterhout

U bevindt zich hier:
/ MO15 moet meerdere erkennen in SC Oosterhout

De meiden van Oosterhout staan bovenaan, de koploper. De wedstrijd in Oosterhout werd met 2-0 verloren, maar we speelden een goede wedstrijd. We waren dus zeker niet kansloos en zeker niet met de tactiek die Hans had uitgedacht.

Om 09:15 uur druppelde de meiden de kleedkamer binnen. Snel omkleden en naar de bespreking. Hans had nog enkele dingen onthouden van de vorig wedstrijd, waardoor we het Oosterhout lastig konden maken. Nynke begon in de spits en kreeg de taak om de laatste vrouw uit te schakelen. Britt en Jill bezette de flanken. Myrthe nam de plek van Julie in die deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een uitwisseling met school. Jelke en Lieke vormden samen met Myrthe het middenveld. Achterin hadden we Kaat, Inthe, Lynn en Isa. Shannon stond weer onder de lat. Maud en Imke waren er trouw weer bij om te supporteren. Verder werd de bank gevuld door Yinthe, Luna, Floor, Anna en Theodora.

Om 10:15 fluit Lars voor het begin van de wedstrijd. We beginnen prima aan de wedstrijd. We zoeken de aanval op, Nynke weet te ontsnappen aan de laatste vrouw en weet een prima voorzet te geven op Myrthe. De bal gaat naast, maar het eerste schot op goal is het eerste wapenfeit. Ook Lieke en Britt weten de bal goed voor te krijgen, maar er is niemand die de bal achter de keepster weet te krijgen. De tegenstander laat ook zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. Isa en Lynn hebben hun handen vol aan de snelle buitenspeelsters. Inthe zoekt vooral naar de juiste tegenstander en samen met Myrthe proberen ze de meiden op het middenveld te stoppen. Jelke en later Theodora en Lieke en later Luna proberen de meiden aan de zijkant te stoppen, maar het is pittig. De warmte en het hoge tempo kost veel van de meiden. Ze knokken hard, werken zich drie slagen in de rondte, maar in de 28e minuut hebben de meiden geen antwoord op een goede aanval van Oosterhout en moet Shannon de bal uit het net vissen. De meiden trekken door tot de rust. Gelukkig fluit Lars voor de rust, de meiden zijn leeg en snakte naar het glaasje ranja en even de koelte van de kleedkamer.

In de rust wordt vooral even weer gezocht naar energie. De meiden komen op adem, zien mogelijkheden om hier wat te bereiken. Britt en Inthe worden vervangen door Anna en Lieke.

De tweede helft gaan de meiden op zoek naar de gelijkmaker. Wederom zien we veel meiden die hard werken en proberen het doel van de tegenstander te vinden. Ook Oosterhout doet hetzelfde. De meiden achterin moeten volop aan de bak, geholpen door de middenvelders en ook de meiden voorin dragen hun steentje verdedigend bij. Het is een gelijk opgaande wedstrijd, maar toch weet Oosterhout halverwege de tweede helft de 0-2 op het scorebord te zetten. Gelukkig stellen we direct orde op zaken, een minuut later weet Myrthe met een geweldig afstandsschot de 1-2 erin te schieten. Precies even wat we nodig hadden. De meiden krijgen nieuwe energie, evenals het inbrengen van Floor en Yinthe. Er worden de nodige voorzetten en corners gecreëerd, maar ons vizier staat niet scherp. Bij Oosterhout wel en zij weten nog een keer te scoren.

Een wedstrijd waarin we heel hard gewerkt hebben, maar misschien was Oosterhout net een maatje te groot voor ons. Hier leren we veel van, dus zien we het als een goede wedstrijd met veel werklust. Trotse leiders langs de lijn. Volgende week krijgen we SAB op bezoek. Beginnen we weer met de 0-0 op het scorebord en gaan we weer fris van start. Zien we jullie langs de lijn?!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp