MO15 leidt duur puntverlies… of toch niet?!

U bevindt zich hier:
/ MO15 leidt duur puntverlies… of toch niet?!

Met nog een kleine 10 minuten op de klok en een achterstand van 5-4 tegen de nummer laatst. Je komt als leider met deze stand aan bij je wedstrijd, wat doe je dan? Hans wist er wel raad mee, hij schreeuwde Jill de spits in, Isa moest op het middenveld gaan spelen en achterin zouden we 1op1 gaan spelen. De meiden snapte het niet helemaal, maar deden netjes wat Hans vroeg. Snelle ingooien, veel druk voor de goal, maar de bal wilde niet meer in het netje. De scheids floot voor het einde van de wedstrijd en de meiden stapte tevreden van het veld. Hoe zit dit nu precies in elkaar?

 

 

Om 12 uur verzamelde we bij de Moer, met 18 meiden waren we vandaag. Maud moest de wedstrijd laten gaan en Jelke kon na een ongelukje bij de gym niet meedoen. Zij was wel van de partij en de verslaggeefster van vandaag. De wedstrijd tegen het 9-tal van RSV stond op het programma. Dat betekende dat we vandaag twee compleet verschillende teams op het veld konden zetten. Een ware puzzel voor Lindsay. We vertrokken richting Rucphen, zonder Hans, die zou later komen.

Na een goede warming-up, die niet precies nodig was; “want het was buiten warm genoeg volgens de meiden” bleek dat Shannon teveel last had van haar verzwikte enkel. Isa trok de handschoenen aan en ging onder de lat staan. Myrthe, Lynn en Anna vormde de verdediging. Op het middenveld begonnen Theodora, Luna en Julie. Voorin stonden Nynke en Lieke. Alle andere meiden begonnen op de bank. Wij trapte af en zochten direct de tegenstander op. Nynke en Julie zette een mooi eentweetje op en binnen een minuut scoorde Nynke. Dat belooft wat. De meiden moeten wat wennen aan het kleinere veld en zoeken naar het eigen spel. Goede duels worden uitgeknokt op het middenveld. Luna, Theodora en Julie werken hard en weten veel ballen bij Lieke en Nynke te krijgen. Isa heeft weinig te doen, maar Myrhte, Lynn en Anna moesten toch alert zijn en zorgen dat Isa het rustig bleef houden. Bij een volgende aanval steekt Julie Nynke keurig weg en zij plaatst de bal keurig in de lage hoek. Aan de kant was het onduidelijk of de bal nu zat of niet, maar Anna had het goed gezien en juichte terecht voor een keurige aanval. Tijd voor de eerste ronde wissels; Britt en Jill nemen voorin plaats en Inthe neemt de plek van Myrthe over. Het spel blijft wat op en neer golven, maar de 3-0 laat niet lang op zich wachten. Britt legt de bal panklaar voor Julie en zij schiet hem heerlijk achter de keepster. Net voor rust doet ook Britt nog een duidt in het zakje. Theodora zet goed door, ziet Britt vrijstaan en legt hem klaar. Britt schuift de bal langs de keepster in de verre hoek. Tijd voor ranja en een appeltje.

In de rust kunnen we even afkoelen. Het is warm en de rode hoofdjes zijn in grote getalen aanwezig. Tijd voor een nieuwe opstelling. Anna neemt de handschoenen van Isa over. Inthe vormt samen met Isa en Yinthe de verdediging. Jill neemt de plek van Julie over een Chelsea en Floor completeren het middenveld. Voorin blijft Britt staan en gaat Myrthe haar kunsten voorin laten zien. De appels zijn op, de ranja smaakte prima, tijd voor de tweede helft.

Hetzelfde spelbeeld zien we ook weer in de tweede helft. Moerse Boys maakt het spel, RSV probeert eruit te komen. Dat het goed staat weet Anna alles van, zij had een hele stille middag. Isa en Yinthe moeten wel opletten, maar alle ballen die richting de spitsen van RSV gaan, worden eenvoudig onderschept door hen. Een enkele bal komt bij Inthe terecht. Jill werkt hard als midmid en FLoro en Chelsea knokken de nodige duels uit. Myrthe laat zien dat ze van alle markten thuis is, want ook voorin laat ze haar kunsten zien. Ze weet zich knap vrij te draaien en haalt hard uit, helaas net over. Britt is haar tegenstander meermaals te snel af en heeft ditmaal een goede voorzet in huis, Jill krijgt hem er in eerste instantie niet in, maar in tweede instantie weet ze hem via de keepster toch te scoren. Zo blijkt wel weer dat je altijd door moet gaan. Lindsay wisselt weer een aantal meiden. Inthe wordt gewisseld voor Kaat en voorin komen Lieke en Nynke terug. Het regent voorzetten en mooi opgezette aanvallen, maar de bal wil er niet in. Totdat we een corner krijgen. Op de training hebben we er goed op geoefend en dat blijkt. Een verre corner van Lieke belandt bij de tweede paal. Floor had goed gezien dat daar niemand stond en knalt de bal genadeloos in de goal.

Dan verschijnt Hans, Lindsay fluistert hem in dat we met 5-4 achterstaan en dat het niet zo lang meer is. Hij schrikt, kijkt en gaat schuiven. Alles op de aanval is zijn plan. De meiden in het veld snappen het niet precies, enigszins verbaasd, misschien wel bozig, volgen ze zijn aanwijzingen op. De wederom in grote getalen meegereisde supporters hebben de grootste lol, maar Hans heeft het niet in de gaten. De scheidsrechter fluit af en toen vertelde ze Hans dat we met 6-0 gewonnen hadden. Die zag hij niet aankomen. Was hij toch flink in het ootje genomen. De meiden in het veld werd verteld wat er zich langs de kant afgespeeld had en konden er toch smakelijk om lachen. Hans uiteindelijk ook.

Een leuke wedstrijd, een warme wedstrijd, een wedstrijd met een hele volle bank, maar het was gezellig en we hebben plezier gemaakt. Dat is net zo belangrijk. Op naar de kraker volgende week tegen Zundert/Wernhout! Zien we dan ook zoveel supporters? Die kunnen we wel gebruiken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp