Mo15 laat punten bij SAB in winderig duel

U bevindt zich hier:
/ Mo15 laat punten bij SAB in winderig duel

Deze week mochten we op bezoek bij de meiden van SAB. Een tegenstander die we nog niet eerder tegenkwamen in deze competitie. De meiden hadden er zin in.

Na in twee groepen omgekleed te hebben (de kleedkamer was toch wel erg krap), begonnen de meiden aan de warming-up. Na goed warm te zijn gingen we terug naar de kleedkamer (het paste toch wel met 16 meiden) voor de opstelling. Vanwege een blessure van Shannon nam Lieke vandaag plaats onder de lat. In de verdediging startte Kaatje, Myrthe, Yinthe en Lynn. Op het middenveld zagen we Jill, Floor en Theodora. Een nieuwe plek voor Inthe in de spits met op de flanken Jelke en Anna. Daarmee een volle bank met Julie, Nynke, Maud, Isa, Luna en Britt. Ook Imke sloot aan, zij kwam ons aanmoedigen. Net als de vele ouders en zelfs de trainer van Dames 1.

Voordat we begonnen legde de scheidsrechter nog duidelijk uit hoe hij zou fluiten en om 13:00 uur trapte wij af. We begonnen met wind tegen en we moesten duidelijk even wennen aan de opstelling. De meiden begonnen wat slap aan de wedstrijd en SAB kreeg veel ruimte om te voetballen. Onze verdedigsters hadden het druk en Lieke kreeg de nodige ballen die zij op kon rapen. De middenvelders werkte hard en probeerde de verdediging zoveel mogelijk te helpen. Het was daardoor erg druk voor de neus van Lieke en we speelde vooral op onze eigen helft. Met een kleine omzetting, lijken we iets meer controle te krijgen op de wedstrijd. Nadat Maud en Britt de voorhoede kwamen versterken, kwamen we er steeds wat meer uit. Inthe heeft een goede doelpoging, maar de keepster kan deze onschadelijk maken. Ondanks dat we de wedstrijd wat meer controleerde, moesten we nog altijd oppassen voor de meiden van SAB. Die wisten er geregeld met veel meiden door te komen en produceerde, ook mede dankzij de wind, de nodige schoten richting de goal. Lieke stond haar mannetje en wist ze allemaal te keren. Net voor rust was het de sterke middenvelder van SAB die op ontdekking ging en onvoldoende werd dwarsgezeten. Zij kon de bal van dichtbij op de goal schieten. De 1-0 was een feit, maar wel onnodig.

In de rust aten we het welbekende appeltje en werden we even wakker geschud. We moesten duels gaan winnen en vooruit gaan verdedigen. Daarna kregen we nog een bekertje ranja en waren we klaar voor de tweede helft.

Lieke bleef keepen. Julie verving Jill, Nynke nam de plek van Inthe over en Luna verving Floor. Isa zou er nog inkomen voor Yinthe tijdens de tweede helft. We hadden wind mee en daar probeerde we gebruik van te maken. Hoewel dat ook wel in het nadeel kan werken, want de ballen schieten behoorlijk door. Het spel speelde zich nu met name af op de helft van SAB. Julie onderschepte veel ballen en zette daarmee Britt, Nynke en Maud aan het werk. Er werden kansen gecreëerd, maar de keepster werd nog niet echt uitgetest. Achterin werd het een stuk rustiger, Kaatje en Myrthe stonden vooral op de middenlijn en Lynn en Isa speelde ook mee op de helft van SAB. Lieke keek vooral toe en kreeg weinig meer te doen. Luna mocht de nodige corners nemen, maar daar zaten steeds speelster van SAB tussen, waardoor wij niet echt gevaarlijk konden worden. Ondanks het hard werken en de wind die we mee hadden, kwamen we er niet doorheen. Na 35 minuten floot de scheidsrechter af en bleven wij met lege handen achter.

Een onnodige nederlaag, ondanks hard werken met elkaar, konden we het tij niet meer keren en bleven de punten bij SAB. Komende zaterdag spelen we – na drie uitwedstrijden – thuis onze wedstrijd tegen Groen Wit. De aanvangstijd is 13:00 uur in plaats van de gebruikelijke 11:00 uur! De heenwedstrijd wonnen we met 0-2, hopelijk kunnen we dit kunstje herhalen en houden we de punten op de Akkermolen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp