MO15 houdt de 3 punten thuis

U bevindt zich hier:
/ MO15 houdt de 3 punten thuis

Deze week stond de wedstrijd tegen Madese Boys op de kalender. Vrijdagavond lieten ze weten slechts met 10 meiden te komen, wij zouden dan ook met 10 meiden spelen, zodat er in ieder geval gevoetbald zou worden. Betekende wel dat er zeven meiden op de bank hadden. Theodora moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, omdat ze ziek was. Maud haar blessure speelde weer op, waardoor zij ook toe moest kijken. Samen met Imke vulde zij de wissels aan en zat de dug-out goed vol.

Lindsay verzorgde de warming-up en de meiden waren goed warm toen we aan de wedstrijd begonnen. De opstelling was ietwat aangepast en er werd met de meiden besproken wat we zouden als Madese Boys anders zou spelen. Shannon begon als vertrouwd onder de lat. Achterin zouden we beginnen met vier verdedigsters; Kaatje, Inthe, Isa en Anna. Van die verdedigers zou Isa als eerste doorschuiven naar het middenveld om daar Lieke, Floor en Jelke mee te helpen. Voorin begonnen Jill en Luna.

Om 11:00 uur floot Lars voor het begin van de wedstrijd en Madese Boys zocht meteen de aanval op. Wij hadden achterin moeite om te kijken wie waar stond en wie welke aanvalster van Made moest verdedigen. Zo ontstonden er direct meerdere kansen voor Madese Boys. Gelukkig wist Shannon samen met de verdediging en het doel leeg te houden. Nadat Hans en Lindsay iedereen even op zijn plek hadden gezet, ging het beter lopen. We pakten ons eigen spel op en begonnen gebruik te maken van de ruimte en vrijheden die we soms kregen. Lieke nam het team mee op sleeptouw en deed voor hoe het ook kan; ze werd niet verdedigd en dribbelde zo de 16 meter in waarna ze koelbloedig op de goal schoot, buiten bereik van de keepster en de 1-0 op het scorebord zette. De eerste wissels komen in het veld; Britt en Nynke komen erin. Het spel golft op en neer, de grote spits van Madese Boys staat scherp en wordt geregeld gezocht. Inthe en Kaatje krijgen steeds meer vat op haar, waardoor ze niet echt gevaarlijk wordt. Myrthe neemt deze rol goed over van Inthe, wanneer zij niet meer verder kan. Yinthe en Lynn vervangen Isa en Jelke die hard hadden gewerkt. Lieke weet na een knappe actie nogmaals op de goal te schieten, helaas net over. Ook de perfecte genomen corner krijgen de meiden er niet in. Met een 1-0 voorsprong gingen we de rust in.

In de rust werd het plan omgegooid. Er lag erg veel ruimte aan de zijkanten, daar zouden we meer gebruik van moeten maken. Dan werd het veld groter en zou Madese Boys het mogelijk lastiger krijgen. Julie zou middenop starten en Nynke en Lieke zouden de zijkanten gaan belopen. Voorin zouden Chelsea en Britt dicht bij elkaar voetballen, zodat zij de voorzetten binnen konden werken.

De meiden hadden er zin en pakte de meegegeven opdrachten keurig op! De vrije ruimtes werden prima benut en Lieke en Nynke kregen veel ruimtes. Er werd meerder pogingen gedaan, Julie kreeg de bal net niet onder controle waardoor een schot uitbleef, Nynke schoot de bal net over en voor de goal lukte het Britt en Chelsea net niet om de bal binnen te tikken. Geduldig bleven we aanvallen, de goal zou wel volgen. Achterin moesten we goed opletten, want Madese Boys bleef wel speldenprikjes uitdelen. Nynke is het die uiteindelijk de 2-0 binnenschiet; na wederom een keurige voorzet, laat Chelsea de bal gaan, waarna Nynke deze binnen kan tikken. Niet snel daarna is het Britt die de wedstrijd op slot schiet; zij krijgt de bal van Julie, speelt een tegenstander uit, controleert de bal en schiet hem mooi binnen. Madese Boys had wat moeite met het spel van de Moerse Boys en probeerde de meiden verbaal uit de tent te lokken. De meiden van de Moer loste het voetballend op. Met elkaar bleven ze sterk en werd Madese Boys eigenlijk niet echt gevaarlijk meer.

Een mooie 3-0 op het scorebord, verdiend door hard werken en goed samenspel. De meiden hebben de trouwe supporters een mooi potje voetbal laten zien en ook de leiders/trainers stonden weer trots aan de kant. Volgende week staat de derby tegen Wernhout/Zundert op het programma, leuk om eindelijk tegen ze te spelen. Graag zien we ook dan de supporters weer langs de lijn op sportpark De Wildert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp