MO15 begint met drie punten aan de competitie

U bevindt zich hier:
/ MO15 begint met drie punten aan de competitie

In de tweede fase eindigde we op die plek dat we de derde fase in de tweede klasse mochten starten. Na een lange winterstop, die nog een weekje verlengd werd door de sneeuwval, mochten we eindelijk weer een wedstrijd spelen. Groen Wit was de tegenstander van vandaag.

Uitslapen was geen probleem vandaag, we hoefde pas om 15:00 uur te voetballen. Om kwart voor 2 verzamelde, vandaag zonder Anna en Floor, zij konden niet mee. Met twee spelersbussen en de andere auto’s gingen we op pad. Snel omkleden en daarna tijd voor de opstelling. Shannon was weer fit en stond onder de lat. Kaatje en Inthe vormde het centrum van de verdediging en Isa en Lynn bezette de zijkanten. Julie stond samen met Myrthe en Nynke op het middenveld. Voorin stond Lieke in de spits Theodora begin rechtsvoor en Jelke startte linksvoor. Maud kwam de warming-up niet zonder kleerscheuren door en was zo lief om de pen te pakken voor de aantekeningen voor dit verslag. Yinthe, Luna, Britt en Jill begonnen op de bank.

Nadat we gecontroleerd waren door de scheidsrechter begonnen we met de wedstrijd. Het was toch weer even wennen, maar dat we er zin in hadden lieten we al meteen zien. Julie loste het eerste schot op doel. We waren fel op de bal, gingen duels goed aan en werkte hard. De meiden konden elkaar goed zien, zo konden we genieten van een mooi actie van Julie die Jelke bereikt, die op haar beurt Lieke met een mooie steekpass weg stuurt. In de 10e minuut krijgen we een corner, Lieke gaat achter de bal staan en krult de bal heerlijk binnen. Theodora controleerde voor de zekerheid of de bal er wel in ging. We zijn veel in de aanval, Nynke en Myrthe veroveren samen met Julie veel ballen op het middenveld en zorgen dat Theodora, Jelke en Lieke voldoende aanvoer hebben. De meiden achterin staan niet alleen maar rond de middenlijn; Groen Wit weet zich aardig onder de druk uit te voetballen en maken goed gebruik van de snelheid van hun buitenspeelsters. Isa en Lynn moeten geregeld achter hun tegenstander aan. Inthe en Kaatje geven steeds goed rugdekking. Shannon coacht als vanouds iedereen aan en brengt alleen maar positieve aanwijzingen. Halverwege de eerste helft komen Britt en Jill binnen de lijnen. Dat Jill er zin in had liet ze al snel, met de bal aan haar voet dribbelt ze twee speelsters uit, helaas krijgt haar goede actie geen vervolg. Britt en Myrthe weten elkaar goed te vinden, waarna ze een vlammend schot op de goal loslaat, helaas geen doelpunt.

Hans krijgt zin in koffie, de scheidsrechter fluit af, even op adem komen in de kleedkamer. We spelen goed, fel en leuk voetbal, de beloning blijft nog uit. Wel moeten we alert blijven achterin, het is niet zo dat Groen Wit niet gevaarlijk is. Er wordt eenmaal gewisseld Nynke mag even wat langer uitrusten, die heeft de nodige meters in het veld gemaakt. Luna vervangt Nynke.

De tweede helft begint en Groen Wit laat wat meer van zich zien. Shannon moet een paar keer in actie komen en weet haar goal keurig schoon te houden. Kaatje, Isa en Lynn laten zich niet verrassen en Inthe zet iedereen steeds goed weg in het veld. Luna stuurt Britt goed weg en die rond keurig af. De
0-2 die eigenlijk wel erg welkom was, want Groen Wit kwam steeds beter in de wedstrijd. Misschien begon de vermoeidheid toch ook wel een klein beetje op te spelen. Er werd nog wat gewisseld, zo kwam Yinthe – na toch wel wat blessureleed – weer binnen de lijnen en werd Inthe ook even rust gegund. Myrthe nam haar plek verdienstelijk over. Theodora kwam nog even oorlog maken voorin en Julie kreeg ook haar welverdiende rust. Nynke mag ook nog even aan de bak in de spits. Rustig spelen we de wedstrijd uit.

Ondanks dat er geen appeltjes van Renske waren deze week, hebben we een mooie eerste wedstrijd gespeeld. Met hard werken en goed samenspelen hebben we de eerste drie punten bij mogen schrijven. Na de vele verliespartijen in de tweede fase, was dit wel erg fijn en smaakt het zeker naar meer. Wordt vervolgd….

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp