MO15/17 presents: Oranjegroen – Groenoranje

U bevindt zich hier:
/ MO15/17 presents: Oranjegroen – Groenoranje

Zaterdag 23 oktober waren zowel Moerse Boys MO15 als Moerse Boys MO17 vrij. Omdat zaterdag natuurlijk voetbaldag is, werden de handen ineen geslagen. Om klokslag 13:00 stonden er 20 fanatieke meiden klaar om een lekker potje te voetballen.

Nadat voor iedereen van de MO17 duidelijk was wie de tegenstander was, kon er worden begonnen met de warming-up en aansluitend werden de teams gemaakt. Zo ontstond er team Oranje en team Groen bestaande uit zowel speelsters van de MO15 en MO17.

Gelijk vanaf de aftrap laat team Oranje zich gelden en na enkele minuten opent Joy al de score. Team Oranje blijft de aanval maar zoeken terwijl team Groen het beste beentje voor moet zetten om erger te voorkomen. De verdediging van team Oranje, onder leiding van Lynn, heeft het rustig. Inthe laat ondertussen zien een prima pass in de benen te hebben en zo begint de aanval van team Oranje meerdere keren bij haar. Aan de andere kruipt Debby steeds goed voor haar tegenstander en smoort zo de aanval al vroeg in de kiem.

Team Groen speelt na 8 minuten al de troefkaart door van keepster te wisselen. Naar later blijkt wordt deze kaart wel vaker gespeeld en brengt het team Oranje nauwelijks van de wijs. Anne scoort na een kwartier de 2-0. Nog geen 3 minuten later is het 3-0 door een goal van Julie. De oranjestom gaat dan weer even liggen en dit is onder andere de verdienste van Jill. De verdedigster maakt het de aanvallers knap lastig en gaat er regelmatig met de bal vandoor. Nynke, Liz en Lucy van team Groen komen zo enkele keren in de buurt van de goal van Emely, maar echt gevaarlijk wordt het nooit voor neus.

Zo’n 10 minuten voor rust trapt team Oranje het gaspedaal nog eens in. Achtereenvolgens Joy, Anne en Quinty scoren en zo wordt de ruststand 6-0. Jess en Bloem van team Groen gaan in onderhandeling om enkele speelster van team Oranje over te nemen, maar het geboden bedrag blijkt te laag om een overname daadwerkelijk tot stand te laten komen. In de rust worden er maar 2 wissels doorgevoerd. Julie lost Lieke af in de kantine zodat laatst genoemde nog een helft kan voetballen. Ook gaan de hesjes van het ene team naar het andere. Team Oranje wordt nu team Oranjegroen en team Groen wordt taem Groenoranje, snapt u het nog? Oh en team Groen, nu Groenoranje dus, wisselt van keeper. Afijn, de 2e helft kan beginnen!

Team Groenoranje heeft het nu een stuk beter voor elkaar. Gaby heeft achterin de zaakjes op orde en ook voorin krijgt het enkele mogelijkheden. Lucy weet haar collega spitsen steeds goed aan het werk te zetten. Zo heeft Nynke een paar goede acties kunnen laten zien. Onder andere Bloem en Jess krijgen de mogelijkheid om te scoren maar vinden het net niet. Ook Maud probeert het van afstand maar het zit vandaag helaas niet mee. Zo weet Emely ‘de nul’ te houden voor team Oranjegroen. Guusje en Hamdi leveren op het middenveld veel strijd en proberen het zo team Oranjegroen zo lastig mogelijk te maken, iets wat in de 2e zeker zijn vruchten werpt.

Team Oranjegroen is in de 2e zeker nog het meeste in de aanval, maar echt grote kansen worden steeds schaarser. Ook Esmée en Myrthe voetballen lekker mee en zijn zodoende een belangrijke schakel op het middenveld. Team Oranjegroen weet nog wel 2 keer te scoren. Allereerst maakt Anne haar hattrick compleet. Kort voor tijd rond Lieke en goede aanval af en zet de eindstand op 8-0. Snel na deze goal fluit de prima leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Voor deze week was deze onderlinge wedstrijd een leuk alternatief. Volgende week zullen beide teams weer in competitieverband aantreden. Dat er meer dan voldoende talent aanwezig is, werd vandaag wel bekend (als dat nog niet was ;)). Kortom, een kijkje is meer dan waard bij de Moerse Girls!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp