Les in effectiviteit voor Dames 1 tegen Bavel

U bevindt zich hier:
/ Les in effectiviteit voor Dames 1 tegen Bavel

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na een geslaagd debuut in de 2e klasse, had Dames 1 twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Met een competitie die bestaat uit slechts 10 ploegen komen vrije weekenden iets vaker voor dan normaal. Desalniettemin werd het vrije weekend vorige week goed gebruikt met een leuke kantineavond op vrijdag. Dit weekend stond er weer wel een wedstrijd op de planning. Opnieuw een uitwedstrijd. De reis ging naar Bavel om het daar op te nemen tegen Dames 2 van de plaatselijke vv. Een ploeg die al heel wat jaren in de 2e klasse speelt. Wat dat betreft dus een mooie graadmeter om te kijken waar Dames 1 staat.

Moerse Boys kent voor deze wedstrijd wat personele problemen. Dit weekend heeft het geen keepster tot haar beschikking en dat is natuurlijk niet optimaal. Gelukkig was Lauri bereid de eerste helft te keepen. Met de nodige tips en oud-handschoenen van Moerse Boys 1-keeper Tom moet dat wel goed komen. Dan de wedstrijd. Die verloopt eigenlijk voorspoedig voor de Moer (en voor Lauri). Het eerste kwartier speelt zich met name af op de helft van Bavel. Bavel speelt daar veel de bal rond, maar zodra ze het middenveld in spelen is het te slordig. Moerse Boys kan zodoende overnemen en laat dan ook met vlagen zien een aardig potje te kunnen voetballen. Mira deelde na enkele minuten het eerste speldenprikje uit. De eerste noemenswaardige kans komt pas in de 20e minuut, wanneer Sigi Mira wegsteekt en haar geluk beproeft. De inzet is een prooi voor de sterke Bavelse goalie.

Waar de Moer nalaat de score te openen, doet Bavel dat niet veel later wel. De pijlsnelle nummer 11 van Bavel heeft het lastig tegen Jess, maar na een combinatie weet Bavel haar vrij te spelen voor de neus van Lauri. Vanuit schuin voor de goal poeiert ze de bal kiezelhard in het dak van het doel. Daar was simpelweg geen houden aan voor Lauri.

Een tik dus voor de jonge oranjehemden, maar de Moer blijft stoïcijns doorgaan met waar het mee bezig was, namelijk gewoon prima veldspel laten zien. In de 30e minuut wordt het daarvoor ook bijna beloond. Via een fout op het middenveld van Bavel weet Robin de bal te veroveren. Zij stuurt Sigi weg, die vervolgens de 1-0 van Bavel probeert te kopiëren. Dit was zonder succes, maar wel wordt er een corner verdiend. Deze corner belandt voor de voeten van Chloé, die met een afstandsschot de lat raakt. De bal blijft in het spel, Bavel denkt deze weg te werken maar schijn bedriegt. Robin probeert het ook van afstand wanneer de bal lekker komt aanrollen. De Bavelse goalie weet deze maar nipt voor de lijn te keren. Dichtbij de gelijkmaker dus, maar dat telt natuurlijk niet.

Waar Moerse Boys de trekker niet over weet te halen, doet Bavel dat wel. De tweede keer dat de groen witten voor het doel komen, is het opnieuw raak. Een lesje in effectiviteit voor Dames 1. Opnieuw is het de sterke linksvoor die voor Bavel de gevierde vrouw is. Lauri komt goed uit om de bal van haar schoen te plukken, ware het niet dat de linksvoor met een subtiel wippertje de bal in het net weet te krijgen. 2-0 dus. Moerse Boys lijkt toe te zijn aan de rust om deze klap te verwerken. Die rust weet het ook te bereiken met een 2-0 stand. Bavel weet nog wel het net een keer te bollen, maar doet dit vanuit buitenspel.

In de rust heerst het gevoel dat er zeker wat te halen valt voor Dames 1. Met die gedachte stapt het ook weer het veld op. Het spelbeeld is opnieuw hetzelfde, Moerse Boys zoekt de aanval en weet Bavel zo ver terug te dringen. Mochten zij eruit komen, dan staan Dorris en Chanel centraal achterin als een huis en versperren zij zo de weg richting Dietske, die de handschoenen in de 2e helft oppakte. Opnieuw een connectie met de mannen selectie, waar broertje Teun doorgaans het doel verdedigt bij Moerse Boys 2. De eerste kans in het tweede bedrijf is voor Lauri, die via Sigi weggestuurd wordt. Oog in oog met de doelvrouw raakt de linkspoot helaas iets te veel de grond waardoor haar poging kracht mist. Ook een vrije trap op een mooie plek biedt kansen, maar Mira schiet de bal helaas over.

Zo’n 20 minuten voor tijd vindt Dames 1 dan echt de aansluiting. Een mooie goal, dat mag gezegd worden. Lauri gaat op avontuur op de linkerflank. Met een voorzet probeert zij de spitsen te bereiken. Sigi stapt over de bal heen, die vervolgens doorrolt naar Lotte. Lotte, die vanaf dit seizoen haar wedstrijden in Dames 2 maar Dames 1 deze week de helpende hand biedt (grote dank!), laat de bal ook doorrollen, waardoor Noa de kans krijgt. Noa blijft ijzig kalm en schuift de bal in de hoek. 2-1 en Dames 1 voelt dat er iets te halen valt. Met nog voldoende tijd op de klok weet het een nieuw blik aan energie te openen. De grootste kans die volgt is voor Lotte, die door Robin aan het werk wordt gezet. Lotte weet de 2-2 het één tegen één duel met de keepster niet te winnen.

Bavel voelt dat de Moer er volop in gelooft en weet dat de wedstrijd nog niet gelopen is. Waar Moerse Boys de kansen krijgt na enkele mooie combinaties, weet het de trekker steeds niet over te halen. Bavel weet de tweede helft wat vaker voor het goal van Dietske te komen, maar de eerste echte poging op goal is wel meteen raak. 3-1 en de wedstrijd lijkt dan gespeeld. Dietske voorkomt in het restant nog erger voor haar ploeg, door een Bavelse poging uit de kruising te ranselen.

Zo blijft Moerse Boys na 90 minuten met lege handen achter. Gezien het spelbeeld was een punt echt wel het minimale wat de ploeg had verdiend. Helaas krijg je niet altijd wat je verdiend, zo ook nu. Volgende week wacht voor Dames 1 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de competitie. Hontenisse komt dan op bezoek. Aftrap is om 12 uur!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp