Koploper ZIGO paar maatjes te groot voor Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Koploper ZIGO paar maatjes te groot voor Dames 1

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Ondertussen is het al een week geleden dat Moerse Boys Dames 1 in actie kwam. Op moment van schrijven geniet de ploeg van een vrij paasweekend en kan het met een gerust hart paaseieren gaan zoeken. Door de sterke reeks na de winterstop is het vrouwenvlaggenschip al verzekerd van een nieuw seizoen in de 2e klasse.

Tot vorige week speelde Dames 1 vijf competitiewedstrijden in 2024. Dat leverde drie overwinningen en twee gelijke spelen op. En een ongeslagen status dus. Met de ijzersterke koploper ZIGO die op bezoek kwam, was het op voorhand al een lastige taak om die status vast te houden. Een 7-0 nederlaag begin november tegen de Tilburgers onderstreepte dat nog maar eens. Uiteindelijk hield Moerse Boys nog een helft met hangen en wurgen stand, maar moest het toch haar meerdere erkennen in de lijstaanvoerder. Een stunt zat er simpelweg niet in.

Dat Moerse Boys het uiteindelijk tot de rust vol hield, had het in de beginfase niet aan zichzelf te danken. De ploeg lijkt wat onder de indruk van het snelle spel van ZIGO en het lukt niet om daar veel tegenover te stellen. Na twee minuten spelen heeft de Moer al hetzelfde aantal schoten geïncasseerd. Uiteindelijk lukt het om na een kwartier spelen wat meer weerstand te bieden, maar het moge duidelijk zijn dat ZIGO de bovenliggende partij blijft. Mede met de hulp van Fabiënne, die een aantal prima reddingen verrichtte, lukt het om de nul mee te nemen naar de rust. Eenmaal weet ZIGO het net te laten bollen, maar dat doet het vanuit buitenspelpositie.

Aanvallend gezien lukt het Moerse Boys niet om een vuist te maken. Spitsen Lindsay en Minke werken ontzettend hard, maken vele vuile meters en zoeken regelmatig de diepte. Daar ligt het  zeker niet aan, maar tot doelpogingen leidt het helaas niet. Tot overmaat van ramp raakt Minke net voor rust geblesseerd aan haar arm wanneer ze daar hard een bal tegen krijgt. Einde wedstrijd dus voor de jonge spits en laten we vooral hopen dat ze snel weer fit is!

Na de rust lukt het Moerse Boys om bij tijd en wijle wat meer uit haar schulp te kruipen. De eerste doelpoging na de rust is echter wel van de gasten. Een gevaarlijk schot gaat rakelings langs de kruising. Moerse Boys zwijnt dus. Niet veel later breekt Moerse Boys uit en lukt het om een schot richting goal te lossen. Een doelpoging dus zowaar, wanneer Sigi haar geluk beproeft.

Moerse Boys laat zich dus iets meer zien, maar in de 56e minuut heeft ZIGO de ban gebroken. De ijzersterke nummer 10 van de Tilburgers is zo’n beetje de gehele wedstrijd al de spil in het aanvalsspel van ZIGO en niet voor niets staat ook zij aan de basis van het openingsdoelpunt. Op het middenveld weet ze een aantal oranjehemden van zich af te schudden en vervolgens heeft ze een splijtende steekbal in huis. De spits rondt deze kans koelbloedig af en de 0-1 is zodoende een feit. Nog geen drie minuten later krijgt ZIGO de kans om de verdubbellaar aan te tekenen, maar dat blijft de Moer gelukkig bespaard daar de bal voorlangs het doel van Fabiënne rolt.

De achterstand maakt de weg naar een resultaat voor Moerse Boys een stuk lastiger. Een kwartier voor tijd gooit ZIGO de wedstrijd in het slot. Nota bene uit een counter na een oranjewitte aanval. Robin en Chloé spelen goed samen. Robin weet vervolgens Sigi weg te steken die een corner weet te versieren. De corner levert geen gevaar voor de Moer op, maar wel voor ZIGO dus. Een vlijmscherpe counter wordt beheerst afgerond en de 0-2 staat op het scorebord.

In het restant weet Moerse Boys zo af en toe nog bij het vijandelijke doel in de buurt te komen. Lindsay wordt goed weggestoken na goed drukzetten van Noa en Sigi. Lindsay maakt een actie op snelheid en levert vervolgens een prima voorzet af op Chloé. Chloé waagt een schot op doel maar helaas mist haar poging het doel. Aan de andere kant lukt het Mira en Chanel al koppend om een derde doelpunt te voorkomen. Ook Dorris heeft nog een goede ingreep in huis wanneer ze goed voor haar vrouw stapt en het gevaar zodoende in de kiem smoort. De wedstrijd hobbelt zo richting het einde en na 90 minuten klinkt dan ook het laatste fluitsignaal.

Zo werd de eerste nederlaag van het jaar dus een feit, maar daar zal Moerse Boys nauwelijks wakker van liggen. Natuurlijk is het jammer, maar het klasse verschil was simpelweg te groot om een stunt uit te halen. Dames 1 kan nu genieten van twee vrije weekenden voor het zich op kan maken voor de slot van de competitie. 14 april trekt de ploeg weer ten strijde wanneer SC Gastel op bezoek komt. Aftrap is om 12 uur op Akkermolen, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp