Koploper FC Tilburg ook voor Dames 1 te sterk

U bevindt zich hier:
/ Koploper FC Tilburg ook voor Dames 1 te sterk

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het was alweer tijd voor de laatste wedstrijd voordat we het nieuwe jaar in knallen. De eerste seizoenshelft is voor Moerse Boys Dames 1 redelijk lastig geweest. Zondag 11 december stond er ook weer een aardige kluif op het programma voor het jonge team. Koploper FC Tilburg kwam ons mooie sportpark Akkermolen bezoeken. Tot nu toe waren de Tilburgers nog steeds ongeslagen. Zou Moerse Boys Dames 1 hier verandering in kunnen brengen?

Voor de wedstrijd werd er gevraagd of de ploeg hierin geloofde, dat wij het verschil konden maken. Het antwoord was JA. Vol goede moed werden de voorbereidingen getroffen voor de wedstrijd die plaatsvond op het A-veld, waar ons o zo geliefde scorebord ineens was verdwenen. Dit was een grote verandering voor iedereen, maar vooral voor onze longterm geblesseerde Vera. Iedere thuiswedstrijd was dit haar taak, die ze met verve uitvoerde. Zo maar van haar afgenomen. Hopelijk komt er een prachtig, mooi, nieuw scorebord voor terug.

Het fluitsignaal klonk en de eerste minuten leek Moerse Boys grip te krijgen op de goed voetballende ploeg. We waren lekker fel, wonnen veel duels en toonden lef. Dit resulteerde in een kans voor Moerse Boys. Hoewel de dames met man en macht het sterke middenveld en verdediging van FC Tilburg probeerden te ontregelen, krijgt de uitspelende ploeg toch een kans. Gelukkig gaat de bal net naast het doel van Hannah. De keepster van Dames 2 hielp ons uit de brand deze zondagmiddag (waarvoor grote dank!). Hannah staat niet stil, want de aanval van FC Tilburg probeert het nogmaals. Hannah houdt de bal in eerste instantie tegen, maar de rebound weet de scherpe spits erin te schieten. Helaas. 0-1.

Tien minuten later is de Moer aan het zoeken hoe te verdedigen of staan we gewoon te slapen, waardoor een speelster van FC Tilburg te veel ruimte krijgt. Ze kan de bal aannemen, draaien, een hoek uitkiezen, een ei bakken en schieten. Jammer genoeg raakt ze de bal erg goed en beland deze in de kruising. 0-2… Even later zijn we weer niet scherp. Het is niet duidelijk wie er naar de bal gaat van de Moer, waardoor vervolgens FC Tilburg er weer met de buit vandoor gaat. Inmiddels 3-0. De Moer vecht terug en met deze stand gaan we aan de ranja.

Het is weleens anders geweest, maar weer starten we scherp aan de tweede helft. In de vijfde minuut krijgen wij een kans. Lindsay wordt weggestuurd door Sigi, maar weet het net niet te vinden. Twee minuten later ontvangt de Moer een vrije trap. Sigi neemt hem. De bal belandt in de muur. Na even mogelijkheden gezien te hebben, mag Hannah voor de vierde keer de bal uit het net vissen. De bal valt er tussen en de spits pikt deze slim op. Na nog een paar goede reddingen van Hannah, en niet te vergeten een sliding van Chanel, eindigt de wedstrijd op 0-6. Een uitslag waar we van te voren niet van uit waren gegaan.

We gaan gewoon na de winterstop lekker door met trainen en de tweede seizoenshelft zullen we ze eens een poepie laten ruiken. Een half jaar 2e klasse-ervaring moet zich dan gaan uitbetalen. Dan krijgen ze pas echt te zien wie Moerse Boys Dames 1 is. 18 strijders, stuk voor stuk!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp