Kelderkraker tussen Moerse Boys en EHC eindigt onbeslist

U bevindt zich hier:
/ Kelderkraker tussen Moerse Boys en EHC eindigt onbeslist

Moerse Boys heeft de kelderkraker in de Hoofdklasse B tegen EHC/Heuts zondag niet in zijn voordeel weten te beslechten. Evenals vorig seizoen hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en daarmee schoten beide partijen niet bijster veel op. Moerse Boys sprokkelde zijn derde punt en bleef daardoor veertiende, EHC behield de rode lantaarn. Het werd 1-1.

Venijn in de staart
De twee staartploegen van de competitie deden hun reputatie eer aan, want het venijn zat hem in deze wedstrijd ook daadwerkelijk in de staart. Beide ploegen kregen in blessuretijd nog enorme mogelijkheden om alsnog de overwinning veilig te stellen. Een beslissing bleef echter uit. De puntendeling zal voor weinig genoegdoening zorgen, omdat zowel Moerse Boys als EHC dringend nood had aan een overwinning.

Een gelijkspel was een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld, maar dat gold aanvankelijk niet voor de Limburgse openingstreffer. Want Moerse Boys was in de openingsfase de betere ploeg, zonder echt gevaarlijk te worden. Twee kopballen van Job waren een eenvoudige prooi voor de doelverdediger. EHC was aan de overzijde trefzeker uit de eerste de beste kans. Terwijl de thuisploeg aan aanvallen dacht, kwam de rechtsbuiten van de bezoekers met enig fortuin in balbezit. Hij versnelde, haalde de achterlijn en bood zijn ploeggenoot een niet te missen kans.

Boomlange nummer 4
Moerse Boys was in de fase na het doelpunt nauwelijks gevaarlijk. Het had veel moeite om een hiaat te vinden in de EHC-defensie, waar de boomlange nummer 4 tevens vrijwel alle hoge ballen onschadelijk maakte. Bovendien moesten de oranjehemden waakzaam blijven voor de vlijmscherpe tegenaanvallen van de gasten. Tot het rustsignaal viel er geen grote mogelijkheid meer te noteren.

In de tweede helft gooide trainer Jurgen Arnouts het over een andere boeg. Hij ruilde het 5-3-2-systeem in voor een formatie met drie aanvallers. Het ging ten koste van Hein, die vervangen werd door Dave. Het zorgde voor meer Klein-Zundertse dreiging, niet op de laatste plaats om dat het spel wat opportunistischer werd. Dat opportunisme leverde meerdere hachelijke situaties op, waarbij Moerse Boys tweemaal een strafschop claimde vanwege hands. Even zo vaak gaf de arbiter geen gehoor.

Driemaal scheepsrecht
De derde penaltyclaim werd halverwege de tweede helft wel opgevolgd met een fluitsignaal en een wijzende vinger richting de strafschopstip. Ditmaal kon de arbiter ook nauwelijks anders: Pim werd bij een hoekschop haast in een houdgreep gehouden. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en liet zich niet van de wijs brengen door de Limburgse verdedigers. Koelbloedig stuurde hij de doelman de verkeerde hoek in, 1-1. In de derde thuiswedstrijd was er eindelijk een Moerse Boys-treffer te bejubelen voor de supporters. Tevens opende Pim zijn doelpuntenrekening voor dit seizoen.

De gelijkmaker betekende het startschot van een levendige slotfase. Want waar de doelrijpe mogelijkheden in de eerste 65 minuten schaars waren, volgden de hachelijke situaties elkaar in de slotfase in razend tempo op. Een van de verklaringen daarvoor was de invalbeurt van Cas, die na weken afwezigheid vanwege een blessure zijn rentree maakte. Een hoopgevende rentree, maar er was ook slecht nieuws uit de ziekenboeg. Zowel Bart als Pim moest in de laatste twintig minuten met een blessure naar de kant.

Bijna een droomdebuut
In het open slot golfde het spel op en neer. Een stijlvolle redding van Tom en een cruciale tackle van Justin voorkwamen een nieuwe achterstand, terwijl een lage voorzet van Dave net niet bij een ploeggenoot terecht kwam. In de lange blessuretijd kroop Moerse Boys vervolgens tot twee keer toe door het oog van de naald. EHC dook tweemaal gevaarlijk op voor het doel van Tom, maar beide keren zeilde de bal rakelings en nipt naast het doel. In de absolute slotseconde kon op het debuut van jeugdspeler Thijs Bastiaensen bijna het stempel ‘droomdebuut’ worden gedrukt. Dave passeerde op rechts en trok de bal goed voor, waarna Thijs de bal even voor het intikken leek te hebben. Een miraculeuze stuit zorgde er echter voor dat een EHC-verdediger de bal kon opruimen. Tot teleurstelling van de JO19-1-speler en de supporters op Akkermolen.

Moerse Boys bleef zodoende steken op een 1-1-gelijkspel en slaagde er daardoor maar in beperkte mate in om aansluiting te vinden met de veilige plaatsen. Positief is dat EHC in ieder geval onder ons vlaggenschip blijft. Volgende week is Moerse Boys vrij, de week erop volgt opnieuw een thuiswedstrijd. Juliana’31 is dan de tegenstander. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Lars Jochems (Sjoerd Broos) – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Bart van den Broek (Bas Naalden) – Hein Coremans (Dave Schoenmakers) – Justin Houtzager – Pim Goossens (Thijs Bastiaensen) – Jesse Mouws (Cas van den Broek) – Job de Meijer. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp