Keepersclinic bij Moerse Boys opnieuw een groot succes

U bevindt zich hier:
/ Keepersclinic bij Moerse Boys opnieuw een groot succes

Het keepersvak blijft een vak apart. De één zegt dat de slechtste voetballers op doel belanden, de ander oreert dat een keeper zowel talent in de handen als in de voeten moet hebben. Feit blijft: het is een apart vak binnen de voetballerij. Goed om daar af en toe extra aandacht aan te geven, want een goede doelman pakt altijd een aantal punten op een seizoen. En dus organiseerde Moerse Boys andermaal een keepersclinic voor alle Zundertse jeugdkeepers.

Door: Tom Magielse

45 jeugdkeepers
Op vrijdag 19 april stonden 45 talentvolle jeugdkeepers van alle Zundertse verenigingen te trappelen om ballen te pakken. Zij werden aan het werk gezet door achttien enthousiaste en vakkundige keeperstrainers. Nadat de teams ingedeeld waren, werd de warming-up verzorgd door Maurice en Vinny Maes van NAC Breda. Dat zij deze avond hun medewerking verleenden is een mooi uitvloeisel van ‘Samen met NAC’, een samenwerking die onze club heeft met de Bredase BVO .

Met diverse valoefeningen, loopladders en sprongoefeningen werden de spieren opgewarmd. Na de warming-up werkten de keepers een carrousel af, waarbij er steeds twintig minuten getraind werd op een belangrijk elementen van het keepersvak. Vier belangrijke keeperselementen kregen deze avond extra aandacht, te weten de 1-tegen-1-situatie, het verwerken van hoge ballen, duiken/ vallen en het uitgooien en uitschieten.

Demotraining selectiekeepers
Natuurlijk werd er ook een rustmoment ingelast, maar ook die tijd werd benut om te leren. Ditmaal door – onder genot van een drankje – te kijken naar verschillende Zundertse selectiekeepers, die een demotraining afwerkten onder leiding van de keeperstrainers van NAC. Voor de jeugdkeepers een mooie gelegenheid om te zien waar veel training toe kan leiden. Na de demotraining gingen de jeugdkeepers weer enthousiast aan de slag.

Om half 9 werd voor de laatste keer gefloten en werd alle jeugdkeepers verzocht om naar de kantine te komen, alwaar nog een spannende loterij plaatsvond. Diverse prijzen, beschikbaar gesteld door trouwe sponsor Van Meer Schoenen uit Rijsbergen, werden verloot. Andermaal toonde Hans van Meer zijn barmhartigheid richting onze vereniging, in het bijzonder richting de jeugdige keepers. Namens alle keepers, de prijswinnaars en de vereniging Moerse Boys: hartelijk bedankt Hans!

Met de loterij kwam er een einde aan een meer dan geslaagde keepersavond. Een avond waarop alle clubs uit de gemeente Zundert nauw samenwerkten om een speciale avond te verzorgen voor het aanwezige keeperstalent in de gemeente. Met succes! Het enthousiasme spatte van de jongens en meisjes af, talent is er in overvloed. Moerse Boys, specifiek de organisatie van de keepersclinic, wil via deze weg alle keeperstrainers bedanken voor hun hulp deze avond. In het bijzonder Maurice en Vinny Maes van NAC Breda. Tot volgende keer!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp