Jurgen rekent tegen Halsteren op spelers én supporters: “Ik kijk ernaar uit”

U bevindt zich hier:
/ Jurgen rekent tegen Halsteren op spelers én supporters: “Ik kijk ernaar uit”

Een nieuw seizoen. Een nieuw avontuur. Een nieuwe uitdaging. Zaterdagavond opent Moerse Boys het voetbaljaar 2022-2023 met een kraker tegen Halsteren. Een prachtig affiche om mee te starten, zo vindt ook trainer Jurgen Arnouts. Met de steun van de Klein-Zundertse aanhang hoopt hij met zijn ploeg direct te verrassen.

Zaterdagavond
Het voetbalgeweld op Akkermolen begint dit seizoen zoals het vorig seizoen eindigde: met Halsteren-thuis. Toen stelde ons vlaggenschip – ondanks een nipte nederlaag – handhaving veilig. Jurgen verheugt zich al op de confrontatie van aanstaande zaterdag. “Een zaterdagavond, dat vind ik sowieso erg leuk. Hier op het eigen Akkermolen, met de eigen supporters. En dat tegen een heel uitdagende tegenstander. Ik kijk ernaar uit.”

Ten opzichte van vorig seizoen is er bij Halsteren wel het een en ander verandert, zoals eigenlijk iedere zomer bij de geel-zwarten. Zo is Jasper Waalkens – de smaakmaker van de vorige editie – vertrokken. “Vooral in de aanval zijn er wat veranderingen geweest bij hen. En ze hebben een nieuwe keeper. Zaterdag heb ik ze aan het werk gezien in een oefenwedstrijd om een beter beeld te krijgen”, vertelt Jurgen, die aan de vooravond staat van zijn negende seizoen als hoofdtrainer van Klein-Zunderts trots. “Ik vind het wel lekker om tegen Halsteren te starten. Wij kunnen vrijuit spelen. Als je zaterdag een resultaat haalt, zit je er direct lekker in.”

Weinig punten
De naam Halsteren roept op Akkermolen nog altijd warme herinneringen op. Herinneringen aan dat onvergetelijke tweeluik in 2013. “Halsteren is een tegenstander die ons erg motiveert. Natuurlijk hebben we in het verleden prachtige resultaten tegen ze geboekt, met de promotie in 2013 als absoluut hoogtepunt. Maar de waarheid is dat we de laatste jaren weinig punten tegen Halsteren gepakt hebben. Daar moet maar eens verandering in komen.”

Uit de manier waarop de succestrainer zijn woorden uitspreekt klinkt – daags voor de seizoensopener – verbetenheid. Aan motivatie geen gebrek. Tussen de regels door roept hij op tot steun van het publiek. “We moeten ze constant fel op de huid zitten. Ik wil een Moerse Boys zien dat Halsteren vol aan gaat pakken. Met ons loopvermogen moeten we ze dan met loopacties pijn kunnen doen. Veel energie, veel weerstand. Ons publiek moet dat herkennen en daarin mee gaan. Dan heb ik hoe ik het hebben wil. Of dat dan genoeg is, gaan we zien.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp