Jurgen Arnouts verlengt en gaat voor negende seizoen als Moerse Boys-trainer

U bevindt zich hier:
/ Jurgen Arnouts verlengt en gaat voor negende seizoen als Moerse Boys-trainer

Jurgen Arnouts is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Moerse Boys. Dat is maandagavond via een speciaal belegde Teams-bespreking bekendgemaakt aan de spelersgroep. De technische commissie en de oefenmeester kwamen onlangs tot overeenstemming over verlenging van het contract met één jaar. Daarmee wordt seizoen 2022-2023 alweer het negende voetbaljaar met Jurgen aan het roer bij Moerse Boys 1.

Teamsmeeting
“Dit wordt een jaarlijks interviewtje, hé”, lacht Jurgen in een eerste reactie, refererend aan het jaarlijkse vraaggesprek als er contractnieuws is rondom zijn persoon. Het moge duidelijk zijn: Moerse Boys is voorlopig nog niet van de hoofdtrainer af. “We hadden het eigenlijk gisteren (zondag, red.) tijdens de training willen vertellen, maar die ging niet door als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen. Daarom hebben we het vanavond tijdens een Teamsmeeting aan de spelersgroep verteld.”

Geen juichende spelers tijdens de Teamsmeeting, maar het vertrouwen in de hoofdtrainer is er wel degelijk. Sterker nog, de steun van de selectie is wederom haast unaniem gebleken. “Een week of twee, drie geleden zijn de gesprekken met de spelers weer geweest. Onder andere  over mijn functioneren”, vertelt Jurgen. De spelers van Moerse Boys 1 schaarden zich als één geheel achter hun coach. “Dat blijft ieder jaar weer een belangrijke factor voor mij. De jongens moeten wel met mij door willen. Met sommige jongens ga ik volgend jaar het negende seizoen in. Dan moet de samenwerking wel goed zijn.”

Vertrouwen in spelersgroep
Het vertrouwen is wederzijds. Ook Jurgen  ziet het nog steeds zitten met zijn selectie, ondanks een ietwat teleurstellend kalenderjaar. “Als er wat jongens wegvallen, zie je dat het wat smal is, maar als we weer completer zijn, ben ik ervan overtuigd dat we ons nog kunnen handhaven. Eigenlijk is het voor het eerst in al die jaren bij Moerse Boys dat we te maken hebben met bovenmatig veel blessureleed. Wat de oorzaak is? Geen idee. Misschien speelt Corona wel een rol daarin.”

De grote vraag is hoe seizoen 2021-2022 nu weer verder gaat. In ieder geval tot februari speelt Moerse Boys 1 geen competitieduels meer. Desondanks blijft Jurgen gemotiveerd. “Natuurlijk is het frustrerend dat steeds weer stil komt te liggen. Maar mijn motivatie wordt zeker niet minder.” De motivatie blijft onverminderd en dat is niet zonder reden. De succescoach heeft immers één ultieme ambitie. “Ik wil met deze groep aantonen dat we het niveau van de Hoofdklasse aankunnen. We zijn hier samen gekomen, nu moeten we laten zien dat we hier horen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp