Jubilerend Moerse Boys trakteert supporters op eerste competitiezege

U bevindt zich hier:
/ Jubilerend Moerse Boys trakteert supporters op eerste competitiezege

In de week van het tachtigjarige jubileum heeft Moerse Boys weer ervaren wat winnen is. Op het eigen Akkermolen verzorgde het vlaggenschip het zo gewenste slotstuk van de Klein-Zundertse feestweek. De ruime 4-1-overwinning op concurrent VOAB was de ultieme kers op de taart. Met twee treffers en een ragfijne assist was Rik Mol de grote man.

Mierzoet
Als een zoete verjaardagstaart. Zo eentje met een flinke toef slagroom erop. Zo smaakte deze zege, de eerste competitiezege van het seizoen. Mierzoet. Overheerlijk. Smakend naar meer. Moerse Boys deed wat een jarige hoort te doen en trakteerde de aanwezige supporters op een winstpartij. Die supporters feliciteerden op hun beurt hun zegevierende favorieten, waarbij Rik de meeste felicitaties in ontvangst mocht nemen. Terecht ook. Hij wees het vlaggenschip op deze herfstachtige zondag de weg. Ongetwijfeld inspireerde hij daarmee de nieuwste jeugdleden van onze vereniging, die zo trots als een pauw aan de hand van de spelers het veld betraden. Het werd zo een mooie zondag.

De eerste competitiezege leidde tot bijzondere taferelen. Zo klonk zowaar Tarkan uit de boxen in de kantine na afloop. Hoofdtrainer Osman Erbas met de microfoon in de hand, de songtekst aflezend van zijn telefoon. Hij nam vrijdag tijdens de feestavond met zijn spelers al deel aan de playbackshow in de kantine en beloofde toen een tweede optreden, mits zijn ploeg zondag zou winnen. En zo geschiedde. Met oranje-witte sjaal om de nek verzorgde de hoofdtrainer een fraaie playback-versie van het nummer ‘Simarik (Kiss Kiss)’, begeleid door juichende en klappende kantinegangers.


Ultieme beloning
Het zijn de momenten waar Moerse Boys zo naar snakte dit seizoen. Die euforische taferelen die een overwinning met zich meebrengt. Na de degradatie van vorig jaar was de competitiestart ook nu uiterst moeizaam. Toch was er weldegelijk een stijgende lijn zichtbaar. Vorige week nog knokten de oranjehemden zich naar een zwaarbevochten punt op bezoek bij hoogvlieger WNC. “Ik weet dat ik deze jongens nooit het verwijt kan maken dat ze er niet alles voor doen. Niet alleen in de wedstrijd, maar ook op de training”, sprak Osman zondag na afloop van VOAB-thuis veelzeggende woorden tegenover BN De Stem. Eindelijk was daar ultieme beloning in de vorm van een triomf.

Of nu direct alles op rolletjes liep? Nee, zeker niet. Dat mag je ook niet verwachten. Het eerste half uur was weinig enerverend. Het grootste euvel van Moerse Boys – het creëren van kansen – was in die fase goed zichtbaar. Met een razendsnelle reflex voorkwam Tom op het kwartier een achterstand. Een poos later trapte Cas uit een moeilijke hoek wild naast. Het waren de sporadische wapenfeiten in de eerste dertig minuten.

Doelpunt van de bevrijding
Niet veel later bolde dan toch het net. Rik was attent bij een scherpe vrije trap en werkte de bal van dichtbij tegen de touwen. Een doelpunt van de bevrijding. Een boost voor het zelfvertrouwen bovendien. Voor het team, maar ook voor Rik persoonlijk. Hij nam zijn ploeg deze middag op sleeptouw en was bij drie van de vier doelpunten nauw betrokken. De openingstreffer was van grootste waarde, omdat hij daarmee de ban brak. Het was voor Klein-Zunderts trots het eerste doelpunt in vier competitieduels. Het derde competitiedoelpunt van het seizoen pas.


De ketchuptheorie van Ruud van Nistelrooij kon andermaal uit de kast, want de verdubbelaar liet niet lang op zich wachten. Niet geheel verrassend weer uit een standaardsituatie. Cas trapte venijnig, de doelman loste en Joris scoorde, 2-0. Fijne ontwikkelingen in de slotfase van de eerste helft. Op slag van rust schoot Damian – op aangeven van Job – rakelings voorlangs.

IJzersterk optreden
In het vervolg kwam Moerse Boys nauwelijks meer in de problemen. Kansen waren opnieuw een pooslang schaars, maar met de 2-0-voorsprong op het scorebord maalde niemand in het Klein-Zundertse kamp daar om. Zo’n twintig minuten voor tijd werd de voorsprong nog aangenamer. Rik begon aan een dribbel waar geen einde aan leek te komen. Uiteindelijk dreigde hij de bal te verliezen, maar al liggend kreeg hij het leer toch nog bij Raad. De jongeling tekende met een simpele intikker voor zijn eerste competitietreffer in de hoofdmacht. Met een snoeiharde pegel van afstand completeerde Rik zelfs nog het kwartet aan doelpunten. Het was de kroon op een ijzersterk optreden. Dat VOAB in de blessuretijd vanaf elf meter nog een eretreffer produceerde, was vooral voor doelman Tom vervelend. Als keeper is de nul nou eenmaal heilig. Het mocht de pret deze middag niet drukken.

“Doe iedere week maar zo’n jubileum”, werd nadien gekscherend geopperd in de kantine. Want niet alleen Moerse Boys 1 won, ook Moerse Boys 2 en Moerse Boys Dames 1 schreven drie waardevolle punten bij. Kortom: een succesvolle zondag. Of trainer Osman voortaan na elke zege de microfoon pakt? De tijd zal het leren. Ook zijn optreden smaakte in ieder geval naar meer. Op naar volgende zondag, Sparta’25-uit. Tot dan!

Verslag BN De Stem: klik hier!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep – Bas Naalden (Ties Bastiaensen) – Rik Mol – Cas van den Broek – Damian van Oerle – Job de Meijer (Dave Schoenmakers) – Raad Rasho.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp