Joris Goossens speelt 400ste wedstrijd in Moerse Boys 1

U bevindt zich hier:
/ Joris Goossens speelt 400ste wedstrijd in Moerse Boys 1

Joris Goossens heeft zondagmiddag een bijzondere mijlpaal bereikt. De aanvoerder van het vlaggenschip speelde tegen Sparta’25 zijn 400ste wedstrijd in Moerse Boys 1. Voorafgaand aan het competitietreffen, dat jammerlijk met 1-2 werd verloren, werd de 32-jarige Joris door de club in het zonnetje gezet. De fraaie woorden, het ovationele applaus en de gouden schoen kwamen hem meer dan toe.

Illuster rijtje
Het is ook niet zomaar een mijlpaal, die 400 wedstrijden. Joris schaarde zich in een illuster rijtje: alleen Joy Jochems (482) en Rudo Gommers (406) slechtten eerder de kaap van 400 caps in de hoofdmacht. Nooit eerder bereikte iemand op jongere leeftijd deze fraaie mijlpaal. Met zijn 32 jaar zou de captain in theorie nog jaren door kunnen. “Doe ermee wat je wilt”, knipoogde oud-voorzitter Anton Daamen tijdens zijn speech op het hoofdveld. Het is een publiek geheim dat Joris sterk twijfelt om zijn voetbalschoenen na het lopende seizoen aan de wilgen te hangen.

Mocht hij daartoe besluiten, dan komt er een einde aan imposante Moerse Boys-loopbaan. In augustus 2008 maakte de destijds zeventienjarige middenvelder in het bekerduel met Roosendaal zijn debuut. Als A-junior beleefde hij dat seizoen tevens zijn definitieve doorbraak, met als absoluut hoogtepunt de krankzinnige nacompetitie, afgesloten met de hero√Įsche finale tegen Vlijmense Boys. In de halve finale, uit bij HVV in Hulst, schoot de tiener zijn ploeg met een wonderschone volley naar de eindstrijd. In de eindstrijd kwam Joris als invaller binnen de lijnen.

Belangrijkste doelpunt
In de jaren die volgden was de oudste Goossens-telg niet weg te denken uit Moerse Boys 1. Hij begon als vleugelaanvaller en speelde een poos als middenvelder, totdat Jurgen Arnouts hem in de achterhoede posteerde. Daar verdween hij nooit meer en beleefde hij tevens zijn grootste successen. Het kampioenschap in de tweede klasse in 2018 en de promotie naar de hoofdklasse een jaar later springen het meest in het oog. En wat te denken van de succesvolle nacompetitie in 2013, toen Joris in de finale tegen Halsteren zo’n belangrijk doelpunt maakte. Misschien wel zijn belangrijkste in zijn Moerse Boys-loopbaan.

De aanvoerdersband zit al jaren om zijn arm. Geen man van veel woorden, maar een voorbeeld voor velen. De term ‘leading by example’ past hem als een op maat gemaakte schoen. Als geen ander leest hij het spel. Niet meer de snelste, maar dat compenseert hij met zijn uitmuntende positionering. Met Joris in de achterhoede ga je als medespeler met een gerust hart in de aanval. Zelf was hij tot op heden 42 keer trefzeker voor het vlaggenschip.

Opa Jos
Zondag werd Joris dus in het zonnetje gezet. Geflankeerd door vriendinlief Karmen, zoon Levi – ook al actief bij Moerse Boys -, dochter Jula, vader Jack, moeder Paula, broers Sjors en Pim en natuurlijk opa Jos. Een fanatieker Moerse Boys-gezin is haast niet denkbaar. De jubilaris kreeg na de mooie woorden van Anton de gouden schoon overhandigd. Door een trotse opa Jos, zijn allergrootste supporter. Prachtig!

Joris, namens de gehele vereniging, gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal. En zoals Anton terecht verwoordde: “De hele vereniging hoopt, of eigenlijk droomt, dat er nog vele duels mogen volgen.” Je bent een topper!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp