Jongens onder 13-3 op dreef in Dinteloord!

U bevindt zich hier:
/ Jongens onder 13-3 op dreef in Dinteloord!

Zaterdag 24 maart | De boys van onder 13-3 staat vandaag een uitduel tegen Prinsenland te wachten. De club met een naam die op de één of andere manier doet denken aan carnaval, doet haar naam eer aan, want terwijl de wedstrijd een minuut of 5 onderweg is, trekt er zowaar een carnavalswagen (prinsenwagen?) voorbij…

Het thema van de laatste weken is ‘meer controle krijgen over een wedstrijd’. Om dit te bewerkstelligen wordt doordeweeks hard getraind en ook tactisch steeds meer geëist van de jongens. Dat resulteert in veel goede momenten in wedstrijden, maar ook nog wel regelmatig wedstrijden die een op en neer gaand spelbeeld laten zien. Dat is leuk voor de neutrale toeschouwer, maar daar horen wij niet bij. Wij zien liever een wedstrijd die zich hoofdzakelijk op de helft van de tegenstander afspeelt. Waar we dit vorige week met name in de tweede helft tegen Rood-Wit meer zagen ontstaan, trok dat wedstrijdbeeld zich vandaag door. Maar zoals zo vaak komt ook Prinsenland er in de eerste helft toch af en toe gevaarlijk uit, wat zelfs in een 1 op 1 situatie met doelman Lucas leidt. Bij een 0-0 stand maakt hij deze aanval met een belangrijke redding onschadelijk.

Het goed druk blijven zetten van de oranje brigade levert veel kansen op, waar we niet heel zuinig mee om gaan. Maar gelukkig is Dhiya wél scherp en breekt hij de ban door in één van zijn eerste gevaarlijke momenten verwoestend uit te halen en de goed keepende Dinteloordse doelman te verschalken.

Met een 1-0 ruststand gaan de mannen aan de ranja en worden wat extra tips gegeven om in de tweede helft de 3 punten veilig te spelen. Nóg meer druk, meer zuiverheid aan de bal en meer dadendrang voor de goal is de opdracht voor de boys.

De tweede helft laat een beeld zien wat de Zundertse fanclub zal hebben bevallen. Doelman Lucas staat hoofdzakelijk kou te lijden op het winderige biljartlaken; Moerse Boys speelt nagenoeg volledig op de helft van Prinsenland. De ruimtes worden groter en daar weet Dhiya zich wel raad mee. Hij prikt zijn tweede en derde goal erbij en kan dus een onvervalste hattrick op zijn naam zetten. De spaarzame momenten dat Prinsenland aan aanvallen denkt, staan de pijlsnelle Mick en Jarne er om dat te verijdelen. Coen en Kerstyan veroveren veel ballen, wat ons de graag gewilde controle over de wedstrijd geeft. Joost beloont zijn sterke optreden met een doelpunt en tekent daarmee voor de eindstand: 4-0 voor de oranjehemden!

Over twee weken staat de volgende wedstrijd gepland. Dan thuis tegen ASWH uit Hendrik Ido Ambacht.

Opstelling Moerse Boys:
Lucas – Bjorn, Jarne, Kerstyan, Mick – Xam, Coen, Sepp, Dhiya – Joost, Kai
Wissels: Brent, Thijs

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp