JO15-1 weet waar het aan kan werken de komende periode!

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 weet waar het aan kan werken de komende periode!

Vorige week werd de eerste overwinning van het seizoen binnen gehaald tegen Be Ready en vandaag moest tegen Unitas’30 het puntenaantal naar 6 opgeschroefd worden. De laatste weken staan voornamelijk in het teken van het beter samenwerken van de verdedigers om daarmee elkaar beter te ondersteunen. Het doel was dan ook duidelijk vandaag, de nul proberen te houden en met combinaties mooie aanvallen opzetten.

De eerste helft begon wat onrustig van beide kanten, maar na 5 minuten namen we het heft in handen. We domineerden de wedstrijd en hadden veel de bal op de helft van Unitas’30. Unitas’30 probeerde vooral in de counter via de snelle rechtsbuiten gevaar te stichten, maar verdedigend werd er goede ondersteuning verleend waardoor deze aanvallen onschadelijk gemaakt konden worden. In de 25e minuut scoorde Rami de terechte voorsprong. Senna ging een combinatie aan met Tycho en Rami liep goed diep op de steekpass van Tycho. In de 1 op 1 schoot Rami met links de bal tegen de touwen. Heel lang konden we helaas niet van de voorsprong genieten, want in de 30ste minuut werd de gelijkmaker gescoord. Na balverlies op het middenveld, gooide Unitas’30 meteen een lange bal over onze verdediging. Cor kwam uit, maar de tegenstander kon eerder bij de bal komen en lobde de bal over Cor in het lege doel. Nog geen minuut later stonden we tegen een achterstand te kijken. De koppies waren nog terneergeslagen van de gelijkmaker en daardoor kon de 2-1 gemakkelijk gescoord worden door Unitas’30. Hierdoor verspilden we de terechte voorsprong op basis van de eerste 30 minuten in de laatste 5 minuten van de eerste helft.

In de rust werd aangegeven dat vooral het tempo aan de bal verhoogt kon worden om daarmee het overtal op het middenveld beter uit te spelen. De wedstrijd was nog lang niet gespeeld en op jacht naar de gelijkmaker gingen de mannen naar buiten. Direct naar rust werd Jorg goed achter de centrale verdedigers diep gestuurd, maar zijn schot miste helaas richting. Bijna direct na die aanval, scoorde Unitas’30 de 3-1. Wederom was een lange bal achter onze verdediging succesvol voor Unitas’30. De tegentreffer was een flinke beuk in het gezicht van onze mannen, waar we niet meer van bekomen zijn. Hierdoor hebben we het restant van de tweede helft onder ons eigen niveau gespeeld en vooral zonder de overtuiging gespeeld om nog iets van de wedstrijd te maken. Dit was erg zonde, omdat we onszelf hiermee zelf uit de wedstrijd hebben gehaald en niet meer het overwicht van de eerste helft terug hebben weten te brengen. Voetballend waren we beter dan Unitas’30, maar daar was de tweede helft weinig van te zien en dat dienen we vooral ons zelf aan te rekenen. En als je niet lekker meer in de wedstrijd zit, lacht het geluk je ook niet meer toe. In de 51e minuut werd een corner ongelukkig verlengt door Regis bij de eerste paal, waardoor via een eigen doelpunt de 4-1 op het wedstrijd formulier gezet kon worden. Net voor het eind werd na een prima aanval de lat geraakt, waardoor de aansluitingstreffer uitbleef. Na 70 minuten was de eindstand 4-1.

Met de 4-1 uitslag werd vandaag een bittere nederlaag geleden. Doordat we niet het onderste uit de kan gehaald hebben bij onszelf, hebben we vandaag gewoon niet genoeg weerstand geboden. Er zat vandaag qua uitslag veel meer in, maar vooral in het vertoonde spel zit veel meer in dat we kunnen laten zien als team. Daar zullen we de komende weken hard op gaan trainen om de volledige potentie uit onszelf naar boven te halen en dat op de mat te leggen op zaterdag. Hoe de spelers binnen kwamen in de kantine was mooi om te zien. Met z’n allen, de rug weer gekeerd en de borst weer vooruit. Als team gaan we volgende week voor herstel en gaan we op jacht naar 3 nieuwe punten tegen DSE.

Geschreven door: Trainers JO15-1

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp