JO15-1 weet niet te winnen en heeft nog een laatste kans op het kampioenschap

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 weet niet te winnen en heeft nog een laatste kans op het kampioenschap

Het moment was eindelijk aangebroken, het kampioenschap van de 1e klasse kon thuis op eigen terrein tegen Baronie JO15-2 binnen gesleept worden. Met nog een wedstrijd in hand, kon het harde werken bekroond worden met de titel. Maar daarvoor moest er gewonnen worden van Baronie, niet de minste tegenstander.

We begonnen de eerste helft zoals we hadden gehoopt. Fel en agressief in de duels. De tweede ballen werden gewonnen en dat resulteerde in de 6de minuut op een 1-0 voorsprong. Jordy zat goed tussen een lange bal en kreeg daarmee de bal naar Twan. Die schoot vervolgens uitstekend in de verre hoek. Na een goede aanval kregen we in de 14de minuut een corner. Thijs draaide deze corner goed in en de keeper liet de bal los, waardoor Jari kon binnen tikken. De keeper was ook bij deze goal niet overtuigend, later bleek ook dat het een veldspeler was en afgewisseld werd in de rust door een ‘echte keeper’. De wedstrijd was onder controle, mede doordat we de duels op het middenveld wonnen. Echter werden we in de 29ste minuut verast door een lange bal vanuit het middenveld. Cor was net te laat, waardoor de buitenspeler de bal kon terug leggen en in een vrij goal binnen kon schuiven. Sonde, want de wedstrijd leek zo goed onder controle, nu gingen we de rust in met maar een marge van een doelpunt.

De tweede helft begon moeizamer en Baronie kreeg het veldspel beter onder controle. De zwakke keeper was het veld ingekomen, dus daar konden we helaas geen gebruik meer van maken. Baronie zette meer aan, maar kwam niet tot grote kansen tot het in de 50ste minuut een vrije trap kreeg. Een mooie bal achter de verdediging op de dieplopende speler zorgde ervoor dat Cor verschalkt kon worden en de score weer gelijk was. Direct na de goal van Baronie kwamen nog de grootste kansen voor ons. Nikola kreeg een heerlijk lopballetje van Jorg diep maar schoot net over. En de grootste kans kwam vanuit een vrije trap van Nikola die van 25 meter zijn poging op de lat uiteen zag spatte. Dichter bij een doelpunt zijn we de tweede helft helaas niet meer gekomen. De eindstand bleef daarmee op 2-2.

Uiterst sonde dat het kampioenschap niet op het drukke Akkermolen is gewonnen. Zeker kan er trots terug gekeken worden naar het spektakelstuk. Een wedstrijd waarin het tempo vooral in de eerste helft erg hoog lag en zeker de eerste helft de wedstrijd volledig gedomineerd werd. Deze wedstrijd is er weliswaar helaas niks gewonnen, maar ook zeker NIKS verloren! Volgende week staat het allesbeslissende duel op het programma. Uit bij UVV’40 is bij het behalen van minstens 1 punt, het kampioenschap alsnog verzegeld.

De tijd van balen is voorbij, de koppies moeten weer omhoog en met zijn allen zal nog 2x hard getraind moeten worden om ervoor te zorgen dat op de laatste wedstrijd van het seizoen het kampioenschap alsnog thuiskomt bij het team dat er recht op heeft!

Geschreven door: Trainers JO15-1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp