JO15-1 verslaat concurrent Hoeven JO15-1

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 verslaat concurrent Hoeven JO15-1

 

Vandaag stond de 8e competitiewedstrijd uit tegen Hoeven op het programma. Nadat we 2 weken geleden van VVR hadden gewonnen in de blessuretijd, stond nu Hoeven op het programma. Een belangrijke wedstrijd voor ons want als we deze wonnen konden we de 1e plaats overnemen van RFC. Hoeven had pas 1 keer verloren en was vorig seizoen kampioen geworden in de 1e klasse, dus we wisten dat het een goede tegenstander zal zijn. 

 

Wij kenden een droomstart! Na een minuut stonden we al met 0-1 voor. We veroverden de bal, Joeri geeft een lange bal op Twan, Twan kopte door op Sebas die de bal vanuit de lucht in de korte hoek schoot. We toonden veel inzet en zaten kort op de man en lieten Hoeven niet voetballen. Toch scoorde Hoeven in de 18e minuut de 1-1. We leden balverlies op het middenveld, de speler van Hoeven gaf een diepe bal aan de rechtsbuiten, die hard onderkant lat binnenschoot. We lieten ons koppie niet hangen en gingen gelijk verder met ons spel. 2 minuten later in de 20e minuut scoorden we de 1-2 al. Thijs kreeg de bal van Twan die vervolgens de bal tussen de verdedigers op Sebas passte, die vervolgens zijn verdediger uitkapte en goed binnenschoot. Even later in de 27 minuut, speelde Tycho de bal diep op Thijs. De verdediger maakte een zwakke sliding, waardoor Thijs de bal alsnog meekreeg. In eerste instantie kon de keeper de inzet van Thijs keren, maar in 2e instantie wipte Thijs hem over de keeper in de goal voor 1-3. In de 35e minuut, scoorde Twan de 1-4. De lange bal van Hoeven werd opgevangen door Tycho, die speelde Jorg aan en Jorg gaf hem over de verdediging op Twan. Twan schoot de bal over de keeper in de goal. De eerste helft was afgelopen en we konden gaan rusten.

Vanaf het fluitsignaal van de tweede helft werd Hoeven feller en sterker. In de 40e minuut scoorden ze de 2-4. De bal werd achter de verdediging gegooid, Tobias probeerde nog te redden maar kopte helaas in eigen doel. Hoeven mocht iets meer voetballen in de 2e helft en uiteindelijk viel in 45e minuut zelfs de 3-4 voor Hoeven. Er werd een voorzet gegeven die bij de 2e paal werd binnen gewerkt. De spanning was volledig terug en we moesten zien te voorkomen dat Hoeven op 4-4 zou komen. Hoeven bleef aanvallen, maar alle aanvallen werden of door Cor tenietgedaan of de bal werd door onze verdediging weggewerkt. Na wat blessuretijd floot de scheidsrechter af en wonnen we met 3-4 van Hoeven!! 


We speelden een goede wedstrijd waarin we goede inzet toonden. Hierdoor hebben we de wedstrijd gewonnen en zijn nu de trotse koploper van de 1e klasse. Woensdag 11 mei spelen we de inhaalwedstrijd uit tegen Kogelvangers om 19:30, hier kan een grote stap richting het kampioenschap gezet worden.
 


Geschreven door: Sebas van den Bogaert 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp