JO15-1 verliest leerzaam duel

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 verliest leerzaam duel

Na de gewonnen openingswedstrijd van de 2e fase tegen DSE JO15-1 afgelopen zaterdag, stond er op maandagavond een oefenwedstrijd uit bij Wernhout JO16-1 op het programma. Het affiche tegen Wernhout stond centraal voor de cursusavond die georganiseerd wordt bij Wernhout. Hierdoor waren trainers van diverse clubs aanwezig bij deze wedstrijd. Ook de begeleiding werd deze wedstrijd over genomen door een tweetal trainers van deze cursus, waaronder Jente van de JO19-1. Na een duidelijk verhaal over het drukzetten en de wijze van opbouwen kon de wedstrijd gestart worden.

Het was heel even zoeken en in de wedstrijd komen na het eerste fluitsignaal, maar al snel grepen we de controle over de wedstrijd. We waren goed in staat om vanuit Cor de opbouw te verplaatsen naar het middenveld door de rust en balbehandeling van onze middenvelders. Hierdoor werd bij vlagen de middenlijn op een mooie voetballende manier bereikt, waarna we een aanval op konden zetten. Diverse keren is er via de zijkanten een actie of loopactie in de hoek gemaakt waarna de voorzetten en passes helaas net niet afgedrukt kon worden tot doelpunten. Verdedigend hadden we het goed op orde. Het dichthouden van de as en de bal naar de back dwingen om daar druk op te zetten heeft meerdere keren tot balverovering geleid op de helft van Wernhout. De acties die volgden waren helaas niet doeltreffende genoeg om de verovering tot doelpunt te bekronen. Naar mate de eerste helft vorderde, kwam Wernhout er steeds vaker uit en golfde het spel meer op en neer. Wernhout probeerde vooral via lange ballen achter onze verdediging gevaarlijk te worden. Hierin is een mooie ontwikkeling bij ons te zien, doordat er steeds beter achteruit gelopen wordt om zulke ballen beter te kunnen verwerken. Hierdoor zijn veel van deze ballen onschadelijk gemaakt. De grootste kansen van Wernhout werden gecreëerd door de centrale middenvelder, die met snelle dribbels richting onze helft versnelde. Maar iedere keer als Wernhout voor de goal kwam, had Cor een uitstekende redding in huis om een tegendoelpunt te voorkomen. De gelijk opgaande 1e helft kende geen doelpunten en daarmee werden de kleedkamers met een 0-0 tussenstand opgezocht.

Na wat aanwijzingen in de rust vanuit de interim trainers werd de 2e helft gestart. In de tweede helft werden nog steeds mooie combinaties uitgevoerd op het middenveld, waardoor we de middenlijn van Wernhout haalde in de opbouw. We waren echter in de tweede helft minder goed in staat om daadwerkelijk tot de goal van Wernhout te komen om een doelpunt te kunnen maken. Verdedigend stonden we nog steeds goed samen te werken en werden goede duels uitgevochten. Dit resulteerde erin dat we in redelijke mate in staat waren om direct doelgevaar van Wernhout te voorkomen. In de 53e minuut waren we toch geklopt. Een lange bal werd verwerkt, maar de bal bleef binnen. Het daarop volgende duel werd verloren en vanaf de 16 werd een schot gelost die binnen glipte. Vlak voor tijd, werd de score verdubbeld. Er werd balverlies geleden aan de zijkant van het veld en er werd op goal geschoten. De bal werd van richting verandert en viel perfect voor de voeten van een Wernhout speler in de 16, die koelbloedig de bal tegen de touwen schoof. Daarmee werd de eindstand bepaalt van deze oefenwedstrijd.

Wederom hebben we laten zien dat we ons kunnen meten met een oudere lichting. Voetballend neemt het verzorgde combinatiespel steeds meer de overhand over slordig balverlies en daarmee behouden we het balbezit steeds beter en beter. Verdedigend werden de duels sterk en fel aangegaan tegen de goede weerstand van Wernhout. Hierdoor was het een nuttig duel en een goede voorbereiding voor de competitiewedstrijd tegen RSV JO15-1 van aankomende zaterdag. We willen uiteraard de goede start van de competitie een vervolg geven. Ook was het als trainer weer interessant en leerzaam om andere trainers aan de slag te zien en zelf wat objectiever naar de wedstrijd te kijken, kortom een leerzame avond.

Geschreven door: Tygo Verschuren

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp