JO15-1 verliest het kampioenschap in de eerste helft tegen UVV’40

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 verliest het kampioenschap in de eerste helft tegen UVV’40

Vorige week waren we 20 minuten verwijderd van het kampioenschap. Door het gelijkspel tegen Baronie JO15-2 was er 1 punt behaald van de 2 nodige punten. Dat laatste punt kon behaald worden uit bij UVV’40. Een tegenstander die het gelijkspel van vorige week met veel euforie bekeken hebben. Bij een overwinning van UVV’40 zouden zij volgende week kampioen kunnen worden. Het was dus een wedstrijd waar veel op het spel stond.

UVV’40 voerde vanaf het eerste fluitsignaal direct de druk op. Ze gingen direct opzoek naar de voorsprong. We hadden in het begin moeite met de intense druk van UVV’40. Dat resulteerde in een vroege achterstand. Na 6 minuten had UVV’40 de voorsprong en moesten wij minimaal 1x scoren. Nog voordat we een serieuze kans kregen op de gelijkmaker werd de achterstand verdubbeld na een vloeiende aanval via de linkerflank. Na een kwartier was de achterstand twee goals. Na de tweede goal leek de storm van UVV’40 te gaan liggen. We kwamen meer op hun helft en hadden een aantal kansen. In deze periode leken we beter in de wedstrijd te komen, tot de 25ste minuut aanbrak. In drie minuten tijd kregen we 4 goals tegen. Waar de ene goal nog eenvoudiger weg werd gegeven dan de ander, leek het nu haast onmogelijk om nog kampioen te worden. Toch was er in de laatste minuut van de eerste helft nog een lichtpuntje toen Twan na een flitsende combinatie met Jorg scoorde.

De rust werd ingegaan met een achterstand van 6-1. Er waren nog minimaal 5 doelpunten nodig om het kampioenschap binnen te halen. Is dit haalbaar? Wellicht niet, maar we ginger er alles aan doen om in de tweede helft zoveel mogelijk te scoren. Waar het schip gaat stranden? Dat weten we niet, maar we kunnen nu niet opgeven en over ons heen laten lopen.

De tweede helft begonnen we uitstekend, na twee minuten scoorde Twan de 6-2. Iets wat we nodig hadden en daarmee een boost kregen om door te pakken. We zaten er kort op en wonnen de tweede ballen. De ruimte achter de verdediging van UVV’40 werd vaak goed gevonden en met de snelheid van Twan konden we daar gevaarlijk mee worden. Het aandringen werd beloond met een goal van Thijs in de 47ste minuut. De marge was nog maar 3 goals. Het geloof begon een beetje terug te komen en de spanning bij UVV’40 nam toe. We creëerden steeds meer kansen en kwamen nog dicht bij de vierde goal, maar mede door de goede keeper van UVV’40 bleven we steken op drie goals. De kans op een historische stunt werd teniet gedaan doordat de scheidsrechter een penalty gaf aan UVV’40. Het was een cadeautje voor UVV’40, omdat de overtreding buiten het strafschopgebied gemaakt werd. Cor zat wel in de goede hoek, maar de penalty was goed genoeg binnen geschoten waardoor de marge weer vier goals was

Na de eerste helft stonden we voor een haast onmogelijke opdracht. Toch de complimenten voor de spelers dat ze er ondanks de ruime achterstand, nog alles aangedaan hebben om terug te komen. In de tweede helft hebben we ons ware gezicht laten zien, als team er vol voor gaan met zijn allen.

Met een eindstand van 7-3 is het onze mannen en dame helaas niet gelukt om onszelf tot kampioen van de eerste klasse te kronen. Jammer is het zeker, omdat we zo dichtbij waren, maar trots zal zeker overheersen. Nadat we in het najaar kampioen van de tweede klasse zijn geworden en daarmee promoveerde naar de eerste klasse. Ondanks het hogere niveau zijn we doorgegaan waar we goed in zijn, wedstrijden winnen! Er zullen vele zijn die verrast waren door de successen in de competitie. Voor ons als trainers is het minder verrassend, omdat wij wekelijks zien hoe hard en fanatiek de spelers zijn op de training en tijdens wedstrijden. De doorgemaakte ontwikkeling van zowel de spelers individueel en als team is enorm.

Het team bevat ontzettend veel talent en kwaliteit. De Moer is met deze lichting voorzien van een talentvolle groep, waarin de toekomst grenzeloos zal zijn. Buiten het feit dat ze voetballend van hoog niveau zijn, is het een ontzettend fijne en leuke groep. Het plezier dat er gezamenlijk vanaf spat is leuk om te zien. Vele trainers zullen jaloers op ons zijn, met het team dat we getroffen hebben. Dit soort teams moet je koesteren op voetbaltechnisch vlak maar ook zeker op sociaalvlak.

Geschreven door: Trotse trainers

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp