JO15-1 verliest de eerste wedstrijd van de competitie

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 verliest de eerste wedstrijd van de competitie
We hadden vandaag onze eerste competitiewedstrijd in de eerste klasse in de derde fase thuis tegen Unitas’30. Vorige week hadden we 3-1 verloren tegen RFC in de oefenwedstrijd. We waren dan ook gebrand om vandaag weer te winnen en gelijk goed te starten in de competitie met een winst bij de eerste wedstrijd. Unitas’30 was voorafgaand geschat als een gelijkwaardige tegenstander voor ons.

We starten de wedstrijd fel en we zetten Unitas’30 meteen onder druk. We speelden de bal goed over en we begonnen gelijk te aanvallen. Unitas’30 begon ook wat kansen te krijgen in de eerste helft. In de 27e minuut veroverde Jorg de bal en maakte een dribbel van eigen helft en schoot hem er mooi in het goal, 1-0. Er werd weer afgetrapt af en Unitas’30 zag er gevaarlijk uit via acties over de zijkanten.  In de 33e minuut had de middenvelder van Unitas’30 de bal en gaf een diepe bal aan de linksbuiten, hij kwam op snelheid en in de 1 op 1 schoot hij hem binnen, 1-1. Dat was de stand na de eerste helft 1-1 tegen Unitas’30.

De tweede helft is begonnen het ging gelijkwaardig op wij hadden redelijk veel kansen maar Unitas’30 ook. We gaven in de 42e minuut een vrije trap weg aan de zijkant van het veld. Ze gaven een mooi bal in de zestien en de spits kopte hem er in dat voor de 1-2. We kwamen niet zo goed meer in de wedstrijd, we kregen soms wel wat kansen, maar Unitas’30 was goed aan het verdedigen en stopte de kansen van ons. Op het laatste moment gingen we met drie achter in spelen om aanvallend nog iets te kunnen creëren. In de 66e minuut leden wij balverlies op het middenveld vanuit onze doeltrap en de middenvelder gaf een lange bal aan de linksbuiten en de linksbuiten kwam op snelheid en scoorde zijn tweede van de wedstrijd, 1-3 voor Unitas. Na die goal hadden we niet veel balbezit meer maar Unitas bleef aanvallen en maakten nog wat kansen op het laatst.

1-3 was de eindstand van de wedstrijd. De nederlaag kwam vooral doordat we na de tweede goal van Unitas niet zoveel vertrouwen meer in de overwinning hadden. We gaan komende week hier hard voor trainen om voor de volgende wedstrijd wel te gaan winnen uit tegen METO JO15-1.

Geschreven door: Jaro Domen
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp