JO15-1 verliest 2 punten in het slot van de wedstrijd

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 verliest 2 punten in het slot van de wedstrijd

Na een vrij weekend, waarin geoefend werd tegen hoofdklasser Beek-Vooruit JO15-1, stond dit weekend de derde competitiewedstrijd tegen Jeka JO15-1 op het programma. Zij hadden de twee voorgaande wedstrijden verloren en stonden daarmee dus nog op 0 punten. Wij hebben met een nederlaag en gelijkspel nog geen driepunter gepakt in deze competitiefase en daar wilden we graag verandering in brengen deze wedstrijd. De laatste weken staat de focus op het verbeteren en verhogen van het tempo van het aanvalsspel. Daarbij lag in de bespreking met name de focus op de positionering van de drie centrale middenvelders centraal en het verleggen van het spel naar de ‘contrakant’ om de ruimte op de flanken te benutten. Na een scherpe en geconcentreerde warming-up waren de mannen klaar om de eerste overwinning in de 1e klasse binnen te halen.

De wedstrijd begon wat onrustig van beide teams, waardoor het spel vooral uit veel omschakelmomenten bestond omdat de bal niet lang in de ploeg gehouden kon worden door beide teams. Na ruim 5 minuten kwam er wat meer structuur in het spel. De onderlinge afstanden werden groter van de middenvelders en daarmee kregen we steeds vaker de bal rond gespeeld. De halfspelers hielden het veld goed breed en waren daarmee aanspeelbaar. Vooraf hadden we in de bespreking aangegeven dat het belangrijk is dat er altijd een middenvelder uitgezakt blijft om aangespeeld te kunnen worden om het spel te kunnen verleggen naar de andere kant. Dat ging dan ook met vlaggen erg goed. Het ontbrak alleen te vaak aan de loopactie in de diepte, om daarmee het dieptespel te kunnen spelen. Desondanks kregen wij in de eerste helft de grootste kansen. Via een snelle uitbraak van Jorg en Sebas werd een 2 tegen 1 uitgespeeld maar kon de keeper uiteindelijk nog knap de bal uit de goal houden om daarmee een voorsprong van ons te voorkomen. Er lag redelijk veel ruimte achter de centrale verdedigers waarbij we met de snelheid van Jorg gebruik konden maken. Dit resulteerde er ook in dat de centrale verdediger zich verkeek op de snelheid van Jorg en met een te late sliding de vrije doortocht naar de goal onderbrak. In de 5 minuten van de gele kaart konden we geen extra doelgevaar forceren. Naar mate de 1e helft vorderde, ging ons baltempo naar beneden en hielden we minder de bal in bezit. Desalniettemin had Jeka geen enkel doelgevaar gelost in de eerste helft door de uitstekend staande verdediging. Daarmee was de tussenstand van de gelijkwaardige wedstrijd 0-0.

In de rust bespreking werd aangegeven dat er meer energie in de loopacties zonder bal gelegd moest worden. Daarmee zou er een betere positionering en veld verdeling ontstaan van de drie centrale middenvelders en zouden we beter het dieptespel kunnen bespelen. In de start van de 2e helft werd dit meteen goed opgepakt en daardoor domineerden we de eerste 10 minuten. In de 37e minuut kwamen we terecht op voorsprong. Jorg trapte de corner, de keeper ging er onder door en Tycho viel de bal goed aan en werkte daarmee de bal binnen. Na de goal hielden we de druk op de helft van Jeka, maar we waren niet in staat om een tweede doelpunt te scoren om de marge te vergroten. Jari was hierin met zijn loopacties in de diepte voor belangrijke waarde. Met zijn loopacties kreeg onder andere Joep aan de rechterflank opties om Jari in de diepte aan te spelen of er werd ruimte gemaakt om de bal naar het midden uit te halen. Na de sterke start van de tweede helft, zakte het niveau in bij ons. Dit resulteerde erin dat we voetballend niet echt meer aan de pas kwamen en dat we vooral Jeka lieten komen. Verdedigend konden we redelijk goed stand houden, waardoor we voorkwamen dat Jeka een uitgespeelde aanval kon opzetten. Cor redde met een katachtige reflex een schot uit een corner waardoor we nog steeds een voorsprong hadden. In de 64e minuut verspeelden we dan toch de voorsprong. Balverlies op de eigen helft resulteerde er in dat de bal op de 16 bij een Jeka speler terecht kwam. Zijn schot vloog binnen voor de 1-1. Na deze gelijkmaker leek de motor weer opnieuw aangezet bij ons, dat resulteerde erin dat we nog een aantal keer een poging waagde om de overwinning binnen te slepen. Hiervoor leken we de optimale kans te krijgen via een penalty in de 68e minuut. De keeper stopte echter deze penalty waardoor de eindstand 1-1 bedroeg.

Met het gelijke spel pakken we 1 puntje, maar daarmee doen we onszelf weer te kort. Bij vlagen zag het er in de eerste helft en in de eerste 10 minuten van de tweede helft voetballend verzorgd uit. Het is jammer dat we na de 1-0 niet door konden drukken en ons eigen niveau lieten zakken en daarmee Jeka terug in de wedstrijd lieten komen. Het is zaak dat we de concentratie, scherpte en felheid gaan oprekken zodat we dat een langer stuk van de wedstrijd op de mat kunnen leggen. Met name bij een voorsprong moeten we de hoge intensiteit vast gaan houden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen UVV’40 op het programma.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp