JO15-1 vecht voor 3 punten   

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 vecht voor 3 punten   

Vandaag stond de wedstrijd tegen Internos JO15-1 op het programma. Dit was de 5e wedstrijd van de competitie. Het was een thuiswedstrijd op het C-veld. Na de dikke winst van vorige week tegen Hoeven wouden we dat graag doorzetten en ook vandaag weer 3 punten meenemen. Internos staat op dit moment 4e in de competitie en 6 punten achter Moerse Boys. Als we vandaag winnen staan we 6 punten boven VVR en DSE omdat die niet hoefden te spelen vandaag. We wouden graag een voorsprong opbouwen dus we moesten koste wat het koste winnen.

In de 1e helft begonnen we redelijk. De duels werden soms wel gewonnen maar als we de bal eenmaal hadden waren we die ook weer snel kwijt. De verdediging stond sterk en Internos kreeg de eerste helft geen echt gevaarlijke acties. Op het middenveld vonden we de andere centrale middenvelder ook goed waardoor we goed konden openen. Helaas wouden we dan te snel naar voren waardoor we een lange bal gaven op de spits, 10 of flanken. De meeste lange ballen die we speelden kwamen bij de tegenstander in de voeten en waren we dus weer aan het verdedigen in plaats van aan het aanvallen. Er waren van beide kanten niet veel aanvallen in de eerste helft en ook geen goals of tegengoals. Er was wel een actie van ons die er bijna inzat, maar binnenkant paal raakte en daardoor geen goal veroorzaakte.

Begin 2e helft startten we goed en zette goed druk op de tegenstander. Vandaar dat de keeper een slechte bal vooruit speelt in de voeten van Jorg die de bal passte naar Sebas. Sebas werkte de bal met een krachtig schot richting goal. 1-0! We scoorde in de 42e minuut en snel gingen we op zoek naar de volgende. We winnen veel duels op het middenveld en creëren veel kansen. We maken mooie combinaties waar we veel op getraind hebben maar scoren jammer genoeg geen goals. Achterin stond het de 2e helft slechter als in de 1e helft want in de tweede helft kreeg Internos veel meer kansen. In de 52e minuut legde de middenvelder van Internos een lange bal over onze verdediging maar Cor had een mooie redding waardoor het een corner werd. De corner vloog vervolgens bij ons in de goal via een volley van een speler van Internos die op de 16 stond. 1-1! Wij moesten ons herpakken door nog 1 extra goal te maken om alsnog die 3 punten binnen te harken maar de ballen wouden er gewoon niet in. We hadden veel kansen de 2e helft en gaven niet te veel lange ballen wat we wel deden in de eerste helft. Het zat er alleen niet meer in en de scheids floot af in de 70e minuut. Einde wedstrijd.

Het spel van vandaag was in de eerste helft te gehaast. Op het middenveld wouden we te snel naar voren met lange ballen maar in de 2e helft herpakten we ons door de voetballende oplossing te zoeken met mooie combinaties die tot goede kansen leidde. In de verdediging stonden we de eerste helft goed maar in de tweede helft lieten we helaas veel gaten vallen voor de snelle spitsen van Internos. In deze wedstrijd van vandaag had zeker meer ingezeten. We hadden veel kansen maar deze werden helaas niet afgemaakt. Volgende week spelen we uit tegen Unitas’30 JO15-3 en gaan ons daar herpakken door hopelijk die 3 punten mee naar huis te nemen. In de tussentijd gaan we hard trainen voor komende zaterdag.

Geschreven door: Joeri Kuijstermans 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp