JO15-1 strijdt voor de 2e plek in Zeeland

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 strijdt voor de 2e plek in Zeeland

In de vroege ochtend moest de JO15-1 uit naar MZC’11 in Zierikzee. Na vorige week gelijk te hebben gespeeld wilden we vandaag graag winnen. We speelden vorige week veel te gehaast, maar daar hebben we de afgelopen trainingen op geoefend. MZC’11 moest vorige week tegen DSE en had 1-5 gewonnen. Op dat moment stond MZC’11 2e en wij op de 3e plaats in de competitie. We wilden deze wedstrijd graag winnen want dan zouden we 2e in de competitie kunnen staan. Na een lange rit van ruim een uur konden we eindelijk gaan beginnen aan de voorbereiding en warming-up. Onze vaste keeper Cor was afwezig dus hadden we een goede vervanger van de JO15-2 ( Lucas ). Helaas was Nikola nog geblesseerd, maar die was er wel bij om ons te supporteren, hierdoor waren we verder helemaal compleet en klaar voor de wedstrijd. 

Doordat we de wedstrijd vanaf minuut 1 fel en scherp begonnen, was er snel resultaat. Door een mooie assist van Tycho die door 3 man heen dribbelde en de bal daarna meegaf op Jorg, kon Jorg de bal vervolgens via een vlammend schot op de onderkant van de lat afwerken, een goed begin van de wedstrijd! Doordat we dicht op de tegenstander stonden en de bal snel konden veroveren konden we vooruit kijken en vaak de spitsen of Thijs op de ’10’ aanspelen die de bal terug kon leggen of zelf door kon draaien. We kregen veel kansen maar die werden telkens net niet afgemaakt. In de 15e minuut pakte Jorg met een mooie beweging de bal van de centrale verdediger af en scoorde uit de 1 op 1 met de keeper. Na die goal verslapten we een beetje en kreeg de tegenstander meer kansen. Alles wat we de afgelopen trainingen geoefend hadden, pasten we niet vaak meer toe. 

Tijdens de rust gaven Jacco en Tygo nog een paar goede tips waardoor we de 2e helft weer goed konden beginnen. We begonnen weer fel en scherp maar net niet goed genoeg want de tegenstander was overal net iets eerder. De tegenstander was fel en creëerde veel kansen, vooral de nummer 11 was gevaarlijk. In de 41e minuut schoot de nummer 11 van MZC’11 de bal voor en maakte MZC’11 de bal af waardoor het 1-2 werd. Maar de JO15-1 liet zich niet kennen en ging meteen weer scherp op de bal waardoor we veel aanvallen van MZC’11 hebben kunnen verdedigen. In de 59e minuut kreeg Twan de bal van Minke aangespeeld, draaide open en schoot van 30 meter op goal. De keeper van MZC dacht waarschijnlijk dat hij overging want hij deed helemaal niks. De bal vloog mooi over de keeper het goal in wat er voor zorgde dat het 1-3 werd. De rest van de wedstijd hebben we goed uitgespeeld met nog een paar kansen voor allebei de teams. 

Het spel vandaag was erg goed gegaan, iedereen heeft lopen knokken voor de overwinning. De overwinning is terecht want we lieten vandaag zien wie er beter waren. Volgende week staat Alliance op de planning, Alliance staat op de 7e plek in de competitie en we gaan natuurlijk proberen om de winst reeks voort te zetten. 

Geschreven door Joeri Kuijstermans 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp