JO15-1 pakt magere maar toch goede zege

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 pakt magere maar toch goede zege

Vandaag stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. We moesten tegen Baronie JO15-6. Baronie had de vorige wedstrijd in de competitie verloren met 4-3, dus waarschijnlijk wilden zij zich gaan herpakken terwijl wij graag onze goede reeks voort wilden zetten, zodat we eerste blijven in de competitie.

We startten de wedstrijd heel fel en gaven Baronie geen tijd en ruimte waardoor ze niet aan voetballen toe kwamen. Dit gaf ons al aardig wat kansen en in de 5de minuut was het al raak, Juul ontving de bal en legde hem terug op Cas die hem mooi in de hoek schoot waardoor de keeper er niet meer aan te pas kwam. We bleven goed fel en dat resulteerde in meer kansen maar de doelpunten lieten op zich wachten. Nikola had nog een mooie goal, maar die werd afgekeurd voor buitenspel. In de 15e minuut had Nikola de bal en die speelde hem goed op Juul, die legde hem terug op Cas en die gaf een hele mooie dieptebal op Twan die bij de 1 op 1 de bal door de benen van de keeper schoot. Na de 2-0 werd het een rustige 2e helft waarin Baronie aan het voetballen kwam, de opbouw ging niet goed meer en het werden vooral lange ballen. Op het middenveld stapten we steeds meer in, waardoor we ons sterk blok verloren.

In de 2e helft begonnen we weer goed fel en Baronie kwam weer bijna niet aan voetballen toe. Bij ons kwamen de kansen wel, maar deze werden niet benut. Maar verdedigend stond het goed dus als ze er een keer langs kwamen stonden daar de verdedigers goed kort waardoor ze in de 2e helft bijna geen kansen meer kregen. We scoorde nog wel in de tweede helft. In de 62e minuut veroverde Chavez goed de bal die vervolgens Max aanspeelde en die speelde Nikola vrij, die schoot hem er mooi in. In de 69e minuut werd er een mooie lange bal op Jorg gegeven die de bal doorkopte op Nikola die de bal in een keer uit te lucht nam in de zestien en hem netjes afwerkte.

Het spel van vandaag was goed, maar kon op sommige vlakken nog wel beter. Er konden wat meer kansen afgewerkt worden en de opbouw kon verzorgder. De overwinning van vandaag was wel meer dan terecht, want Baronie kwam bijna niet aan voetballen toe. Volgende week staat de wedstrijd tegen JEKA JO15-9 op het programma. Ze staan onderaan, dus zal zeker gewonnen moeten worden, want we willen de goede reeks van nu goed doorzetten.

 

Geschreven door: Bas Luijten

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp