JO15-1 opent seizoen met verdiende derbywinst

U bevindt zich hier:
/ JO15-1 opent seizoen met verdiende derbywinst

Vandaag stond eigenlijk het jaarlijkse openingstoernooi op het programma. Het gebrek aan genoeg deelnemende teams zorgden ervoor dat er een enkele wedstrijd gespeeld werd tegen Zundert JO15-1. Een soort Joan Gamper Cup waarmee er door een vriendschappelijke wedstrijd direct een onofficiële prijs gewonnen kon worden. Dat vv Zundert hiervoor op de planning stond, zorgde natuurlijk meteen voor een mooi affiche.

Nadat de toernooicoördinator het signaal gaf dat onze wedstrijd van start kon, zorgde het eerste fluitsignaal ervoor dat het nieuwe seizoen echt begonnen was. De eerste paar minuten was het een beetje zoeken geblazen en werd de bal wat onrustig naar voren gespeeld. Na tien minuten begonnen we de regie van de wedstrijd in handen te nemen en kwam er structuur in ons spel. Via voornamelijk diepe diagonale passes kwamen we richting het doel van Zundert om kansen te creëren. De keeper van Zundert had de nodige filmpjes van Manuel Neuer bekeken en had er dan ook geen probleem mee om snel zijn zestien uit te komen om de diepe ballen te onderscheppen voordat een speler van ons eraan kon komen. Zijn gewaagde positionering resulteerde echter wel in de eerste grote kans van de wedstrijd. Na goed drukzetten kwam de bal uiteindelijk bij Jorg terecht die met een mooie lange bal van 30 meter de keeper verschalkte, echter bracht de onderkant van de lat redding voor Zundert. Gedurende de eerste helft kregen wij steeds meer kansen en werden we steeds dreigender, het was echter wel Zundert die de openingstreffer maakte. Via een corner bleef de bal hangen in de punt van de zestien, waarna de bal met een mooi lobballetje in de verre hoek binnenviel. Tien minuten later was het aan ons om een corner te nemen. Eerst werd de kopbal bij de eerste paal geblokkeerd, waardoor de bal opnieuw voor de voeten van Thijs kwam die gevaarlijk in de korte hoek schoot. De keeper had hem niet klem en Sebas stond als echte spits op de goede plaats om de bal binnen te tikken. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft zou een mooie krachtmeting worden wie er conditioneel het best ervoor staat. Direct legden we de druk op de helft van Zundert en met succes! De keeper die weer op zijn eigen zestien stond, speelde de bal in de voeten van Thijs die op 30 meter van de goal stond. Met een schitterende bal in de verre hoek werd de eerste voorsprong van het seizoen een feit. De constante druk op de helft van Zundert resulteerde erin dat wij continu aan het aanvallen waren. De ene naar de andere aanval werd opgezet. Uiteindelijk werden er maar liefst 21 schoten vanuit ons kamp gelost, waarvan 13 op goal vlogen. Het ontbrak echter aan wat extra scherpte in en rond de zestien om uit te lopen en het krachtverschil ook in de score terug te laten zien. Twaalf minuten voor tijd werd de score nog wel uitgebreid naar 3-1. Na een aanval die opgezet werd aan de zijkant van de zestien werd Jorg op de rand van de zestien aangespeeld door Senna. Jorg dribbelde iets naar binnen en schoot met zijn rechter mooi de bal in de verre hoek binnen. Zundert brak in de tweede helft één keer uit, maar toen stond Cor zijn mannetje in de 1 op 1. De rest van de tweede helft heeft eigenlijk alleen op de helft van Zundert afgespeeld, met dank aan de directe druk die er gezet werd na het verliezen van de bal. Met 3-1 als uitslag was de eerste wedstrijd binnen, was de eerste ‘beker’ binnen en was de eerste derbywinst binnen. Maar veel belangrijker, er was een goede indruk achter gelaten.

Het was namelijk de collectieve beleving en energie die er in het spel werd gelegd dat indruk maakte. De gehele 70 minuten werd namelijk volle bak druk gezet, duels gepakt, vuile meters gemaakt en diepe loopacties gemaakt. Dat allemaal, stuk voor stuk, als een team. En dat daarnaast schitterende aanvallen opgezet worden en mooie acties gemaakt worden geeft een veelbelovend vooruitzicht. De eerste stap is gezet in de voorbereiding en het is nu zaak om door te pakken. Aanstaande woensdag zal de tweede derby op het programma staan. Uit bij Wernhout wordt de JO16-1 de tweede tegenstander van ons. Anderhalf week later zal op zaterdag VVR op eigen terrein te wachten staan voor de beker.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp